Redeemer

Landenportret: Brazilië

Het is alweer tijd voor het vierde deel van onze fotoserie “Landenportret”, waarmee we dit maal een algemene indruk die we kregen tijdens onze reis door het verrassende Zuid-Amerikaanse Brazilië uitlichten. Brazilië heeft een onvergetelijke indruk op ons gemaakt, een indruk die we met deze serie foto’s op een zo divers mogelijke manier willen laten zien.

Foto’s van het Zuid-Amerikaanse Brazilië

Tijdens ons bezoek aan het Zuid-Amerikaanse Brazilië, het land van salsa, voetbal en carnaval, reisden we na een bezoek van enkele dagen vanuit de meer zuidelijk gelegen metropool São Paulo met de nachtbus naar het natuurlijke mega spektakel van de Iguaçu watervallen. Vanuit Foz do Iguaçu, het Braziliaanse stadje bij de watervallen, reisden we per bus verder richting eco-paradijs Bonito, van waaruit we de meest prachtige excursies in de omgeving maakten. We vervolgden onze reis met een bus- vliegtuigcombinatie, om een meerdaags bezoek aan het aangenaam verrassend Rio de Janeiro te brengen. Wat een geweldige stad is dat! Na Rio gingen we langs de prachtige kustweg naar de relaxte strandplaats en koloniale parel Paraty, want wat is een reis naar Brazilië zonder een bezoek aan een mooie strandbestemming? Na Paraty zijn we nog enkele dagen in São Paulo geweest, die we voornamelijk met onze vrienden uit deze gigantische stad doorbrachten.

Tijdens de reis door Brazilië leerden we de prachtige natuur kennen, keken we onze ogen uit bij de vele fotogenieke stranden en eilanden, beleefden we veel plezier met de immer vrolijke Brazilianen en ontdekten we de wereldberoemde en beruchte steden van dit magnifieke land. Brazilië laat je werkelijk van de ene in de andere verbazing vallen en is een zeer prettig land om te bezoeken. De talloze ontmoetingen met de vrolijke bewoners van dit prachtige Zuid-Amerikaanse land zullen ons voor altijd bijblijven. Reis middels onze foto’s mee door één van de meest verrassende reislanden die we ooit bezochten!

Starten in de giga metropool São Paulo

Eerst maar eens naar het voetbalstadion

De watervallen van Iguaçu

Niet nat worden is geen optie op de loopbrug

De prachtige snorkel-wereld van Bonito

De omgeving van Bonito

Het beroemde strand van Rio’s Copacabana

De kabelbaan naar de Suikerbroodberg

Het meest bekende beeld ter wereld?

Educatieve tour door de grote favela Rocinha

Het prachtige koloniale Paraty

Paraty oogt altijd goed

Mooiere steegjes bestaan niet

Opnieuw in São Paulo

sao paulo

Met onze vrienden uit de stad is het altijd feest 🙂