Nationale parken Costa Rica, de highlights op een rijtje

Houd je van ongerepte natuur en wil je het liefst één zijn met de natuur? Dan kunnen wij je Costa Rica aanbevelen voor jouw volgende vakantie. De nationale parken Costa Rica hebben voor bijna alle type reizigers iets te bieden. Van jong tot oud, van backpacker tot georganiseerde reizigers, er is voor ieder wat wils.

Nationale parken Costa Rica, de must-see’s

Het unieke aan Costa Rica is dat de bevolking echt één is met de natuur, waardoor het land niet alleen voorloper is op het gebied van duurzaamheid, maar er ook alles aan doet om de natuur zo ruig en ongerept mogelijk te houden. Met succes, want een derde van het land bestaat nog steeds uit reservaten en natuurparken.

parken costa rica

Er is zoveel moois te zien, dat je bijna niet weet waar je zou moeten beginnen. Daarom zet Local Hero Travel, waar Wil je lokale reisexpert is, de mooiste natuurparken van Costa Rica voor je op een rij. De nationale parken Costa Rica top 6:

1. Het sprookjesachtige nevelwoud van Monteverde National Park

Er zijn maar een paar nevelwouden op aarde, Monteverde National Park is er daar één van. Met recht is dit nevelwouden dan ook een echte must see. Dit Costa Ricaanse nevelwoud kent honderden verschillenden planten- en dierensoorten. Overal waar je kijkt word je omringt door nevelwoud. De ene vlinder is nog kleurrijker dan de andere en de vogels zingen er vrolijk.

Een leuke manier om door dit park te wandelen is via de hangbruggen. In een tocht van twee uur verken je het woud, waarbij je al staande midden op één van de meterslange bruggen met een geweldig uitzicht wordt getrakteerd. Voor diegenen zonder hoogtevrees, je kunt er ook als een ware Tarzan door het park ziplinen.

hangbrug Costa Rica

2. Het populaire Manuel Antonio National Park

Dit park is misschien wel het bekendste park van Costa Rica. Je zult het park dan ook niet snel voor je alleen hebben. Toch is een wandeling over de gemarkeerde paden van Manuel Antonio een echte aanrader. Vanuit de bomen kijken aapjes nieuwsgierig op je neer en op de grond schiet opeens een wasbeer voorbij. De paden leiden je naar een paradijselijk wit strand. Hier kun je even lekker afkoelen in de zee en de schoonheid van het park nog eens rustig bewonderen. Het park is niet groot, maar met gemak vermaak je je hier een volle dag.

Leguaan

3. Een tropisch regenwoud experience in Corcovado National Park

Het nog redelijk onbekende en ruige Corcovado National Park mag zeker niet in het lijstje ontbreken. Volgens National Geographic is dit park één van de biologisch meest intense plekken ter wereld. Het park is een leefgebied voor wel 200 diersoorten, zoals diverse soorten kapucijnaapjes, vogels en wilde zwijnen. Daarnaast is het de ideale plek om een echte tropische regenwoud ervaring op te doen. Je kunt namelijk midden in het woud verblijven en vanuit daar diverse trekkingen doen. Met het geluk aan je zijde spot je misschien wel de schuwe jaguar.

Manuel Antonio

4. Het beschermde en afgelegen Tortuguero National Park

Tortuguero National Park is een beschermd natuurgebied en vanwege zijn afgelegen ligging uniek. Het park is alleen per boot of vliegtuig te bereiken. Wij raden je de boottocht aan, omdat dit al een hele ervaring op zich is en je al varend veel dieren spot. Na één à twee uur varen kom je uiteindelijk aan in het dorpje Tortuguero. Op deze unieke plek heerst een prettige en intieme sfeer en overal waar je kijkt is water. Een toffe manier om hier de flora en fauna te aanschouwen is per kano. Neem een gids mee om nog meer te weten te komen over deze bijzondere plek. Maar de echte reden voor een bezoek aan Tortuguero National Park is de groene zeeschildpad, die hier van ongeveer mei tot en met oktober eieren komt leggen. Ga wel alleen op pad met een officiële gids, om dit natuurlijke proces niet te veel te verstoren.

Tortuguero park

5. Vulkaan Arenal in Arenal National Park

Het schitterende middelpunt van dit park is natuurlijk vulkaan Arenal. In bijna heel het park zie je vergezichten op de vulkaan. In het Arenal National park kun je verschillende dingen doen. Trek je wandelschoenen aan en kies uit één van de hikes die je kunt maken of neem een kijkje bij een verkoelende waterval. Heb je meer behoefte aan ontspanning? Ook daarvoor leent dit park zich prima, vanwege de natuurlijke warmtebronnen die je kunt bezoeken. Of verblijf in één van de luxueuze resorts aan de rand van het park. Hoe dan ook, de Costa Ricaanse natuur zal je hier wederom doen verbazen.

parken costa rica vulkaan

Wil jij binnenkort ook door de wondere natuur van de nationale parken Costa Rica wandelen?

Via Local Hero Travel kun jij je reis geheel zelf en rechtstreeks samenstellen met de lokale reisspecialist in Costa Rica: local hero Wil. Wil helpt jou met veel enthousiasme, zodat jij zijn land op de meest unieke manier kunt gaan ervaren.

Op de website van Local Hero Travel staan verschillende Costa Rica voorbeeldreizen. Laat je inspireren en ontvang een voorstel op maat.

Kijk op onze site ook de overige Costa Rica reisinspiratie!


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden