meer

4x eigenwijs op reis in West-Canada

Natuurlijk staat Canada bekend om zijn Rocky Mountains vol bergmeren en gletsjers. En wildlife zoals walvissen en orka’s die voor de kust langs zwemmen en zwarte beren die je in de bossen kunt spotten. Maar Canada heeft nog veel meer te bieden. Wij nemen je mee naar vier originele plekken en excursies in West-Canada.

Excursies in West-Canada

#1 Snorkelen met zalmen

Jep, je leest het goed: in Canada kun je snorkelen met zalmen! Vlakbij de plaats Campbell River op Vancouver Island zwemmen in de maanden augustus en september honderdduizenden zalmen rond. Je krijgt een wetsuit en zwemvliezen aan, een snorkel op en stapt zo met een gids de rivier in. Je laat je ruim twee kilometer met de stroming meedrijven en kunt ondertussen op je gemak de vissen bekijken. Er komen hier wel vijf verschillende soorten zalm voor, die tegen de stroom inzwemmen op weg naar hun geboortegrond, om zelf kuit te schieten. Bijzonder!

Canada

#2 Tipi aan de Thompson-rivier

Op zo’n drie uur rijden van Vancouver ligt de snelstromende Thompsonrivier. De plek is populair bij Canadezen die hier komen raften, maar ook mountainbiken en bergbeklimmen tussen de bergtoppen en canyons in de omgeving. Je kunt hier slapen in een originele tipi, oftewel indianentent. De tent heeft een bed, dekens en kussens, een eigen barbecueplek en een picknickplaats. Ideaal voor het echte kampeergevoel! Alleen het tentdoek scheidt je hier van de oneindig mooie natuur die zich ’s ochtends vroeg voor je uitrolt.

tent

#3 Kamperen in het Wells Gray natuurpark

Kanovaren over een glinsterend meer terwijl beboste oevers voorbij glijden, is misschien wel een van de meest typische activiteiten die je in Canada kunt doen. De meeste mensen doen een kano-excursie van een uur of twee en vinden het dan wel weer genoeg. Ben je op zoek naar iets spectaculairders? Ga dan mee op kano-expeditie in het Wells Gray natuurpark. Je trekt er met een gids en kano op uit en slaapt een nacht in de wildernis op een onbewoond eiland in het meer, waar je alleen per kano kunt komen. Puur in de natuur, zelf gevangen vis grillen en slapen in een tentje onder de sterren. Voor ons het ultieme avontuur in Canada.

west-canada

#4 Zonnebaden in de Okanagan Valley

In tegenstelling tot al die hoge besneeuwde bergen heeft het westen van Canada ook een
vruchtbare wijnvallei, de Okanagan Valley. Hier vind je een bijna Mediterrane sfeer met kleurige bloemen en witgeschilderde stenen huizen. Je kunt er wandelen tussen de druivenranken, genieten van een lokaal wijntje of relaxen op het strand. Juist ja, strand, want hier in de vallei liggen prachtige meren met lichtgele zandstranden! De ideale plek om aan het einde van je Canadareis nog even wat zonnestralen op te doen voor je terug in het vliegtuig stapt.

kamperen

Bovenstaande reistips over West-Canada zijn afkomstig van de reisspecialisten van Riksja Canada, onderdeel van Riksja Travel. Zin gekregen om zelf Canada te ontdekken? Bij Canada online stel je je eigen, individuele reis samen aan de hand van bouwstenen. Of kies voor een individuele rondreis, waar al voor je gepuzzeld is. De reisspecialisten kennen het land zelf goed. Als je je wensen doorgeeft, stellen ze een reis op maat samen.

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Canada!