3x de Mekong rivier

Tijdens het reizen doe je veel indrukken op van de diverse landen die je bezoekt. Sommige landen hebben veel overeenkomsten en andere landen zijn weer zeer uniek. Soms zijn het kleine facetten van verschillende landen die tijdens het reizen overeenkomen. Denk hierbij aan landschappen, cultuur en religie, welke soms een complete regio bijna identiek kunnen maken. In diverse Zuidoost-Aziatische landen kwamen wij oog in oog met zo’n overeenkomst. De machtige Mekong rivier.

De machtige Mekong maal drie

1- De rivier in Cambodja

Onze eerste kennismaking met één van ’s werelds bekendste rivieren was in het centrum van de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Net voorbij het centrum van Phnom Penh komt de Mekong samen met de Tonglé Sap rivier, die op sommige dagen de watermassa duidelijk in twee verschillende kleuren verdeeld. Het is een prachtig schouwspel en de breedte van de rivier neemt vanaf de samenvoeging enorme proporties aan. Wat een kennismaking!

Mekong Phnom Penh

Het samenvoegen vanuit onze guesthouse gezien

2- Levensader in Laos

In het overweldigende Laos zijn we enkele malen met de Mekong in aanraking gekomen. Tijdens onze eerste dagen in de hoofdstad Vientiane zagen we de rivier al vanaf de boulevard van de stad. Later hebben we vanuit Luang Prabang de rivier vanaf de bergen, maar ook vanaf ons guesthouse aan de oever mogen bewonderen. Tijdens een trip over de rivier met een slowboat hebben we de gigantische watermassa’s en het leven langs de kant mogen bewonderen, wat een geweldige ervaring was.

Mekong Pak Ou

De rivier vanuit de Pak Ou grot gezien

3- Delta in Vietnam

De Mekong Delta is niet alleen geografisch zeer bepalend voor het zuiden van Vietnam, maar de delta fungeert ook als levensader voor de bevolking. Een bezoek aan de Mekong Delta was een grote wens van ons. Tijdens ons bezoek reisden we over de diverse waterwegen van de Mekong, om een aantal eilanden te bezoeken. Het leven op en naast het water is prachtig om te zien. In de delta is de Mekong zo enorm, dat je haast vergeet dat het een rivier is.

Mekong Delta Vietnam

Het leven op de super rivier in de beroemde Delta

Heb jij al eens oog in oog met deze geweldige rivier gestaan?