Tempel

Angkor Wat, Cambodjaanse tempel der tempels

Angkor spreekt velen tot de verbeelding en staat bij de meeste reizigers hoog op hun “must-see” lijst. Angkor Wat is één van de hoofdredenen, waarom reizigers het indrukwekkende Cambodja bezoeken. Ook maken veel reizigers een uitstapje vanuit de omringende landen van Cambodja aan dit gigantische tempelcomplex. Angkor is zelfs voor de meest ervaren en/of verwende reiziger overweldigend and zal iedereen dagen lang laten genieten van zijn schoonheid.

De imposante Angkor Wat

Angkor is één van de oude hoofdsteden van het Khmer-rijk, wat tegenwoordig bekend is als Cambodja. Het woord Angkor betekent heilige stad en het woord Wat betekent tempel, wat de Nederlandse betekenis dus Heilige tempelstad maakt. De stad werd zo genoemd vanwege de voornaamste tempel die ook Angkor Wat heet.

Angkor Wat

Nationaal symbool

De beroemdste tempel van het oude Angkor is Angkor Wat. De imposante tempel is zo belangrijk voor het land dat het zelfs de nationale vlag van Cambodja siert. Het gehele complex van Angkor maakt deel uit van de werelderfgoedlijst. De tempel Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II, en is de grootste etagepiramide op het Zuidoost-Aziatische vasteland. Het monument van Angkor Wat berust op een bouwstijl die terugvoert op de stichting van de eerste steden en tempels in het gebied. De maximale hoogte van het monument is 65 meter en het beslaat een oppervlakte van 1 km². Het imposante complex wordt omringd door een gigantische gracht.

Tempel bezoeken

Laat je tijdens een bezoek aan deze historische plek verrassen door de enorme omvang en schoonheid van het gebouw. Neem vooral je tijd, want de tempel is enorm en vergt veel tijd van de aandachtige kijker. Houd rekening met de vele bezoekers en kies een tijdstip waarop het niet zo druk is. Vooral tijdens de hete middagzon zijn er weinig toeristen te vinden. Mocht je tijdens een dergelijk tijdstip de tempels willen bezoeken, denk er aan om voldoende water en eventueel eten mee te nemen. De zon kan onverbiddelijk zijn en kan het bezoek aan deze prachtige stad helaas ook negatief domineren.

Angkor monnikken

Mocht je niet veel tijd hebben en slechts enkele dagen in Siem Reap zijn, probeer dan niet teveel tempels in je route te plannen en laat het op je afkomen zoals het loopt. Vraag je eventuele tuk tuk rijder om de massa te ontlopen door een andere route te kiezen en geniet met volle teugen van het mooie complex. Wij kunnen in ieder geval geen genoeg van Angkor Wat krijgen, want we hebben de tempel al meerder malen bezocht.

[nggallery id=3]