Streets

De street art van Valparaíso #2

Laatst schreven we hier al over de fantastische street art van het Chileense Valparaíso. Valparaíso was één van onze hoogtepunten tijdens onze reis door Chili, wat mede kwam door de geweldige street art die in de heuvels van de stad te vinden is.

Valparaíso’s kleurrijke street art

De op meerdere steile heuvels gebouwde havenstad Valparaíso is vooral bekend vanwege haar kleurrijke huizen. Een groot deel van deze huizen zijn uit hout opgetrokken en geven de stad dat karakteristieke gezicht. Het centrum oogt wat rommelig en chaotisch, maar dat is nou juist datgene wat je bij een oude havenstad verwacht. In tegenstelling tot het centrum is het in de beroemde heuvels van de stad een stuk opgeruimder en kun je uren lang door de vele straatjes en steegjes slenteren.

De gekleurde huizen en de massaal aanwezige street art heeft een grote aantrekkingskracht op reizigers. Dat de street art zo buitegewoon mooi en zo talrijk aanwezig zou zijn hadden we niet gedacht. Uren lang struinden we met een vriend uit Valparaíso door de fleurige wijken in de heuvels en wisten we in sommige delen door de overvloed aan kleurrijke kunstzinnige uitingen niet waar we moesten kijken. Dat onze fotocamera’s geen rust kregen is niet verwonderlijk, want al deze mooie afbeeldingen moesten we natuurlijk vastleggen. Dit maal delen we een tweede reeks foto’s met de prachtige kunstzinnige afbeeldingen van “arty” Valparaíso.

Chile

street art

valparaiso

Chili

Valparaiso

street

Street

Paint

Streets

Street art

Art

Drawings