Rio de Janeiro in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Braziliaanse Rio de Janeiro denk. Rio de Janeiro in beeld geeft vooral de het enorme veelzijdigheid van deze beroemde Braziliaanse metropool weer.

Het verrassende Rio de Janeiro in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Brazilië bezochten wij enkele dagen de beroemde metropool Rio de Janeiro. Bij het horen van de haar naam roept Rio al snel vooroordelen als gevaarlijk en crimineel op. Rio bleek voor ons veel meer dan die vooroordelen te zijn en verraste ons in veel opzichten zeer positief. We verbleven in de wijk Copacabana, behorende bij het gelijknamige beroemdste strand van de stad. Het Christusbeeld, de Suikerbroodberg en de diverse stranden. We bezochten de highlights allemaal. De stad bruist tot in de late uurtjes en overal op straat kun je heerlijk eten. We maakten een educatieve tour door de Favela’s, wat misschien wel de grootste verrassing van ons bezoek aan Rio was. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Braziliaanse Rio de Janeiro in beeld voor zichzelf spreken.

Rio Copacabana

Het befaamde strand van Rio’s Copacabana

Rio Rocinha favela

Rio’s grootste en zeer indrukwekkend Favela Rocinha

Rio Macarana stadion

Het wereldberoemde Maracanã stadion

Suikerbroodberg Rio

Met de kabelbaan naar de top van de Suikerbroodberg

Kopfoto: Het beroemde Christusbeeld van Rio

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.