São Paulo in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Braziliaanse São Paulo denk. São Paulo in beeld geeft vooral de enorme diversiteit van deze gigantische betonjungle weer.

De betonjungle van het Braziliaanse São Paulo in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Brazilië begonnen wij onze reis met een meerdaags bezoek aan de gigantische betonjungle São Paulo. Bij het horen van de naam deze metropool denkt men al snel aan de bekende vooroordelen als gevaarlijk en crimineel. De stad bleek voor ons veel meer dan die vooroordelen te zijn en verraste ons in veel opzichten zeer positief. We bezochten vrienden, die ons die “andere” kant van hun geliefde stad lieten zien. Het centrum van de stad bruist tot in de late uurtjes en heeft heel wat meer dan alleen maar grijze beton te bieden. Natuurlijk bezochten we het voetbalmuseum, maar ook het stadspark en de geweldige overdekte markt in het oude deel van het centrum. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan São Paulo. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Braziliaanse São Paulo in beeld voor zichzelf spreken.

Oude centrum Sao Paulo

Kleurrijke huizen in het oude centrum

Patio Do Colegio Sao Paulo

De prachtige Patio Do Colegio São Paulo

Mercado Municipal de Sao Paulo

De verrassend leuke overdekte Mercado Municipal

Mosteiro de Sao Bento

Mosteiro de Sao Bento van boven gezien

De Nossa Senhora do Rosário dos Homens Pretos kerk

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.