panorama

Santiago de Chile in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we normaal gesproken foto’s van 5 plekken die ons als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal plaatsen we voor de verandering 10 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan de Chileense hoofdstad Santiago denk. Santiago de Chile in beeld geeft vooral het grote diversiteit van van deze enorme hoofdstad van Chili weer.

Het grootse Santiago de Chile in beeld

Tijdens onze reis door het Zuid-Amerikaanse Chili startten we in de overweldigende hoofdstad Santiago de Chile. De op 522 meter hoogte gelegen metropool is ingeklemd tussen twee gebergten, waarvan de Andes de bekendste is. Santiago is voor onze maatstaven een enorme stad en huisvest meer dan 5 miljoen inwoners. De stad doet zeer Europees aan en heeft veel gelijkenissen met de grote Spaanse en Italiaanse steden. Wil je Santiago de Chile goed leren kennen, dan heb je al minstens een aantal dagen nodig om de hoogtepunten te bekijken. Santiago is een moderne stad, die vooral in het centrum enorm bruist. Barretjes en restaurants zijn er in overvloed en elk stadsdeel lijkt wel haast een eigen uitgaanscentrum te hebben.

De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van Santiago de Chile voor zichzelf spreken.

andes

Het geweldige uitzicht op de Andes vanaf het balkon van onze vrienden

ChileTypisch straatbeeld van het centrum van Santiago

weizen

Samen met mijn Chileense vriend aan het gerookt bier bij Kleine Kneipe

neruda

Het blauwe huis van schrijver Pablo Neruda

Santiago

Uitzicht op Cerro San Cristobal

santiago

De funicular naar de top van de Cerro San Cristobal

bella vista

De hippe buurt Bella Vista

house

Duitse bouwstijl in Santiago’s centrum

drink

Het heerlijk verfrissend drankje en snack mote con huesillos

panorama

Panorama van de gigantische stad

Ben je net als wij ook een fervent reiziger? Fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.