brug

Roadtrip destinations: het Chileense Patagonië

Het Chileense Patagonië is bekend vanwege de gigantische bergen, oneindige vergezichten, prachtige natuurgebieden en eindeloze wegen. Dit zijn de typische uitzichten tijdens het roadtrippen door het Chileense Patagonië. Verder vind je hier een woeste kustlijn, karakteristieke stadjes en een uiterst vriendelijke bevolking. Daarom is dit de perfecte plek voor een geweldige roadtrip.

Roadtrippen in het Chileense Patagonië

Wellicht is het onherbergzame en woeste landschap de grote aantrekkingskracht van Patagonië. Ook de enorme schoonheid verbluft reizigers keer op keer. De zuidelijkste punt van het Amerikaanse continent is er namelijk een om in te lijsten. Natuurlijk is het gebied niet voor iedereen weggelegd. Enorme plensbuien en wind met hoge snelheden zijn de ingrediënten voor het typische gure weer van Patagonië. In veel gevallen is het dan ook een kwestie van love it or hate it.

Chileense Patagonië

Eindeloze wegen

Roadtrippen in zuiden van Chili betekent aanpassen aan je omgeving. Het kan soms uren duren voor je iemand tegenkomt. Voor veel reizigers is dit lichtelijk intimiderend. Na een tijdje wen je er aan en zal je de avontuurlijke omgeving echt gaan waarderen. De wegen lijken vaak eindeloos en bergen dichterbij dan je denkt. Uren en uren kan een reis duren, die er op de landkaart als een kort ritje uitziet. Juist dat, dat is wat roadtrippen hier zo geweldig maakt!

Torres

Overweldigende natuur

Vooral natuurliefhebbers zal je hier tegenkomen, want de schoonheid ervan is overweldigend. Omdat het gebied een groot aantal natuurparken telt, is het ideaal voor een langer verblijf. Denk aan nationale parken als Torres del Paine, Corcovado en Pumalín. Allemaal te combineren tijdens een roadtrip door het zuidelijkste deel van Chili. Volg je route door het magistrale landschap en geniet van al het moois wat moeder natuur hier te bieden heeft.

brug

Kamperen in Patagonië

Veel bezoekers komen naar het zuiden vanwege de natuur. Een groot aantal maakt meerdaagse hikes op de vele beroemde routes die Patagonië herbergt. Kamperen is in zo’n geval een must, want je trekt eropuit in de middle of nowhere. Er is haast niets, niets anders dan alleen de prachtige natuur. Natuurlijk zijn op de bekende routes verzamelplekken en campgrounds, maar toch blijft het karakter behoorlijk avontuurlijk. Geen zin in kamperen? Slaap dan in een van de vele hosteria’s buiten de wandelroutes.

Patagonië

Nederzettingen

Tijdens je reis passeer je zo nu en dan stadjes of dorpjes, die gegroeid zijn uit oud nederzettingen. Overal voel je die typische vibe, die je alleen in dit deel van Chili vindt. Gemoedelijk en uiterst vriendelijk zijn de bewoners van Patagonië. Leer de bewoners van piepkleine nederzettingen kennen, of ga op in de gore-tex-community in plaatsen als Punta Arenas of Puerto Natales. Fotogenieker dan deze, vaak rommelig ogende plaatsjes, zal je niet meer snel tegenkomen.

weg

Off-road ervaringen

Omdat de wegen niet talrijk zijn, moet je je bij een roadtrip op onverharde wegen instellen. Vooral de routes naar de natuurparken kennen haast geen asfalt. Daarom is het ook aan te raden om een geschikte auto voor je trip te huren. Heb je een deugdelijke 4×4 als huurauto? Dan gaat je reis vast en zeker zeker slagen. Ondanks de goed aangegeven routes is het raadzaam om je vooraf te informeren. Een goede voorbereiding op ook het onverharde deel maakt je reis tot een fantastische ervaring.

Tips roadtrippen in het Chileense Patagonië:

  • Overweeg voor het afsluiten van een huurcontract goed welke delen van Patagonië je wil gaan bezoeken. Veel huurauto’s zijn minder geschikt om op onverharde wegen te rijden. Hierdoor kunnen veel parken slecht bereikbaar zijn. Controleer voor het afsluiten van een huurcontract wat allemaal in de huursom is inbegrepen. Vaak laten ze huurders voor benodigde extra uitrusting bijbetalen. Let er ook op hoe hoog het eigen risico en de borgsom zijn.

  • Stippel vooraf je route losjes uit en controleer vooraf een aantal plekken op de route waar je kunt kamperen. De vaak grote afstanden kunnen ’s avonds wel eens voor tijdnood zorgen. Ga beter niet na zonsondergang rijden, dus zorg vroegtijdig voor een geschikte slaapplek.

  • Mocht je niet ruim de tijd hebben voor je roadtrip, dan maak vooraf een planning met Google Maps. Met google maps bereken je de gewenste route. Wij hebben de aangegeven tijd die nodig is voor de route maal anderhalf gedaan. In veel gevallen zit je dan ruim genoeg in de tijd en hoef je onderweg geen concessies te doen.

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Chili!