Fotoalbum: het natuurschoon van Patagonië

Patagonië ligt in de zuidelijke punt van Zuid-Amerika en is voor veel reizigers het mooiste deel van het continent. Het immense gebied van meer dan 1 miljoen vierkante kilometer is door de enorme diversiteit een waar Walhalla voor natuurliefhebbers en wandelaars. Patagonië is schaars bewoond en voelt op veel plekken zeer desolaat aan.

Het Chileense Patagonië

Patagonië ligt deels in Argentinië en deels in Chili. Wij bezochten afgelopen jaar het noorden en het uiterste zuiden van het Chileense deel, wat al zo’n 256.093 vierkante kilometers bestrijkt. Beide delen verrasten ons door hun pure schoonheid. Optisch waren ze misschien behoorlijk anders, maar het voelde allemaal wel zeer verwant met elkaar. De alom overheersende rust, de oneindige oogverblindende vergezichten en de schaarse maar vriendelijke bevolking maakte van Patagonië één van onze “all time favourites”.

De reis start in het zuidelijk gelegen Punta Arenas, waarna we via Puerto Natales het beroemde natuurpark Torres del Paine met een huurauto bezoeken. In het tweede deel vliegen we naar Chaitén en bezoeken vanuit dit kleine stadje de omliggende bergen, nemen een kijkje bij de gelijknamige vulkaan en brengen we een dag door in het prachtige natuurpark Pumalín. Maak kennis met dit wonderschoon stukje aarde en reis middels de foto’s met ons mee.

Andes

Pumalin

Pto Natales

Pumalin

massief

Paine

hosteria

Chile

Park

Lake

Ice

Natales

trail