Vancouver

Top 5 toeristische must sees in Canada

Canada is groot en het liefst zou je er alles willen zien. Maar wat moet je echt gezien hebben wanneer je naar Canada gaat? Wij geven je in dit artikel de vijf meest bijzondere bezienswaardigheden van Canada.

Toeristische hoogtepunten van Canada

1. Vancouver

Op nummer één staat voor ons toch wel Vancouver. Wij vinden dit by far de mooiste stad van Canada. Vancouver ligt in de provincie Brits-Columbia. Het is een stad met inmiddels veel toerisme, zonder dat het er echt te druk wordt. In Vancouver is ontzettend veel te zien zoals de Capilano Suspension Bridge. Deze houten hangbrug is wel 136 meter lang en loopt over de Capilano rivier welke dwars door het Capilano River Regional Park loopt. Dit park heeft de meest prachtige wandelroutes met torenhoge bomen en een adembenemende natuur.

Canada

2. Niagarawatervallen

Op nummer twee één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen van de wereld; Niagara Falls op de grens van New York (VS) en Ontario (Canada). De Canadese kant is zonder twijfel de mooiste van de twee en wordt ook wel Horseshoe Falls genoemd. Dat komt namelijk doordat de waterval de vorm heeft van een hoefijzer. Deze waterval is vanuit meerdere uitzichtpunten te bewonderen. Het punt welke het dichtstbij staat is dan wel het meest bezochte en drukke punt, houd daar rekening mee.

reizen

3. Banff National Park

Op nummer drie het eerste en daarmee oudste natuurpark van Canada middenin de Rocky Mountains. Dit park heeft werkelijk alles; warmwaterbronnen, watervallen, bergen, ijsvlaktes, bossen en gletsjers. Ook kun je hier oog in oog komen te staan met een wolf, poema, grizzlybeer en herten. Dit park is prachtig in elk jaargetijde. In de winter kun je hier namelijk lekker skiën en in de overige maanden kun je er heerlijk wandelen, vissen, zwemmen of kanoën en ondertussen genieten van de prachtige natuur.

Banff

4. Newfoundland

Op nummer vier Newfoundland welke ligt aan de Golf van St. Lawrence in de Atlantische Oceaan. Hier zou je de onderkomen van de vikingen uit de elfde eeuw bij L’Anse aux Meadows kunnen bezichtigen. Ook zijn er nog metalen, bronzen en ijzeren voorwerpen gevonden uit die tijd. Maar houd je meer van dieren, ga dan eens walvis spotten in Newfoundland. Dit is een hele indrukwekkende ervaring om nooit meer te vergeten. Ook Newfoundland bevat natuurparken zoals ‘Terra Nova National Park’, ‘Torngat Mountains’ en ‘Gros Morne National Park’.

natuur

5. Route 99

Op nummer vijf staat Route 99, de bekendste route van Canada welke dwarsdoor British Columbia loopt. Deze route staat ook bekend onder de naam ‘Sea to Sky Highway’. Deze route heeft een totale lengte van ongeveer 400 kilometer en is uitgeroepen tot één van de mooiste routes van Canada. Deze route brengt je langs de meest prachtige landschappen, bergen, kliffen, rivieren. Werkelijk een adembenemende toch dwars door de natuur van Canada. Deze route moet je dan ook echt gereden hebben. Gelukkig zijn er ook vele uitzichtposten waar je echt even kunt genieten van het uitzicht en informatie kunt opdoen over de plaats.

road trip

Dit zijn nog maar vijf van de talloze bezienswaardigheden. Deze must sees zijn voor u geselecteerd door eVisa Application Services. eVisa Application Services is een servicebureau welke gespecialiseerd is in het verzorgen van verschillende soorten reistoestemmingen waaronder de eTA voor Canada. Hier kunt u tevens terecht voor al uw vragen omtrent het aanvragen van een eTA.

Ben je op zoek naar een leuk verblijf, kijk dan de beste en leukste hotels in Canada!