– INSPIRATIE OVER REIZEN & ROADTRIPPEN –

Chili

[ capturing the world ]

Chili is een van de fijnste reislanden van Zuid-Amerika. Het langgerekte land beslaat een groot deel van de westkust van het continent en heeft een enorm afwisselend landschap. Deze bestemming is perfect voor natuurliefhebbers en roadtrippers. Ben je op zoek naar cultuur en historie, dan is dit veelzijdige land ook perfect voor jou.

Chili, perfect voor natuurliefhebbers en roadtrippers

Het noorden kenmerkt zich door de uitgestrekte Atacama woestijn en het zuiden door het beroemde Patagonië. Een groot gedeelte van Chili maakt deel uit van het Andes gebergte, dat op veel plekken in het land zeer aanwezig is. Dit Zuid-Amerikaanse land staat niet meteen bekend vanwege de mooie steden en dorpen, maar heeft weldegelijk bruisende steden en zeer fotogenieke dorpjes.

Roadtrips en nationale parken

Door de enorme afstanden in het land zal je voor je planning keuzes moeten maken, want Chili in zijn geheel zien in een korte tijd is gewoonweg niet haalbaar. Veel reizigers nemen daarom de beslissing om of het deel ten noorden, of het deel ten zuiden van hoofdstad Santiago te bezoeken. Het gros van de reizigers bezoekt Chili vanwege het prachtige zuiden. Nationale parken als Torres del Paine en Tierra del Fuego zijn de grote trekpleisters van het Chileense deel van Patagonië.

– Algemene informatie Chili –

– Hoofdstad: Santiago – Munteenheid: Peso (CLP) – Taal: Spaans – Kengetal: +56

What’s it all about..?

Traveljunks staat vol souvenirs in beeld en tekst en laat sinds 2008 vooral alle reizen en bestemmingen centraal staan.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden