National Park strand

Natuurlijk Costa Rica in beeld

Costa Rica is een bestemming waar je je omgeven voelt door de natuur. Dichte regenwouden, klaterende watervallen en de beroemde Arenal vulkaan. Kleurrijke vogels fladderen door de jungle, maar ook midden in de stad zie kolibries vliegen bij felgekleurde bloemen.

Ontdek natuurlijk Costa Rica

Tijdens je rondreis door Costa Rica rijd je zelf me je eigen 4WD, om er een avontuurlijk tintje aan te geven. Je vaart met een boot dwars door het regenwoud en moerassen, je gaat met je hoofd in de wolken zip-linen bij Monteverde Cloud Forest en je slaaptb aan de voet van de actieve vulkaan. Samen met een lokale gids ga je wandelen over de flanken van deze vuurberg. Bewonder de rijkdom aan planten en bomen, waar de vruchtbare vulkanische grond voor gezorgd geeft.

Toekan Midden-Amerika

Natuurparken Costa Rica

Schildpadden

Een bijzondere ervaring is een bezoek aan Tortuguero NP, Een van de belangrijkste broedplaatsen voor schildpadden ter wereld. Hier leggen tijdens het legseizoen, tussen juli en september, jaarlijks duizenden schildpadden hun eieren op het strand. Een educatieve avondexcursie is in die periode zeer de moeite waard om te maken.

Manuel Antonio Costa Rica

Boomkikker Costa Rica

Pura Vida

Na alle avontuurlijke activiteiten kan je in Costa Rica ook heerlijk relaxen op de witte zandstranden of wiegend in een hangmat genieten van een drankje. Dit past helemaal bij de manier waarop de Costa Ricanen in het leven staan. Niet voor niets zeggen zij ‘Pura Vida’, waarmee ze willen zeggen dat je moet genieten en alles uit het leven moet halen.

Markt Costa Rica

Eten Costa Rica

Reisorganisatie Local Hero Travel kan je helpen bij het organiseren van jouw eigen rondreis naar Costa Rica. Samen met local Hero Wil, die zelf in dit fantastische land woont, stel je je rondreis helemaal naar wens samen.

Lees ook onze andere Costa Rica Tips!