Kids

Spaans leren voor de kinderen van Cochabamba

Talenschool Juntucha is een bijzondere talenschool. Niet alleen is de school opgericht vanuit een goed doel, de lessen worden ook helemaal aangepast aan jouw wensen en niveau, niets is standaard!

Spaans leren doe je samen

Juntucha betekent samenzijn, samenkomen in het Quechua, de Incataal die nog steeds in grote delen van Zuid-Amerika wordt gesproken. En dat is ook waar Juntucha voor staat. Bijvoorbeeld samenkomen met je medeleerlingen: in de les, tijdens de pauze met een sapje in de tuin, of op een film- of kookavond in de school. Of tijdens een van de tripjes die de school aanbiedt. Ga bijvoorbeeld mee op een stadstour met als hoogtepunt La Cancha, een van de grootste en indrukwekkendste markten van Latijns-Amerika.

Spaans

Maar ook samenkomen met de Bolivianen. Bij Juntucha leer je namelijk niet alleen standaard Spaans, maar juist ook het typisch Boliviaanse Spaans, doordrenkt van slang en woorden in Quechua. Zo snap je eindelijk wat ze op de markt nou allemaal tegen je zeggen! En omdat communiceren nou eenmaal het belangrijkste doel is van een taal staat vanaf dag één het spreken centraal, zodat je zonder enige moeite kunt kletsen met de locals in de salsaclub.

Cochabamba

Daarnaast ligt de school in het centrum van Cochabamba, wat het makkelijk maakt om je helemaal onder te dompelen in het bruisende leven van deze grote stad, die op haar beurt weer midden in Bolivia ligt. Hierdoor liggen alle highlights van Bolivia (en dat zijn er nogal wat!) binnen handbereik. Van Inca-ruïnes in de bergen tot raften in de jungle, Bolivia heeft voor ieder wat wils. En vergeet de Salar de Uyuni niet, de grootste zoutvlakte ter wereld, waar je je echt in een andere wereld waant.

Cochabamba

Spaans leren doe je natuurlijk ook samen met je docenten. Bij Juntucha wordt geen gebruik gemaakt van een standaard lespakket. Immers, als je stage gaat lopen in een ziekenhuis heb je een hele andere vocabulaire nodig dan wanneer je gaat reizen. De lessen worden dus, samen met jou, volledig aangepast aan jouw wensen en omstandigheden.

Bolivia

Casa de la Alegría

En als laatste, samen met de kinderen van Cochabamba. Juntucha is namelijk opgericht vanuit stichting Casa de la Alegría. Deze stichting helpt kinderen in wees- en opvanghuizen in Cochabamba met het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden. Door middel van workshops in theater, sport en kunst wordt gewerkt aan omgaan met agressie en seksueel misbruik, beter communiceren en het ontwikkelen van talenten om een betere toekomst op te bouwen. Om minder afhankelijk te zijn van fondsen en donaties is besloten om een talenschool op te zetten, waarvan de winst direct naar de projecten met de kinderen gaat. Door deze financiële onafhankelijkheid kunnen de projecten op langere termijn met meer zekerheid worden uitgevoerd, en kunnen de kinderen zich nog beter voorbereiden op de rest van hun leven.

weeshuis

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met stichting Casa de la Alegría. Tekst en beeldmateriaal zijn eigendom van stichting Casa de la Alegría en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.