REISINSPIRATIE VOOR DEZE ZUIDOOST-AZIATISCHE VERRASSING

Vietnam

travel – roadtrip – adventure

Vietnam is het land met overweldigende natuur en een uiterst vriendelijke bevolking. Dit Zuidoost-Aziatische land grenst aan buurlanden Cambodja, Laos en China, en heeft prachtige stranden aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Het land kent een recente, roerige geschiedenis, maar is tegenwoordig een van de prettigste bestemmingen voor reizigers. Deze bestemming heeft naast bruisende steden als Hanoi en Ho Chi Minh veel highlights, is zeer afwisselend en is perfect voor reizigers met een kleiner budget. Vietnam zal elke reiziger aanspreken!

WELKOM IN REISLAND VIETNAM!

Vietnam is de perfecte bestemming voor reizigers die van variatie houden. Naast de bekende steden Hanoi en Ho Chi Minh heeft het land nog een keur aan steden om te ontdekken. Deze bestemming kun je ontdekken met een georganiseerde rondreis, maar Vietnam is bij voorkeur op eigen houtje te bereizen.

Vietnam

Bezoek de bekende strandplaatsen langs de uitgestrekte kust, of relax een paar dagen op het tropische eiland Phu Quoc. Maak een onvergetelijke roadtrip op de motor met de fameuze Easy Riders en leer het land op een unieke manier kennen. Blijf enkele dagen in de verkeersgekte van Ho Chi Minh of geniet van het oude deel van sfeervol Hanoi. Uiteraard is een reis door Vietnam niet compleet zonder een bezoek aan het prachtige Halong Bay of fotogenieke Hoi An. Vergeet naast de grote trekpleister de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Wellicht is een rondreis op een moto voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, in contact komen met de lokale bevolking is een peulenschil. Alleen om deze reden is Vietnam al zo’n geweldige bestemming voor reizigers!

 

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Hanoi
– Oppervlakte: 330.972 km²
– Munteenheid: Dong (VND)
– Netspanning: 110/220V
– Stopcontact: Type A, C & D

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
Local Hero Travel
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Vietnam Hoi An
Vietnam Halong Bay Hanoi
Hanoi traffic

VIETNAM REISINFORMATIE

Wanneer je door Vietnam reist zal je snel ervaren dat het een uiterst reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is een zeer geschikt land om op eigen houtje door te reizen. Net als haar buurlanden is het ideaal om een eerste individuele reis of backpacktrip te maken. Misschien is hectiek en chaos in de grote steden wat confronterend, maar dat is ook een deel van Vietnam’s charme. Vietnam kent een behoorlijk goed wegennet, heeft voldoende opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft perfect openbaar vervoer. Mocht je van plan zijn naar Vietnam af te reizen, dan hebben we de meest belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

 

REISTIJD & KLIMAAT

Vietnam is gedurende het hele jaar te bezoeken. Het land heeft een typisch tropisch savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur door het jaar is in het zuiden tussen de 30 en 36 graden celsius. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe lager de gemiddelde temperatuur wordt. Omgeving Hanoi kent gemiddelde temperaturen van 20 tot 24 graden celsius. Het land kent een orkaanseizoen, dat loopt van mei tot en met december. Deze periode moeten reizigers ook rekening houden met regenbuien en tropische stormen.

 

GEZONDHEID

Voor Vietnam gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden in deze regio. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt en waar het vandaan komt. Het eten op straat is in Vietnam redelijk veilig om te eten. Voor reizigers met een gevoelige maag is uiteraard oplettendheid geboden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Vietnam ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

 

VISUMPLICHT

Reizigers die Vietnam bezoeken dienen over een visum te beschikken. Het visum is on arrival, maar je moet vooraf een autorisatiebrief aanvragen. Wanneer je het visum aanvraagt heb je keus uit een single en multiple entry visum. Met een multiple entry visum mag je het land meerdere keren betreden tijdens de geldigheidsduur van één of drie maanden van het visum. Ben je van plan naar naar deze prachtige bestemming af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw autorisatiebrief voor Vietnam (letter of approval) aanvragen! Op deze eenvoudige manier is je aanvraag een peulenschil en heb je een boel minder gedoe aan de grens.

 

RONDREIZEN VIETNAM

Voor reizigers die zelfstandig willen rondreizen is Vietnam de perfecte bestemming. Het Vietnamese openbaar vervoer is met z’n uitgebreide netwerk ideaal om de meeste bekende plaatsen te bereiken. Reis je liever met de bus, dan heb je in Vietnam keus uit diverse klassen en busbedrijven. Ben je op zoek naar wat meer avontuur, dan kun je Vietnam per motor, brommer of fiets ontdekken. Houd er wel rekening mee dat de afstanden tussen diverse plaatsen groter kunnen zijn dan gedacht. Wil je vooraf een goede inschatting van de benodigde tijd maken, maak dan gebruik van Google Maps. Houd er rekening mee dat de aangegeven tijden een indicatie zijn!

 

VEILIGHEID IN VIETNAM

Vietnam is een fijne bestemming en voor reizigers een zeer veilig land. Vietnam kun je zonder al teveel zorgen ontdekken, al moet je wel altijd je gezonde verstand gebruiken. Ook in Vietnam komen mindere buurten in de grotere steden voor. Ga op dergelijke plekken niet met onnodig veel geld of waardevolle papieren en spullen op pad. Wil je in Vietnam een motor of brommer huren, let dan op dat je een verzekerd voertuig huurt, dat tevens in goede staat verkeerd. Let op dat het verkeer zeer hectisch kan zijn, wat vooral in de grote steden voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

 

INDIVIDUEEL OF GROEPSREIS

Ben je iemand die van backpacken houdt of ga je liever met een georganiseerde reis op pad, Vietnam is voor elke reiziger en reisvorm een geweldig land. Voor veel reizigers is het reizen in groepsverband het mooiste wat er is. Deze manier van reizen heeft als nadeel dat je het land en haar bewoners niet zo goed leert kennen als wanneer je het op eigen houtje zou ontdekken. Het openbaar vervoer in Vietnam is zoals beschreven een uitstekende optie om Vietnam te ontdekken. Kies je toch voor georganiseerd reizen, let dan vooraf goed op dat de gekozen reis bij jouw wensen past.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden