Volcán Irazú in Costa Rica

Voor natuurliefhebbers is Costa Rica de bestemming bij uitstek en heeft het behalve de bekende weelderige jungles en tropische stranden ook een veelvoud aan prachtige vulkanen. Volcán Irazú is één van de slapende vulkanen die veilig tot aan de top bereikbaar zijn en bezoekers een kijkje in de keuken van ’s werelds thermische activiteit gunt.

Naar de top van de Irazú

De 3432 meter hoge Volcán Irazú ligt ten oosten van Costa Rica’s hoofdstad San José en is met de auto makkelijk bereikbaar. De vulkaan ligt op een klein uur rijden vanuit het centrum van San José, maar door de diverse prachtige uitzichtpunten zal je wellicht vaker stoppen en hierdoor meer tijd nodig hebben.

Na het kopen van een toegangsbewijs en het parkeren van de auto is het een klein stukje lopen tot aan de rand van de krater. Al gauw ruik je de bekende zwavellucht, die je bij bijna alle vulkanen kunt waarnemen. Het prachtig groene kratermeer ligt in de diepte te rusten en is vanaf diverse punten goed te zien. Rondom de krater is alles met afrastering afgezet, want de vulkaan mag dan wel een rustende zijn, het meer is door de hoge zuurgraad alles behalve veilig.

[two_first]
Irazu Rand Krater
[/two_first][two_second]
Irazu Neusbeer
[/two_second]

Bij goed weer dient de vulkaan ook als perfect uitzichtpunt en heb je een prachtig weids uitzicht op de omgeving. Op en rond de vulkaan is alles weelderig begroeid en zijn er met een beetje geduld tal van exotische dieren te spotten. Sommige dieren hoef je niet te zoeken. Vooral neusberen zijn brutaal genoeg om dichtbij de bezoekers te komen. Hoe lief en tam ze er ook mogen uitzien, pas op, want het blijven wilde dieren met scherpe klauwen en tanden.

[two_first]
Irazu Krater
[/two_first][two_second]
Irazu Groene Krater
[/two_second]

De vulkaan is ideaal te bezoeken vanuit de hoofdstad, maar ook gemakkelijk te bezichtigen als tussenstop richting oosten of zuiden. In verband met de grootte van het nationaal park zal een bezoek niet al te lang duren. Wij hebben er een twee uur durende afsteker van gemaakt tijdens onze rit richting zuiden. Volcán Irazú is misschien niet zo bekend als bijvoorbeeld de Arenal, maar is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Irazu Ticket

Extra Info:

De laatste uitbarsting van Volcán Irazú vond plaats in 1963. In de hoofdstad San José, maar ook voor andere omliggende steden bleef de uitbarsting niet zonder gevolgen. Vooral door modderstromen werd veel schade aangericht in het deel Cartago. Een groot deel van de stad Los Diques werd door modderstromen van de kaart geveegd, die veroorzaakt werden door de rotsblokken en as die in de rivieren terecht kwamen. Tegenwoordig wordt de Irazú als veilig gezien en trekt hij jaarlijks vele bezoekers.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden