5x must do in het Colombiaanse Medellin

Medellin, met ruim 3 miljoen inwoners de op een na grootste stad van Colombia. In de jaren ’80 en ’90 werd deze stad als één van de meest onveilige steden ter wereld genoemd en was het de thuisbasis van s’werelds grootste drugskartels. De afgelopen 10 jaar is het leven in en om Medellin echter drastisch verbeterd. Daarnaast brengt het fijne klimaat, de grote winkelcentra, een grote keus aan goede restaurants en het bruisende nachtleven mee dat ook het toerisme steeds meer groeit.

Must do x5 in het Colombiaanse Medellin

Medellin wint nu zelfs aan populariteit boven andere steden in Colombia. Wanneer je een bezoek brengt aan deze interessante stad zijn dit de 5 dingen die je absoluut niet mag missen:

Bezoek een van de uitzichtpunten

Medellin heeft twee metrolijnen die de berg opklimmen. Het eindpunt van beide routes belooft een prachtig en indrukwekkend uitzicht over de gehele stad die verspreidt ligt in een vallei. Een uniek en niet te missen fotomoment.

medellin overview

Cocaïne tour

Leer alles over het leven en de dood van s’wereld meest beroemde en beruchte drugsbaronnen Pablo Escobar. Een controversiële man die ondanks zijn vele misdaden het lang heeft volgehouden om het beeld van held te hebben. Daarnaast wordt tijdens deze tour ook veel verteld over de drugsoorlogen en de vele verschrikkingen die daar ( tot vandaag de dag ) nog steeds mee gepaard gaan. Sommige organisaties zijn vrij controversieel omdat ze Pablo Escobar nog steeds als held neerzetten. De organisatie Paisa Road geeft een open en eerlijk beeld van alle gebeurtenissen van toen en nu.

medellin bloem

Jardin Botánico

In het midden van de stad ligt deze bijzondere botanische tuin. Verspreid over 14 hectare bevind je je midden in de stad ineens midden in de natuur. De botanische tuin bevat ruim 600 boom- en plantsoorten en een groot meer. In het park kun je heerlijk rondwandelen, lekker picknicken of genieten van een lunch in het aanliggende restaurant. Daarnaast heeft het park een bijzondere vlindertuin waar je wordt omringt door de mooiste en meest kleurrijke vlinders.

medellin vlinder

Ontdek het nachtleven

Medellin staat niet alleen bekend om haar mooie klimaat en goede restaurants, maar ook om het bruisende nachtleven. Het is dus de ideale stad om een avond uit te gaan. De buurt genaamd El Poblabo heeft genoeg bars en discotheken om jezelf te vermaken tot vroeg in de ochtend.

medellin cathedral

Bezoek Plazoleta de las Culturas

Dit bijzondere plein in het hart van Medellin is vooral bijzonder om de 23 grote bronzen standbeelden die hier zijn geplaatst door kunstenaar Fernando Botero. Mochten deze interessante beelden je interesse hebben gewekt, bezoek dan het aanliggende museum: Museo de Antioquia met verschillende interessante kunstcollecties.

Vergeet tussen deze leuke attracties door natuurlijk ook niet om in een van de vele leuke koffietentjes te genieten van échte en heerlijke Colombiaanse koffie.

Neem ook een kijkje bij het aanbod aan Colombia reizen van reisorganisatie Better Places! Kijk hier voor meer Colombia reisinspiratie!