Het koninklijk paleis van Phnom Penh

Het midden in het centrum van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh gelegen koninklijk paleis is één van de architectonische hoogtepunten van de stad. Het halverwege de negentiende eeuw door koning Norodom gebouwde complex is een verzameling aan prachtige paleizen en gebouwen in typische Khmerstijl.

Norodom’s koninklijk paleis

De in perfecte staat verkerende geel-groene bouwwerken zijn een lust voor het oog en behoren tot de meest fotogenieke bouwsels van Phnom Penh. Kijkend vanaf de oever van de Mekong krijg je een goed beeld van de omvang van het enorme complex. De groep gebouwen lijken in complete harmonie bij elkaar te staan en zijn vanuit elke hoek zeer fotogeniek. Het is een prachtig gezicht, als je je door het complex begeeft.

Kasteeltuinen

De prachtige geel-groene gebouwen zijn deels niet voor bezoekers toegankelijk. Om de kostbare en fragiele inboedel te beschermen zijn veel vertrekken daarom afgezet. De interieuren van enkele gesloten paleizen zijn door de geopende deuren en ramen wel van buitenaf zichtbaar. De prachtige gebouwen zijn gelegen in een puik onderhouden tuin, welke soms een beetje doet denken aan beroemde kasteeltuinen uit Europa.

Zilveren pagoda

Uitzonderingen op de uniforme stijl van het paleis zijn de beroemde zilveren pagoda en het ijzeren paviljoen. De zilveren pagoda is opgetrokken uit Italiaans marmer en samen met diverse gouden artefacten de fameuze smaragden Boeddha huisvest. Tweede uitzondering is het optisch iets of wat misplaatste ijzeren paviljoen, wat eind negentiende eeuw door Frankrijk geschonken is aan het Cambodjaanse koningshuis. Je moet er van houden zullen we maar zeggen.

Bezoek paleis

Tijdens een bezoek aan de Cambodjaanse hoofdstad mag een bezoek aan het complex met het koninklijk paleis niet ontbreken. Let er tijdens een bezoek op dat je gepast gekleed gaat en schouders bedekt zijn. Omdat woorden te kort doen aan al het moois hebben we onze mooiste foto’s voor je op een rijtje gezet!

Park

cambodia

Monniken

Palace

Khmer

monks

Napoleon

Pagoda

Klik hier voor meer reisinspiratie over Cambodja!

Title

Title

Title


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden