De street art van het Chileense Valparaíso

We zijn nog maar enkele dagen terug van een fantastische reis door het centrale en zuidelijke deel van Chili, maar denken alweer over een volgende bezoek na. Onze reis door Chili kende veel hoogtepunten, waarvan ons bezoek aan het kleurrijke Valparaíso er één was. De massaal aanwezige street art in de oude wijken in de heuvels was zeer divers, waardoor we tijdens ons bezoek niet konden stoppen met fotograferen.

De arty heuvels van Valparaíso

Valparaíso is een oude havenstad, die hoofdzakelijk gebouwd is op meerdere steile heuvels. De stad is vooral bekend vanwege haar kleurrijke huizen, die deels uit hout zijn opgetrokken. In het centrum lijkt de stad op datgene wat men bij een oude havenstad verwacht. Het is wat Zuid-Amerikaans chaotisch, maar vooral de rommel op straat valt hier nogal op. Zodra je vanuit het lager gelegen centrum de heuvels beklimt wordt de stad alsmaar mooier en lijkt alle rommel als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Kunstzinnige uitingen

Dat niet alleen de gekleurde huizen, maar ook de talrijke street art de grote aantrekkingskracht van Valparaíso zijn wisten we. Maar dat de street art zo overweldigd mooi en zo massaal aanwezig zou zou hadden we niet gedacht. Uren lang struinden we met een vriend uit de stad door de diverse wijken in de heuvels en liepen we in sommige straten beduusd van alle kleurrijke kunstzinnige uitingen rond. Onze fotocamera’s kregen geen rust, want al deze mooie afbeeldingen moesten we natuurlijk vastleggen. We delen alvast het eerste setje van onze favorieten in deze eerste post over deze “arty” havenstad Valparaíso.

Valparaíso

Valparaiso street art 01

Valparaiso street art 02

Valparaiso street art 03

Valparaiso street art 04

Valparaiso street art 05

Valparaiso street art 06

Valparaiso street art 07

Valparaiso street art 08

Wil je meer over Chili lezen? Kijk hier voor meer Chili reisinspiratie!