Brazil

7 redenen waarom Sāo Paulo wel leuk is

Al bij het horen van de naam São Paulo denken veel reizigers al snel aan de bekende vooroordelen als gevaarlijke en criminele stad. Deze metropool is veel meer dan alleen die vooroordelen en zal de meest ervaren reiziger in veel opzichten zeer positief kunnen verrassen. We noemen alvast 7 redenen waarom je de stad van de Paulista’s niet mag overslaan.

7x het leukste van Sāo Paulo

Betonjungle
Vooral São Paulo’s stadscentrum wordt vaak als betonjungle betiteld, maar ook daar zijn genoeg interessante dingen te beleven. Breng voor de beste view van de stad een bezoek aan het Banespa Building in het centrum en ervaar dat je van deze immense intrigerende betonnen jungle van de stad kunt genieten.

Hapje drankje

Ondanks de dubieuze naam is São Paulo een ontzettend leuke stad om ’s avonds een drankje en een hapje te gaan doen. Het centrum bruist en overal zijn terrasjes, barretjes en restaurants tot in de late uurtjes geopend. Het is een en al gezelligheid in de stad. Iets wat je zeker meegemaakt moet hebben in São Paulo.

drink

Futebol museum

Oké, het stond niet echt op onze lijst van must sees, maar onze vrienden uit deze Braziliaansde metropool wilden ons dit als eerste tonen. Het voetbalstadion Estadio Municipal Paulo Machado de Carvalho en het bijbehorende voetbalmuseum bekijken met voetbalgekke Brazilianen was een fantastische belevenis.

Oude centrum

Volgens velen niet het meest veilige deel van de stad, maar overdag is het met de drukte op straat een geweldige plek om het dagelijks leven van de Paulista’s te observeren. Oude gebouwen, talloze winkeltjes en overal straatventers. Het oude centrum leeft enorm en voelt zo authentiek aan als maar kan.

Mercado Municipal

Een bezoek aan de in het oude centrum gelegen overdekte markt is een bijzondere ervaring. Mercado Municipal is net een culinair verhaal over Brazilië, met de diverse afdelingen elk als een apart hoofdstuk. Leer alles over de Braziliaanse eetgewoontes en geniet van de gastvrijheid van de marktkooplui.

Parque da Independência

Het park ligt net buiten het centrum van de stad, maar is met openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Bovenaan het park ligt het prachtige Paulista Museum, wat vanuit elke hoek zichtbaar is. Tegen de avond kun je met een biertje in de hand in het park genieten van de vele skateboarders die de steile geasfalteerde paden afzoeven.

Paulista van Sāo Paulo

In een stad met zo’n slecht imago zouden wel eens alleen maar nare mensen kunnen wonen, maar niets is minder waar. In São Paulo hebben we geleerd dat ook in een grimmig ogende stad de meest vriendelijke mensen kunnen wonen. De vriendelijke Paulista’s hebben ons met hun hartelijke vrolijkheid compleet ingepakt.

drink

Heb jij de stad al eens bezocht, of zou jij tijdens het reizen door de Braziliaanse binnenlanden São Paulo een kans willen geven?

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Brazilië!