7 favoriete tempels van het Cambodjaanse Angkor

Licht rammelend rijden we met onze tuk tuk in de vroege ochtend richting Angkor, één van de meest bijzondere steden uit de oudheid. Onderweg stuurt onze driver ons door de typische rommelige straatbeelden van Siem Reap, de vlakbij het beroemde Angkor gelegen stad, die in de milde ochtendzon op gang lijken te komen.

De pracht van Angkor

Zodra we de stofwolken achter ons laten, doemen tussen het groen de torens van de beroemde Angkor Wat zo nu en dan voor ons op. Het hoogtepunt van Cambodja lijkt een stukje verder op ons te wachten. Het beeld is inmiddels vertrouwd, want kennen we het niet van eerdere bezoeken, dan is het wel van de talloze verslagen op televisie of artikelen van andere reisbloggers. Wat zijn na meerdere bezoeken de favoriete gebouwen en welke mag je als bezoeker absoluut niet missen? We zetten onze 7 favorieten van deze prachtige archeologische stad voor je in beeld op een rijtje.

Angkor Wat

Hier valt niets aan toe te voegen. Ankor wat is met zekerheid het meest indrukwekkende bouwwerk wat we ooit zagen. Neem je tijd, want het gebouw is immens en is verfijnd tot in het kleinste detail.

Khmer

Ta Prohm

Na Angkor Wat waarschijnlijk de meest gefotografeerde van alle tempels in Angkor. De beroemde half vervallen muren, welke overwoekerd zijn door de gigantische bomen met hun als slangen slingerende boomwortels.

Angkor

Angkor Thom

Alleen al de gigantische poorten van dit mega-complex zijn enorm indrukwekkend. De afmetingen zijn ongekend en de ornamenten van de toegangsbruggen zijn absoluut van een weergaloze schoonheid.

Tempel

Bayon

De tempel die niet alleen tot de verbeelding spreekt, maar ook zijn bezoekers lijkt te observeren. Met zijn ongeveer 200 gezichten is de Bayon één van die magische plekken binnen de muren van Angkor Thom.

Tempel

Banteay Srei

Scheve deurposten met oogstrelende details laten bezoekers van deze verder van het centrum gelegen tempel, in gedachten naar oude tijden reizen. De bouwstijl is prachtig en de verfijnde elementen zijn bijzonder fraai.

Angkor

Eastern Mebon

De indrukwekkende tempeltreden worden geflankeerd door kolossale leeuwen. Ze lijken als wachters van de indrukwekkende tempel op de vele bezoekers te letten, die vanaf de top van het prachtige uitzicht genieten.

Angkor

Banteay Kdei

Je krijgt een beetje het gevoel alsof je door een oud klooster loopt. Het Banteay Kdei complex oogt vervallen, maar is een lust voor het oog. De vele deurstijlen zijn wondermooi tot in het kleinste detail.

Cambodja

Laat je met een tuk tuk langs al het moois rijden, of huur een fiets en bepaal je eigen route en tempo. Voor veel reizigers lijkt de mega stad Angkor een beetje “overkill” wat tempels betreft, dus doe er niet teveel op een dag en geniet ook van het Cambodjaanse leven tussen al dit moois.

Wil je maximaal van al dit moois genieten, kijk dan voor de beste hotels bij Angkor en Siem Reap.

 • Cambodja
 • 7 favoriete tempels van het Cambodjaanse Angkor


Reacties (10)

 • Ik ben het helemaal eens met deze lijst! De Bayon is mijn nummer 1, maar Banteay Srei staat ook erg hoog op mijn lijst. De kleur van de stenen in combinatie met dat verfijnde beeldhouwwerk vond ik schitterend 🙂

  • Ja, de Banteay Srei vonden wij ook zo mooi. Ook de vroege rit in de tuk tuk er naartoe was heerlijk, waarna we heerlijk fris in een rustig coplex konden rondlopen. Tot de bussen kwamen.. 😉

   Volgend jaar, als we voor de stichting een afsteker van een paar dagen vanuit Myanmar maken, ga ik zeker weer een dag naar Angkor. Ik kan niet wachten 🙂

  • Ja, ik heb ook buiten het toeristisch deel een aantal tempels bezocht. Alleen weet ik van de meeste tempels of gebouwen geen naam meer.. In de omgeving waar wij met de stichting werken ligt er ook een verscholen. Niet groot, maar wel met zo’n overwoekerde Indiana Jones feeling 😉

 • Wat een pracht complex is het toch. Wij hebben ook niet alles gezien in die ene dag. Maar Ta Phrom is wel mijn favoriet. Misschien ook omdat wij er zo vroeg waren dat we daar bijna de enige waren. Heerlijk. Eigenlijk zou je dat voor alle tempels moeten doen, maar ja dat is dan ook vaak weer iets teveel van het goede… 🙂

  • Op tijd bij een shopje of water gaan zitten en van de omgeving genieten. Dat breekt de ‘sleur’ aan bouwwerken een beetje 😉 Ta Phrom hebben wij ook een keer in de vroege ochtend bezocht. Met de vroege lichtinval is het nóg mooier!

 • Hoi Robert,

  Heb je tips voor wat betreft het beste tijdstip is om Angkor Wat te bezoeken? Hoe laat komt de grootste massa mensen? Ik ben van plan om een tuktuk te huren, is het misschien nog handig om veraf te beginnen zodat je begint in rust? En kun je de tuktuk ter plekke reserveren of is het handig om dit al in Siem Reap te regelen en met de tuktuk die je brengt direct ook het complex bezoeken?

  • Hi Minte, de bekende tempels kun je het beste heel vroeg bezoeken, of op het heetst van de dag. Vroeg vanwege het licht voor de foto’s en midden op de dag vanwege het wegblijven van de hitteschuwe grote groepen oudjes. De Banteay Srei zeker vroeg bezoeken, want de massa’s belemmeren je zicht snel. Bijna elk guesthouse heeft een of meerdere vaste tuk tuk rijders voor de deur, waarmee je een leuke dagprijs kunt maken. Vraag eerst even rond, om zo een goed idee van de prijzen te krijgen. Misschien is dit ook een goede tip voor je -> https://www.traveljunks.nl/cambodja/terugkeer-naar-angkor-wat/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden