Nationaal Park Manuel Antonio in Costa Rica

Costa Rica wordt vaak de grootste dierentuin ter wereld genoemd en staat bekend om z’n prachtige natuurschoon. Nationaal park Manuel Antonio behoort tot de meest bekende natuurparken van het land en wordt jaarlijks door vele reizigers bezocht.

Nationaal park Manuel Antonio

Het nationaal park ligt zo’n 7 kilometer ten zuiden van de pacifische kustplaats Quepos en is met z’n 7 vierkante kilometer het kleinste nationaal park van Costa Rica. Buiten het palmen oerwoud aan het vaste land behoren verder nog 12 kleine eilanden voor de kust tot het nationaal park.

pura vida

Manuel Antonio is bij veel reizigers bekend vanwege z’n niet mensenschuwe dieren, die soms zeer brutaal kunnen zijn en het stelen van een rugzakje niet schuwen. Het park kent 350 verschillende plantensoorten en herbergt zo’n 109 verschillende soorten zoogdieren. Tot de bekendste bewoners van Manuel Antonio behoren o.a. wasberen, neusberen, luiaards, kapucijnapen en gordeldieren. Verder zijn bijna alle reptielsoorten, waaronder leguanen en slangen, van Costa Rica ook in Manuel Antonio te vinden. Let er vooral op dat contact en aanraking van dieren niet gewenst is. Vooral aanraking met de giftige manzanillo boom kan beter vermeden worden.

manuel antonio

Het park is ook bekend vanwege z’n prachtige stranden en wordt door veel bezoekers voor een dagje strand bezocht. Bij deze stranden zijn een aantal mooie snorkelplekken te vinden en kan de grote diversiteit aan dieren bewonderd worden.

Manuel Antonio en omgeving is misschien wel zeer toeristisch geworden, maar is volgens ons toch zeker de moeite van een bezoek waard. Zeker de combinatie van natuur, strand en vermaak zal veel reizigers aanspreken.

  • Costa Rica
  • Nationaal Park Manuel Antonio in Costa Rica


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden