7 favoriete tempels van het Cambodjaanse Angkor

Licht rammelend rijden we met onze tuk tuk in de vroege ochtend richting Angkor, één van de meest bijzondere steden uit de oudheid. Onderweg stuurt onze driver ons door de typische rommelige straatbeelden van Siem Reap, de vlakbij het beroemde Angkor gelegen stad, die in de milde ochtendzon op gang lijken te komen.

De pracht van Angkor

Zodra we de stofwolken achter ons laten, doemen tussen het groen de torens van de beroemde Angkor Wat zo nu en dan voor ons op. Het hoogtepunt van Cambodja lijkt een stukje verder op ons te wachten. Het beeld is inmiddels vertrouwd, want kennen we het niet van eerdere bezoeken, dan is het wel van de talloze verslagen op televisie of artikelen van andere reisbloggers. Wat zijn na meerdere bezoeken de favoriete gebouwen en welke mag je als bezoeker absoluut niet missen? We zetten onze 7 favorieten van deze prachtige archeologische stad voor je in beeld op een rijtje.

Angkor Wat

Hier valt niets aan toe te voegen. Ankor wat is met zekerheid het meest indrukwekkende bouwwerk wat we ooit zagen. Neem je tijd, want het gebouw is immens en is verfijnd tot in het kleinste detail.

Khmer

Ta Prohm

Na Angkor Wat waarschijnlijk de meest gefotografeerde van alle tempels in Angkor. De beroemde half vervallen muren, welke overwoekerd zijn door de gigantische bomen met hun als slangen slingerende boomwortels.

Angkor

Angkor Thom

Alleen al de gigantische poorten van dit mega-complex zijn enorm indrukwekkend. De afmetingen zijn ongekend en de ornamenten van de toegangsbruggen zijn absoluut van een weergaloze schoonheid.

Tempel

Bayon

De tempel die niet alleen tot de verbeelding spreekt, maar ook zijn bezoekers lijkt te observeren. Met zijn ongeveer 200 gezichten is de Bayon één van die magische plekken binnen de muren van Angkor Thom.

Tempel

Banteay Srei

Scheve deurposten met oogstrelende details laten bezoekers van deze verder van het centrum gelegen tempel, in gedachten naar oude tijden reizen. De bouwstijl is prachtig en de verfijnde elementen zijn bijzonder fraai.

Angkor

Eastern Mebon

De indrukwekkende tempeltreden worden geflankeerd door kolossale leeuwen. Ze lijken als wachters van de indrukwekkende tempel op de vele bezoekers te letten, die vanaf de top van het prachtige uitzicht genieten.

Angkor

Banteay Kdei

Je krijgt een beetje het gevoel alsof je door een oud klooster loopt. Het Banteay Kdei complex oogt vervallen, maar is een lust voor het oog. De vele deurstijlen zijn wondermooi tot in het kleinste detail.

Cambodja

Laat je met een tuk tuk langs al het moois rijden, of huur een fiets en bepaal je eigen route en tempo. Voor veel reizigers lijkt de mega stad Angkor een beetje “overkill” wat tempels betreft, dus doe er niet teveel op een dag en geniet ook van het Cambodjaanse leven tussen al dit moois.

Wil je maximaal van al dit moois genieten, kijk dan voor de beste hotels bij Angkor en Siem Reap.


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden