De Torres del Paine one day hike

Torres del Paine is wellicht één van Chili’s bekendste natuurparken en staat bij de meeste reizigers die dit prachtige Zuid-Amerikaanse land bezoeken op de lijst. Het is niet zonder reden dat Torres del Paine op de bucketlist van zoveel reizigers staat. Het park is goed toegankelijk, leent zich uitermate goed voor korte en meerdaagse trekkings en zoals we hier eerder al schreven, het is van een verbluffende schoonheid.

Torres del Paine’s one day hike

Omdat een meerdaagse trekking voor ons geen optie was, besloten we minimaal de eendaagse trek naar de beroemde “Torres” te lopen. Om het maximale uit de drie geplande dagen in Torres del Paine te halen, boekten we een bouwsteen inclusief huurauto. Hierdoor hadden we twee dagen volop het genot van de pracht van Torres del Paine. Door in het park aan de voet van het beroemde massief te overnachten konden we al vroeg in de ochtend met de hike naar boven starten.

Niet alleen voor gevorderde reizigers

Vanwege de zeer uiteenlopende informaties met betrekking tot de hike op internet, wisten we niet precies hoe moeilijk of zwaar het zou worden. Sommige sites hebben het over redelijk zwaar en pittig, andere sites vertellen dat het alleen voor gevorderde wandelaars te doen is en er zijn sites die het over een straffe wandeling hebben. Verwarring alom.. Het zijn toch zo’n 9,5 kilometer naar boven, die je op dezelfde dag ook nog terug moet.

Kijk ook voor een geschikte slaapplek in Torres del Paine!

Om een redelijk beeld van de one day hike te krijgen, hebben we het chronologisch in beeld op een rijtje gezet.

Klik op de kaart voor een grote afbeelding van de route plus tijdschema van de hike.

Patagonia

De start van de hike vanaf Hotel Las Torres naar Refugio Chileno

Thule Capstone Torres del Paine
07:50 uur Startplek Hosteria Las Torres

fox
07:55 uur Een Patagonische vos

Torres
08:10 uur Naar het bruggetje, waarna de klim begint

Chili
08:40 uur Blik achterom bovenaan de eerste helling


09:15 uur Blik in de prachtige vallei

hike
09:25 uur Blik achterom vlak voor aankomst bij de refugio

refugio
09:35 uur Refugio Chileno, tijd voor een pauze

Het deel door het bos


10:05 uur Brug naar het deel door het bos

sign
10:20 uur Teken dat we nog steeds op de goede route zijn 🙂

forrest
11:10 uur Het einde van het bos is in zicht (ja.., het groene zijn bomen)

Trail
11:15 uur Korte pauze voor de laatste klim

De steile helling

Steep
11:20 uur Start van de laatste helling van 1km lengte en 400m hoogteverschil

Torres
11:30 uur De hoogste Torre ‘lonkt’ al naar ons

path
11:45 uur Een blik achterom op een derde van de helling

traveljunks
12:10 uur Het steile deel van de helling hebben we gehad

mirador
12:15 uur Aan de voet van de Torres aangekomen

base
Een uitzicht om stil van te worden..


Met de groeten van..

Voor Ingrid was het een zware beproeving, want haar knieën begonnen op een gegeven moment tegen te sputteren. Voor mij was het ook niet die genoemde peulenschil, maar echt zwaar kon ik het niet noemen. Ik doe regelmatig aan buitensporten en hike makkelijk. Feit is wel dat een ongeoeffende wandelaar niet zomaar naar boven loopt. Het eerste en laatste deel mag niet onderschat worden, maar als je de tijd neem is het voor de gemiddelde wandelaar best te doen.

O ja…., je moet erna natuurlijk ook weer naar beneden…

slide

De one day hike was een onderdeel van de Torres del Paine bouwsteen van Riksja Travel. Een ideale manier om dit prachtige gebied te ontdekken.Reacties (12)

 • Hele gave foto’s van een superwandeling! Ik vond het laatste stuk heel zwaar, maar ik had toen ook een belabberde conditie. Maar opgeven was geen optie, want de beloning van dat uitzicht op de Torres is fantastisch!

  • Dank je! Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het laatste stuk niet zwaar vond, maar ik had in verhouding meer moeite met die eerste helling. Ik ben een diesel zeg maar. Op dat laatste deel was ik pas goed warm 😉

 • Ik heb deze beklimming ook gedaan als one day hike! Echt fantastisch! Het laatste stuk omhoog vond ik ook best pittig, maar naar beneden vond ik minder leuk. Ook iets met pijnlijke knieën 😉 Toen wij eenmaal boven kwamen was het super mistig! We zagen helemaal niets. Wij balen! Maar gelukkig trok het na 15 min open en hadden we magisch uitzicht! Wat een geluksmomentje! 🙂

  • Dat laatste stuk had ik ook nog twee rugzakken om. Dat was wel effe doorbijten 😉 Wij hadden echt mazzel met het mooie weer. De dag ervoor was het grijs en druilerig weer. Fijn dat bij jullie de wolken uiteindelijk toch wegtrokken 🙂

 • OK ik geef het toe, ik ben stikjaloers dat jullie zo’n goed weer hadden. Ik ben twee keer in TdP geweest en beide keren bewolking. Geen regen, maar ook geen zon. Ik moet dus echt nog een derde keer terug … zou eigenlijk dit najaar weer gaan maar plan is uiteindelijk een noordelijker deel van Patagonië geworden. Het is jullie overigens van harte gegund hoor, die zon 😉

  • Ik weet dat we veel geluk hebben gehad. Ook het feit dat Ingrid op het tandvlees naar boven moest. Dat zou zonder uitzicht wel heel sneu zijn geweest. Gewoon nog een keer gaan 😉 Het noorden van Patagonië is ook geweldig. Ik vond bijvoorbeeld Pumalin super!

 • Annemiek, Margot & Suzanne

  Wij hebben deze hike 3 dagen geleden ook gedaan (met goed weer gelukkig) en hij was inderdaad schitterend! Door jullie uitgebreide beschrijving wisten we goed wat we konden verwachten, dat hielp enorm!! Al vonden we t bosdeel soms ook nog wel pittig omdat we al vermoeid waren 😉. Het uitzicht was alle moeite in ieder geval meer dan waard!

 • Prachtige foto’s en we zijn aan het kijken of Chili voor ons haalbaar is maar gezien verwachte operatie zit klimmen er niet in, is er nog een andere optie om de bergen te zien? Alvast bedankt voor je reactie!

  • Hallo Barth en Lilian, Je kunt met een auto het nationaal park bezoeken. Op die manier kun je vrij eenvoudig bij de meren, gletschers en andere uitzichtspunten bereiken. De Torres zelf zijn vanuit diverse plekken te zien, al is het wel van een flinke afstand en moet je geluk met het weer hebben. De trekkings zijn gaaf, maar zonder is in het park ook nog genoeg te zien en te beleven. Succes!

 • De backpack is ingepakt, het papierwerk is achter de rug en de 2 laatste werkdagen zijn in het vooruitzicht. Komende maandag (nu is het woensdag) begin ik aan de (8daagse) O-trek met als hoogtepunt uiteraard dit zicht op de Torres del Paine. Daarna volgen nog een héleboel andere trekkings in andere delen van Patagonie, met als toetje 4 dagen op Paaseiland. Het voelt nu al aan alsof 6 weken Chili zooooooveel te weinig gaan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden