down under

10 jaar Traveljunks, over reizen, bloggen en bucketlists

Alsof Traveljunks pas een klein aantal jaren bestaat, zo voelt het. 10 jaar bloggen over reizen en alles wat daarmee te maken heeft. Prachtige bestemmingen bezoeken en geweldige trips maken. Bedenkelijke situaties en tegenvallende reisdoelen. Allemaal beschreven op deze site, die van persoonlijke blog tot een informatieve reissite voor en door reizigers uitgroeide.

Traveljunks jubileum met bloggen en reizen

Waar veel reisblogs na enkele jaren als een kaars doven, blijft Traveljunks nieuwe reisinspiratie posten. Niet alleen door mij, maar samen met alle teamleden die door de jaren heen hebben bijgedragen, is Traveljunks geworden wat het is. Geen blog van één persoon meer, maar het mag ook niet echt een magazine genoemd worden. Enkel een site waar we met plezier reisinspiratie delen voor individueel reizen. Het backpacken verdween in de loop der jaren naar de achtergrond, en het roadtrippen, avontuurlijk reizen en citytrippen zijn de hoofdthema’s geworden.

Myanmar

Commercieel

Tijdens de afgelopen 10 jaar veranderde de koers en toon van de site wel eens. Ondanks dat, is het geven van eerlijke informatie altijd voorop blijven staan. Oprecht schrijven en niets mooier maken dan het is. Tegenvallers benoemen en foto’s niet in scène zetten en naar de gallemiezen filteren. Niet te commercieel worden en alleen relevante samenwerkingen aangaan. Dat is wat ik met Traveljunks wil, en zo heb ik in de loop der jaren enkele zeer prettige samenwerkingen aan kunnen gaan. Het moet zeker ook leuk blijven 🙂

Informeren & inspireren

Over cijfertjes gaan we buiten het getal 10 niet hebben, want dat heeft nooit de hoogste prioriteit gehad. Traveljunks zal qua aantallen nimmer de grootste worden, al mag het aantal lezers natuurlijk best groeien. We willen uiteraard zoveel mogelijk reizigers informeren en inspireren. Ook op social media is het geen vloeiende lijn. Waar we op Facebook laatst een mijlpaal qua aantal volgers hebben behaald, wil het op Instagram en Twitter maar niet vlotten. Om nog maar niet te spreken over andere kanalen.

LaCie Rugged

Leuke kanten

Natuurlijk hoop ik nog lang met Traveljunks door te gaan en een tweede decennium vol te maken. Reisplannen genoeg, want ik heb een bucketlist van hier tot Tokyo. Bloggen over geweldige plekken zal voorlopig dus geen probleem worden. Buiten de informatieve en inspirerende artikelen komen er nieuwe landenpagina’s bij en vullen we de bestaande pagina’s met nieuwe informatie. Ook blogs over de grappige en vervelende kanten van het reizen blijven komen, want reizen kent ook minder leuke kanten.

Ondersteuning

Als laatste wil ik iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan Traveljunks. Alle vaste gastbloggers die op vrijwillige basis hun inspirerende steentje hebben bijgedragen, en vele inspirerende reizigers die we mochten interviewen. Graag wil ik onze lezers bedanken voor elk bezoek aan onze site, maar ook voor de vele leuke mailtjes en berichten, en natuurlijk de reacties op onze blogs en posts op onze social media kanalen. Als laatste wil ik alle reisorganisaties en sponsoren die de site mee draaiende hebben gehouden bedanken. Zonder deze ondersteuning kan een site als Traveljunks niet op deze manier bestaan.

Duurzamer reizen prijsvraag!

De winactie is gesloten. De winnaars zijn, Carola, Chantal, Edwin, Julia, Naomi en Robin!

Vanwege het 10-jarig bestaan geven we een aantal sets* voor een beetje duurzamer reizen aan onze lezers weg. Een hervulbare waterfles van Dopper en een herbruikbare katoenen tas, aangeboden door Better Places en Traveljunks. Als bonus verloten we onder de winnaars 1 Waka Waka solar powerbank, aangeboden door Riksja Travel. Wat moet je er voor doen? Stuur jouw ultieme tip om meer verantwoord te reizen van 200 tot 300 woorden naar winactie@traveljunks.nl en wie weet ben jij een van de deelnemers* die een winnende tip heeft ingezonden! De winnende tips* worden uiteraard gepubliceerd in een duurzamer reizen special.

jubileum

Kijk hier voor meer informatie over duurzamer reizen!

* Inzenden voor deze winactie kan t/m zaterdag 29 september. We geven maximaal 10 sets weg.