INSPIRATIE VOOR DEZE VEELZIJDIGE REISBESTEMMING

Verenigde Staten

travel – roadtrip – adventure

De Verenigde Staten van Amerika is een gigantisch reisland, en met de enorme afstanden en grote natuurgebieden ideaal om te roadtrippen. Als het op reizen aankomt, dan is Amerika waarschijnlijk één van de meest veelzijdige bestemmingen die je maar kunt bedenken. Amerika is onder de meeste reizigers vooral beroemd vanwege de gigantische steden, de enorm veelzijdige natuurparken en fastfood cultuur. De Verenigde Staten kent eeuwenoude cultuur, is top voor natuurliefhebbers en heeft een aantal van de grootste steden ter wereld. Daarom is de USA uitmuntend voor een afwisselende trip!

WELKOM IN REISLAND AMERIKA!

Wellicht denk je bij Amerika het eerst aan hamburgers, enorme auto’s en eindeloze snelwegen. Toch is Amerika veel meer dan haar cliché’s, want het is echt dé bestemming voor reizigers die van afwisseling houden. Doordat het land een enorm aantal grote nationale parken en veel prachtige autoroute’s heeft, is het zeer populair bij reizigers die graag roadtrippen met een camper. De VS is een land van gigantische afmetingen en kun je vanwege deze omvang niet even ontdekken. Toeristische hoogtepunten van deze afwisselende bestemming zijn o.a. de Grand Canyon, San Francisco, Yellowstone National Park, metropool New York en het gekke Las Vegas.

usa

De Verenigde Staten grenst in het zuiden aan Mexico en in het noorden aan Canada. Ondanks de eigen cultuur heeft de VS ook veel gemeen met haar buren. Vooral de invloed van de vele Mexicaanse immigranten maakt de Verenigde Staten op veel plekken uniek. Ook al bezoeken de meeste reizigers Amerika vanwege de grote steden of de national parks, probeer buiten de gebaande paden te reizen en ontdek de vele onbekende kanten van deze fantastische bestemming.

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Washington
– Oppervlakte: 9.826.675 km²
– Munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD)
– Netspanning: 120V
– Stopcontact: Type A/B

TOP USA REISAANBIEDERS

Riksja Travel
Amerika Plus
SNP Natuurreizen
FOX verre reizen van de ANWB

park
Brooklyn
amerika roadtrip

REISINFORMATIE

De VS heeft een goede infrastructuur en is een gemakkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Verder is het ook ideaal om je eerste individuele reis te maken en het is uitermate geschikt om te roadtrippen met een camper. Amerika kent naast een goed wegennet een groot aantal opties m.b.t. openbaar vervoer en binnenlandse vluchten. Voor reizigers die van plan zijn naar De Verenigde Staten van Amerika af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Vanwege de variërende gebieden en klimaatkarakters kent de Verenigde Staten diverse perioden die geschikt en ongeschikt zijn om te reizen. Dit geldt voor het roadtrippen door de natuurgebieden als ook voor het bezoeken van steden. De winters zijn vooral in het oosten en de berggebieden streng, maar is altijd per gebied en route te bekijken. Voor liefhebbers van outdoor en wintersport is de VS ook zeer geschikt, al moet men tijdens het kamperen wel rekening houden met het aanwezige wildlife.

GEZONDHEID

Voor de Verenigde Staten van Amerika gelden dezelfde regels als voor veel andere populaire reislanden met een hogere levensstandaard. Let tijdens kamperen in natuurgebieden bijvoorbeeld op eventuele insectenbeten en verwondingen die je kunt oplopen. Neem voorzorgsmaatgerelen door o.a. goede kleding en deugdelijk schoeisel te dragen, zorg tijdens meerdaagse trips voor een waterfilter en neem een uitgebreide eerste hulp kit mee. Raadpleeg ook vooraf de plaatselijke GGD, voor meer informatie.

VISUMPLICHT AMERIKA

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit vallen onder het Visa Waiver Program en moeten voor vertrek naar De Verenigde Staten een ESTA aanvragen. Je hebt een ESTA voor De Verenigde Staten voor tijdelijke zakelijke en toeristische bezoeken nodig. Deze regels gelden overigens ook voor reizigers die alleen een tussenstop maken op een van de Amerikaanse luchthavens. Ben je van plan naar de VS af te reizen? Dan kun je hier jouw ESTA Amerika aanvragen!

AFSTANDEN AMERIKA

Ga je je eerste reis of roadtrip door Amerika maken, verkijk je dan niet op de vaak grote afstanden. Vaak lijkt het op de kaart een stuk korter dan het in werkelijk is. Buiten de behoorlijke afstanden en kwaliteit van de wegen (onverhard en piste) kunnen barre weersomstandigheden in de bergen behoorlijk roet in het eten gooien qua planning. Neem voor een redelijke goede planning bijvoorbeeld Google Maps voor een inschatting van je route, maar tel voor de zekerheid de helft op bij de door de planner aangegeven tijd.

WILDE DIEREN NATUURPARKEN

De nationale parken van Amerika zijn prachtig, maar er leven ook wilde dieren die een gevaar kunnen vormen. Informeer je vooraf goed over het gebied en de wilde dieren die er voorkomen. Veel natuurparken werken met een meldplicht bij het betreden en verlaten van de parken, waardoor de instanties weten of iemand zich nog in het gebied bevindt. Ga je in de natuur wandelen of kamperen, verstop eten en etensresten en neem dan voor de zekerheid een “bearspray” mee. Met deze pepperspray kun je een beer die te dichtbij komt op afstand houden.

VOORBEREIDING ROADTRIP

Voor het maken van een roadtrip gelden in Amerika dezelfde regels als in andere afgelegen en onherbergzame gebieden. Zorg ervoor dat je op reis gaat met een deugdelijk voertuig en een behoorlijke uitrusting. Zorg altijd voor voldoende proviand en let op dat je in afgelegen gebieden altijd de brandstoftank maximaal vol hebt. Tankstations kunnen in nationale parken en in de bergen schaarser zijn, dus sla daarom nooit een tankstation over! Let er ook op dat je in sommige regio’s geen bereik hebt met je telefoon.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden