Phnom Penh in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan Phnom Penh denk. Phnom Penh in beeld geeft vooral het grote contrast van alle facetten van deze indrukwekkende stad weer.

De diversiteit van Phnom Penh in beeld

Tijdens onze vele reizen door het geweldige Cambodja zijn we vaak in de overweldigende hoofdstad Phnom Penh geweest. Talloze ontmoetingen met de vriendelijke vaak straatarme bewoners van deze stad, maar ook de wisselende straatbeelden, de chaos in het verkeer en de nog goed zichtbare gruwelijke historie van de Rode Khmer zijn me voor altijd bij gebleven. Veel plekken van deze optisch ruw aandoende Cambodjaanse hoofdstad heb ik kunnen vastleggen in vorm van foto’s. Van de 5 plekken die me het eerst te binnen schieten heb ik foto’s van plaatselijke overzichten, maar ook foto’s met details van een dergelijke plek uitgekozen. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van Phnom Penh in beeld voor zichzelf spreken.

Phnom Penh Tuol Sleng

De zeer confronterende foto’s in de Tuol Sleng gevangenis

Phnom Penh monniken

Het overal aanwezige boeddhisme

Phnom Penh Killing Fields

De bizarre gewaarwording bij de Killing Fields

Phnom Penh Royal Palace

Het prachtige koninklijk paleis

Kopfoto: de stad bekijken vanuit een Tuk Tuk

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.