De Betonjungle van São Paulo

De Braziliaanse metropool São Paulo is overweldigend en intrigerend. São Paulo heeft naast de bekende negatieve eigenschappen ook veel goeds te bieden en zal zelfs de meest ervaren reiziger positief verrassen. De stad staat niet bekend vanwege haar schoonheid, maar ondanks dat hadden we enkele leuke dagen in de betonjungle van São Paulo.

São Paulo’s betonjungle

Natuurlijk kennen we de reputatie van São Paulo en hebben we tijdens de voorbereidingen alle stigma’s voorbij zien komen. Uit voorzorg hebben we dus een hotel inclusief afhaalservice van de luchthaven geboekt, zodat dat alvast een zorg minder was. Bij aankomst in de stad vallen de vele betonnen kantoorgebouwen en woontorens meteen op en is er weinig ouds te ontdekken. Grote brede wegen en een enorme verkeersdrukte kenmerken de eerste stadsbeelden, welke een overvloed aan nieuwe indrukken op je afvuren. Dat São Paulo een levendige stad is wordt hiermee meteen bevestigd.

Sao Paulo Centrum

Stadscentrum

Estadio Municipal

Voetbalstadion

Het geboekte hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad en ligt op loopafstand van bijvoorbeeld diverse winkelstraten, de kathedraal en de grote overdekte markt. Druk is het zeker in São Paulo’s centrum, maar dat maakt de stad nou juist zo leuk. Buiten de winkeltjes, barretjes en andere bezienswaardigheden is een bezoek aan de Banespa toren, waarvan men een geweldig uitzicht over de stad heeft, een absolute must. Buiten het centrum hebben we onder meer het voetbalstadion “Estadio Municipal Paulo Machado De Carvalho” met het bijbehorende voetbalmuseum bezocht. Ook een bezoek aan het Parque de Independência, met bovenaan het park gelegen prachtige Paulista Museum, is een echte aanrader.

Paulista Museum

Paulista Museum

Sao Paulo Wijk

Buitenwijk

São Paulo bleek een echte verrassing. Natuurlijk heeft het feit dat we grotendeels met vrienden uit deze metropool onderweg waren aan onze positieve ervaring bijgedragen, maar ook tijdens de momenten zonder hun was de stad voor ons persoonlijk een zeer prettige. Binnen de stad verplaatsen kan goed met het openbaar vervoer, waarvan de metro een goede optie is. Let tijdens gebruik van openbaar vervoer wel op de typische gevaren van een grote stad, die in São Paulo in de praktijk schering en inslag blijken te zijn. Reis overdag, vermijd donkere en verlaten delen, neem geen of weinig waardevolle spullen mee en gebruik je gezonde verstand.