Het paradijselijke Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem het eiland bij Cambodja is een geheime schat, wat niet langer meer geheim zal blijven. Elke dag worden steeds meer bezoekers aangetrokken tot dit afgelegen eiland. 
Een verborgen juweeltje zonder massa toerisme, wegen, geldautomaten en elektriciteit. 
Er is een relaxte vibe door de hangmatten, palmbomen en de hagelwitte zandstranden.

De geheime schat Koh Rong Samloem

Als je aan Cambodja denkt, denk je niet aan een strandvakantie. Maar ook Cambodja heeft mooie stranden. 
Met witte zandstranden, turquoise water, redelijke prijzen, en veel minder toerisme dan de stranden in Thailand. 
Ook Koh Rong Samloem kent geen auto’s, tuktuks en wegen.
De accommodaties liggen best ver uit elkaar, maar op Saracenen strand zitten een aantal resorts. Opgebouwd uit kleine bungalows, hutten of zelfs boomhutten.

Cambodja

Het eiland is relatief onderontwikkeld
Wat mij als eerste opviel toen de ferry mij aanmeerde bij de pier van Koh Rong, was hoe onontwikkeld het eiland eigenlijk is. Koh Rog meet ongeveer 78 vierkante kilometer. Maar ondanks zijn grootte is het alleen de thuisbasis van ongeveer 1000 bewoners.

Koh Rong

Hoe kom je op Koh Rong Samloem?
Koh Rong Samloem is alleen bereikbaar per boot. Vanaf de pier in Sihanoukville vertrekken dagelijks een paar boten naar Koh Rong Samloem. Met de speedferry duurt het ongeveer 45 minuten. En het kost je $20 voor een open retour ticket. Ik verbleef hier 3 dagen, even helemaal niks doen en ontsnappen uit de drukke steden. Geïsoleerd van de wereld zonder elektriciteit en WIFI. Dat is even wat anders. Normaal gesproken zit ik of achter mijn laptop of ben ik bezig op mijn telefoon.

Beach


Wat te doen op Koh Rong Samloem?
Er is niet veel te doen op het eiland, mijn dagritme bestond iedere dag uit ontbijten, zwemmen, eten, snorkelen en eten. Maar wil je toch een beetje actief doen. Dan kan je denken aan:

  • Snorkelen: Je kan voor $25 een snorkeltrip boeken, maar je kan er ook voor kiezen om een snorkelset te huren voor $2 per dag.
  • Duiken: Er zijn een aantal duikscholen op dit eiland, er is een mogelijkheid om een PADI open water cursus te volgen.
  • Jungle wandeling: Vanaf het strand Saracenen beach kan je een jungle wandeling maken naar de andere kant van het eiland, genaamd Lazy Beach.
De wandeling duurt ongeveer een uur, maar dat is ook de moeite waard. Want vanaf dit deel van het eiland kan je de zonsondergang zien. Voor een pauze kan je heerlijk Westers eten bij bar/restaurant lazy beach.

Ben je van plan binnenkort naar Cambodja te gaan? Zet dan Koh Rong Samloem op je bucketlist. Over een paar jaar is het eiland volgebouwd met dure hotels.

Beach


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden