Travel

Reisjaar 2018: een overzicht in beeld

Reisjaar 2018 is nog niet helemaal afgesloten, maar toch wil ik (ja alweer..) alvast een overzicht van het afgelopen jaar in beeld met jullie delen. Afgelopen jaar verbrak ik met de traditie het niet te doen, wat ik met deze post graag wil voortzetten. Zonder mooie foto’s van een geslaagd reisjaar wil ik 2018 niet afsluiten, dus een setje van de mooiste foto’s van de mooiste en leukste bestemmingen.

Reisjaar 2018 in beeld

Ook dit jaar had ik weer het geluk er regelmatig op uit te kunnen trekken en veel van onze wereld te mogen zien. Veel plekken bezocht ik niet voor de eerste keer, maar er waren ook een paar nieuwe bestemmingen bij. Veel bestemmingen waren dit jaar dichtbij, maar de meest bijzondere was een verre. Dit jaar was er een van herhalingen en tal van korte tripjes. Steden bezoeken, roadtrippen en natuurgebieden ontdekken deed ik voornamelijk in Europa, wat telkens weer duidelijk maakte dat ons continent barst van de mooie plekjes. Cultuur snuiven en gigantische steden bezoeken deed ik in een Aziatisch land dat ik al lang hoog op mijn bucketlist had staan.

Verre reizen en trips dichtbij

Het mooie België liep als een rode draad door mijn reisjaar, en zal ik voor de jaarwisseling nog een keer bezoeken. Het gezellige Leuven is dan voor de derde keer voor een citytrip aan de beurt in 2018. Naast Leuven bezocht ik ook de Belgische steden Mechelen (2x) en Antwerpen. In Duitsland maakte ik een roadtrip in het gebied rondom de Mosel en stond o.a. het gezellige Cochem, de spectaculaire Geierlay hangbrug en het historische Trier op het programma. Geen Traveljunks reisjaar zonder een bezoek aan Zweden. Ik maakte een fijne citytrip naar bruisend Stockholm en een roadtrip door het fotogenieke merengebied. Hoogtepunt was de reis door Japan, het land waar alles anders is. Of niet?

Website in 2018

De site vierde dit jaar haar 10-jarig jubileum, maar liep niet altijd zoals men wel eens hoopt. Ondanks dat ik liever een vast aantal volgers en lezers heb die de artikelen weten te waarderen, wil ik best graag een beetje meer groei blijven zien. Natuurlijk wijzig ik daar mijn werkwijze niet voor. Wanneer ik ga overwegen massa’s binnen te slepen door te clickbaiten en meuk begin voor te schotelen voor betere cijfers en eventueel inkomen, houd ik er meteen mee op. Ja, ook dit jaar op bijna alles nee gezegd en alleen maar dingen gedaan en samenwerkingen aangegaan die leuk zijn en ik bij de site vind passen. De site draait naar volle tevredenheid, wat natuurlijk ook aan de vaste gastbloggers en leuke samenwerkingen te danken is. Allemaal bedankt voor een leuk 2018!

Reizen 2018 in beeld

Volgers die me kennen weten dat ik niet al te graag in het middelpunt sta en liever de foto’s van de mooie bestemmingen laat spreken. Ook in deze terugblik probeer ik te voorkomen met mijn kop de mooie uitzichten te verpesten en jullie te laten genieten van het echte moois. Geniet van de foto’s van mijn reis hoogtepunten van 2018!

Reisjaar 2018

We starten het jaar altijd bij het Vijlenerbos

Dijle

Mechelen is echt een van de mooiste Belgische steden

fotoalbum antwerpen

Antwerpen mag zich ook laten zien

Cochem

Roadtrippen vanuit Cochem aan de Mosel

Geierlay

De indrukwekkende Geierlay hangbrug is zeer spectaculair

Rome

Het Duitse Trier is als een geschiedenisboek

Klettersteig

In Oostenrijk weer canyoningen en klettersteigen. Links van de waterval ga je naar de top 🙂

Gamla Stan

Citytrippen in het mooie Sockholm is altijd goed!

siljan

Roadtrippen in het Zweedse Dalarna is geweldig

Grote markt

Leuven bezoek ik dit jaar maar liefst drie keer. Zo’n mooie stad!

Miyajima

Japan was hét grote hoogtepunt qua reizen in 2018. Snel nog eens terug!

Tot slot wil ik alle lezers van Traveljunks bedanken voor het volgen van onze reizen!