reisfoto

Reisjaar 2017: een overzicht in beeld

Ondanks mijn gebruik om niet aan deze traditie mee te doen, heb ik dit jaar besloten om toch een reisoverzicht met jullie te delen. Wellicht is het delen van persoonlijke nootjes ook niet zo mijn ding, dus doe ik het met een aantal foto’s en filmpjes van reisjaar 2017.

Terugblik reisjaar 2017

Waar veel reisbloggers in à titre personnel details van het afgelopen blogjaar treden, doe ik het liever met plaatjes van mijn leukste trips. Uiteraard niet voordat ik het jaar in beknopte vorm heb beschreven.

Traveljunks had dit jaar een bliksemse start en leek door te stoten naar een nieuw record qua bezoekersaantallen. In de loop van het jaar stagneerde de groei in aantallen, maar bleken lezers in steeds meer content geïnteresseerd. Het aantal pagina’s wat jullie per bezoek lazen verdubbelde. Dit is niet alleen aan mijn persoontje te danken, maar ook de bijdrage van onze gastbloggers draagt hier aan bij. Daarvoor dank aan allen!

Evenals de website groeide ook de social-media-kanalen. Natuurlijk heb ik net als veel andere bloggers een haat-liefde-verhouding met enkele kanalen, maar zonder is tegenwoordig geen optie. Uiteraard heeft het gebruik hiervan ook veel voordelen. Buiten enkele zure reacties verheug ik me ook elke dag weer op de vele leuke en positieve responses op alles wat we posten. Dat is toch waar ik het voor een groot deel voor doe.

Nu de plaatjes van dit jaar. Ik bezocht dit jaar 10 landen, waarvan 3 voor de eerste keer. Er zat echt alles in. Van het ontdekken van prachtige eilanden tot het beoefenen van outdoor-sporten in overweldigende berggebieden en van het maken van roadtrips tot het genieten van leuke citytrips. Al met al kan ik zeggen dat mijn reisjaar 2017 fantastisch was. Waarschijnlijk kan ik de foto’s en filmpjes beter voor het jaar laten spreken. Daarom hier enkele hoogtepunten van mijn reisjaar 2017 in foto’s en filmpjes.

Hoogtepunten reisjaar 2017

centrum In maart bezochten we een lang weekend het altijd mooie Belgische Brugge.

stad
In April stond een net niet weekje in het Schotse Edinburgh op het programma.

Tijdens het Pinksterweekend in Juli was mijn jaarlijkse outdoor uitstapje naar het Oostenrijkse Ötztal weer aan de beurt. Nee, mij zie je niet. Ik moest filmen 😉

Tot de hoogtepunten behoorde de roadtrip op het prachtige eiland São Miguel van de Azoren.

Burg Eltz
Tijdens de zomer bezochten we in Juli het Moselkern-gebied in Duitsland en brachten we o.a. een bezoek aan de indrukwekkende Burg Eltz.

stad In augustus deden we het altijd gezellige Leuven aan.

reisjaar 2017 Tijdens de zomer brachten we ook nog een bezoek aan het altijd fijne Stockholm en de redelijk rustige studentenstad Uppsala.

lichtshow Tijdens onze Zuidoost-Azië reis in november brachten we aan het begin en het einde van de trip een bezoek aan het overweldigende Singapore.

Bagan Ondanks kritiek over ons bezoek aan Myanmar, was dit echt het grote hoogtepunt van mijn reisjaar 2017.

Khmer Tjah, ook al viel Angkor dit maal wat tegen, Cambodja was het korte bezoek meer dan waard. Vooral het bezoek na een lange tijd aan de projecten van Cambodia-Dutch was geweldig, maar ook de omgeving is een echt hoogtepunt.

reisblogger In december had ik nog een bloggers-event in het Belgische Leuven. Met enkele like-minded collega bloggers deze stad ontdekken maakte er een zeer gezellige dag van!

Natuurlijk heb ik dit niet zelf bedacht, maar een beetje afgekeken bij Eva van Guided by Curiosity. Beter goed gejat, dan slecht bedacht. Toch..?!