kleuren

De charme van Valparaíso

Valparaíso werd enkele jaren geleden nog bedreigd door een immense brand. Een brand die in de beroemde heuvels van de Chileense havenstad woedde. Inmiddels is de schade hersteld en lacht het kleurrijke Valparaíso haar bezoekers weer vrolijk toe. Valparaíso wordt vaak beschouwd als één van de meest indrukwekkende steden van Latijns-Amerika, iets wat de meeste reizigers na een bezoek alleen maar kunnen beamen.

De diversiteit van Valparaíso

Sfeervolle chaos

De op diverse hellingen gelegen stad doet in het centrum wat ruw aan en zal bij de eerste kennismaking wat vraagtekens bij haar bezoekers kunnen oproepen. Toch is het rommelige geheel enkel optisch bedrog, want al haast meteen na aankomst pakt deze zeer aangename stad je in met haar charme. Het koloniale centrum is wat Zuid-Amerikaans chaotisch, maar laat dat nou net het leuke aan dit deel van Valparaíso zijn. Drukke markten, groene parken, koloniale gebouwen en een krioelende massa van verkeer en voetgangers maken deze stad enorm levendig en divers.

center

Valparaiso

Gemoedelijke sfeer

In de diverse heuvels van de stad zijn de beroemde gekleurde huizen te vinden. De fleurige huizen die het bekende aanzicht van Valparaíso al jarenlang bepalen. Onderaan de heuvels gaat de chaos van het koloniale centrum over in een aangename gezelligheid. Overal waar je kijkt zijn gemoedelijke cafeetjes en restaurantjes, afgewisseld met leuke vintage kleding- en platenwinkeltjes. In dit bruisende deel zijn ook al de eerste uitingen van de bekende street art te zien, maar verder naar boven wordt het aantal kunstzinnige uitingen zeer massaal. De veelvoudig aanwezige street art in deze prachtige oude wijken in de heuvels is zo divers, dat je tijdens een bezoek welhaast niet kunt stoppen met fotograferen. De een nog mooier dan de andere!

Chili

street art

Riekende zeeleeuwen

Aan de noordzijde van de stad aan de boulevard tegenover de prachtige universiteit kun je een bezoek brengen aan de vismarkt. Zeven dagen in de week bieden de vissers hier hun vangst van de dag aan. Ook kun je er ook van genieten in de visrestaurants boven de markt. Ga te voet terug richting het stadscentrum en geniet van een vers bakkie koffie in de “snelste” koffiebar ter wereld: een oud treinstel dat al lang niet meer gebruikt werd en op deze manier een tweede leven heeft gekregen. Net voordat je het centrum bereikt kun je nog kennismaken met de plaatselijke ietsjes meurende zeeleeuwen. De beesten bakkeleien non-stop luidkeels om de beste plek op het net voor de kust gelegen oude betonnen ponton.

Zeeleeuwen

trein

Valparaíso is weliswaar vooral bekend vanwege de gekleurde huizen in de heuvels, maar heeft heel wat meer te bieden dan alleen dit fameuze aanzicht. De stad heeft wat typische rauwe kantjes van een havenstad, maar is vooral een zeer charmante en aangename stad. Valparaíso mag tijdens een reis door Chili niet worden overgeslagen, want het is een bezoek meer dan waard!

Wil je een bezoek aan Valparaíso brengen? Kijk dan hier voor de voordeligste hotels in Valparaíso!