Brazilië bucketlist

10 redenen om Brazilië op je bucketlist te plaatsen

Als er een land een complete verrassing voor ons was, dan was het het Zuid-Amerikaanse Brazilië wel. Brazilië is het land van samba en voetbal, maar ook het land van de Amazone en prachtige stranden. Waarom elke reiziger het zou moeten bezoeken? We geven je 10 goede redenen met onze Brazilië bucketlist.

De Brazilië bucketlist voor reizigers

Brazilië is bij de meeste reizigers alleen bekend van zon, zee, strand en carnaval. Dat deze Zuid-Amerikaanse gigant meer te bieden heeft dan enkel deze clichés, weet iedereen die het ooit bezocht. Waarom elke reiziger dit verrassende land zou moeten bezoeken, sommen we op in onze Brazilië bucketlist:

Natuur

Je zal als reiziger zelden een land met meer indrukwekkende natuur bezoeken. Brazilië heeft echt alles. Iedereen kent de overweldigende Amazone rivier met de gigantische jungle, maar ook de Pantanal is onder reizigers fameus. In het zuiden liggen de overweldigende Iguaçu watervallen en in het noordoosten de gigantische zandduinen. Buiten deze vier natuurlijke parels heeft Brazilië uiteraard nog veel meer te bieden. Het land is een aaneenschakeling van natuurschoon.

Iguacu

Bevolking

Vriendelijk, hartelijk en behulpzaam. De drie eigenschappen die elke reiziger als eerste zal ervaren met de Brazilianen. De uitbundigheid tijdens een feestje en de enorme passie tijdens het beleven van een voetbalwedstrijd zijn ongekend. Het grote geduld waarmee ze hun gasten te woord staan en de enorme vriendelijkheid waarmee ze reizigers bejegenen is overweldigend. De bewoners van Brazilië maken het reizen door dit gigantische land tot een waar feest!

mariposa

Eten

Het lijkt vaak een combinatie van tropisch en gefrituurd eten, maar niets is minder waar. In Brazilië kent men een zeer gevarieerde keuken die zich vertaald in de multiculturele samenleving. De diversiteit aan vers fruit bij het ontbijt en de heerlijke vers gevangen vis van de barbecue zijn ware Braziliaanse culinaire hoogtepunten. Probeer in het binnenland ook eens een lokaal gerecht of bestel eens een alligatorburger. Je zal positief verrast zijn.

Sao Paulo

Cultuur

De Braziliaanse cultuur is niet in één zin samen te vatten. Brazilië is een land met een enorme diversiteit en is al honderden jaren multicultureel. Denk aan de prachtige oude cultuur van de oorspronkelijke bewoners van de Amazone, of de Afrikaanse invloed aan de kust in het noordoosten. De uitbundige Braziliaanse carnaval en de enorme voetbalgekte kunnen als cultureel erfgoed gezien worden. Deze culturele variatie verdient een plaats op ieders Brazilië bucketlist.

Pantanal

Reisgemak

De grootte van Brazilië is enorm. Al reizend door dit immense land ga je al snel in de fout als het op inschattingen van afstanden en reistijden aankomt. Het fijne aan Brazilië is het reisgemak. Het enorme aanbod van lijnbussen van budget- tot luxecategorieën en het grote aanbod aan binnenlandse vluchten. Reizen in Brazilië vergt vanwege de afstanden tijd, maar gaat altijd met een kinderlijk gemak. Reizen in Brazilië is een waar feest!

Beeld

Diversiteit

Brazilië voelt al reizend soms als 10 verschillende landen. Omdat het land zo enorm is, kent het veel verschillen. Of het nu verschil in cultuur of natuur is, je ervaart het uiteindelijk wel als één land. Deze grote diversiteit maakt het betoverende Brazilië zo aantrekkelijk. Reizen in een fantastisch land als deze Zuid-Amerikaanse gigant heeft zeker ook nadelen, maar de optelsom aan onvergetelijke ervaringen maakt deze Brazilië bucketlist juist zo lang.

goudhaas

Steden

Groot, groter, grootst. Dat zijn woorden die van toepassing zijn bij de Braziliaanse steden. De enorme metropolen kennen we allemaal. Rio de Janeiro en São Paulo zijn de bekendste miljoenensteden van het land. Steden die je overrompelen en je pakken of wegjagen. De Braziliaanse steden zijn bekend vanwege hun enorme uitersten. Arm en rijk woont door elkaar, en er is veel criminaliteit. Toch zijn de voordelen in de meerderheid en de steden een bezoek meer dan waard.

Rio

Historie

Iets waar je als reiziger niet snel bij stil staat als het over Brazilië gaat. Al reizend door het land ontdek je de grote historie en wat zich er de laatste eeuwen heeft afgespeeld. Het koloniale, maar ook het slavenverleden zijn op veel plekken zichtbaar. De gigantische plantages en de oorspronkelijke bewoners van het Amazonegebied. Bezoek minimaal één van de prachtige koloniale steden en breng een bezoek aan één van de vele historische plekken in de grote steden.

Kerk

Koloniaal

Zoals hierboven beschreven, Brazilië heeft genoeg koloniale highlights te bieden. Reizigers kunnen hun hart ophalen in plaatsen als Paraty, Ouro Preto en Salvador. De historische gebouwen zijn enorm fotogeniek en de plaatsen zijn geweldig om te bezoeken. Beleef de intrigerende setting uit de koloniale tijd en proef de sfeer van vroeger. Geen tijd voor een bezoek aan deze parels? Zelfs in de metropolen zijn hier en daar koloniale herinneringen vindbaar.

koloniaal

Stranden

Voor veel reizigers zal dit één van de hoofdredenen zijn om Brazilië te bezoeken. De Braziliaanse stranden zijn beroemd en enkele stadsstranden van Rio de Janeiro genieten zelfs een ware cultstatus. Copacabana, Fortaleza, Ilha Grande en Ipanema zijn een greep uit de populaire Braziliaanse stranden. Het strandleven hoort bij de Braziliaanse cultuur. Populair of niet, de schoonheid van veel stranden valt niet te betwisten!

kust

Dat Brazilië meer is dan alleen maar zon, zee, strand en carnaval bewijst onze Brazilië bucketlist. Het land wordt reis-technisch té vaak onderschat en verdient een plek op ieders Must-see lijst. Brazilië verdient jouw bezoek!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Brazilië!