Paraty in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Braziliaanse Paraty denk. Paraty in beeld geeft vooral de het prachtig historische centrum van dit oude piratennest weer.

Het prachtige historische centrum van Paraty in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Brazilië bezochten wij enkele dagen het prachtige historische Paraty. Paraty was in het verleden een piratennest, maar was ten tijde van de slavernij een belangrijke schakel in dit deel van de wereld. Paraty is een populaire strandbestemming voor Brazilianen en heeft een beroemd jaarlijks boekenfestival. Het historische stadje geeft je een kijkje in de koloniale periode van Zuid-Amerika en is bijzonder goed behouden gebleven. Het stadje leeft als geen andere en het gezellige centrum bruist tot in de late uurtjes. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Braziliaanse Paraty in beeld voor zichzelf spreken.

Paraty straat

Typisch straatbeeld in Paraty

Paraty rivier

De Rio Peruquê-Açu in het centrum van Paraty

Paraty souvenir

Eén van de vele souvenirwinkeltjes

Paraty steegje

Typisch steegje in het ouder centrum

De Igreja de Santa Rita dos Pardos Libertos, gezien vanuit de baai

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.