Vietnam is het land met overweldigende natuur en een uiterst vriendelijke bevolking. Dit Zuidoost-Aziatische land grenst aan buurlanden Cambodja, Laos en China, en heeft prachtige stranden aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Het land kent een recente, roerige geschiedenis, maar is tegenwoordig een van de prettigste bestemmingen voor reizigers. Deze bestemming heeft veel highlights, is zeer afwisselend en is perfect voor reizigers met een kleiner budget. Vietnam zal elke reiziger aanspreken!

WELKOM IN REISLAND VIETNAM!

Vietnam is de perfecte bestemming voor reizigers die van variatie houden. Naast de bekende steden Hanoi en Ho Chi Minh heeft het land nog een keur aan steden om te ontdekken. Deze bestemming kun je ontdekken met een georganiseerde rondreis, maar Vietnam is bij voorkeur op eigen houtje te bereizen.

Bezoek de bekende strandplaatsen langs de uitgestrekte kust, of relax een paar dagen op het tropische eiland Phu Quoc. Maak een onvergetelijke roadtrip op de motor met de fameuze Easy Riders en leer het land op een unieke manier kennen. Blijf enkele dagen in de verkeersgekte van Ho Chi Minh of geniet van het oude deel van sfeervol Hanoi. Uiteraard is een reis door Vietnam niet compleet zonder een bezoek aan het prachtige Halong Bay of fotogenieke Hoi An. Vergeet naast de grote trekpleister de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Wellicht is een rondreis op een moto voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, in contact komen met de lokale bevolking is een peulenschil. Alleen om deze reden is Vietnam al zo’n geweldige bestemming voor reizigers!


Markt

baai

chaos

REISINFORMATIE

Wanneer je door Vietnam reist zal je snel ervaren dat het een uiterst reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is een zeer geschikt land om op eigen houtje door te reizen. Net als haar buurlanden is het ideaal om een eerste individuele reis of backpacktrip te maken. Misschien is hectiek en chaos in de grote steden wat confronterend, maar dat is ook een deel van Vietnam’s charme. Vietnam kent een behoorlijk goed wegennet, heeft voldoende opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft perfect openbaar vervoer. Mocht je van plan zijn naar Vietnam af te reizen, dan hebben we de meest belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Vietnam is gedurende het hele jaar te bezoeken. Het land heeft een typisch tropisch savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur door het jaar is in het zuiden tussen de 30 en 36 graden celsius. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe lager de gemiddelde temperatuur wordt. Omgeving Hanoi kent gemiddelde temperaturen van 20 tot 24 graden celsius. Het land kent een orkaanseizoen, dat loopt van mei tot en met december. Deze periode moeten reizigers ook rekening houden met regenbuien en tropische stormen.

GEZONDHEID

Voor Vietnam gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden in deze regio. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt en waar het vandaan komt. Het eten op straat is in Vietnam redelijk veilig om te eten. Voor reizigers met een gevoelige maag is uiteraard oplettendheid geboden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Vietnam ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers die Vietnam bezoeken dienen over een visum te beschikken. Het visum is on arrival, maar je moet vooraf een autorisatiebrief aanvragen. Wanneer je het visum aanvraagt heb je keus uit een single en multiple entry visum. Met een multiple entry visum mag je het land meerdere keren betreden tijdens de geldigheidsduur van één of drie maanden van het visum. Ben je van plan naar naar deze prachtige bestemming af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw autorisatiebrief voor Vietnam (letter of approval) aanvragen! Op deze eenvoudige manier is je aanvraag een peulenschil en heb je een boel minder gedoe aan de grens.

Vietnam

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Hanoi
– Oppervlakte: 330.972 km²
– Munteenheid: Dong (VND)
– Netspanning: 110/220V
– Stopcontact: Type A, C & D

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Kijk hier voor de beste aanbiedingen voor hotels en guesthouses in VietnamBooking.com