Turkije

Turkije reisinformatie

Turkije staat letterlijk met één been in Europa en met het ander been in het Aziatische continent. Wat reizen betreft is deze veelzijdige bestemming populair onder alle reizigers. Turkije is voor veel Nederlander natuurlijk de perfecte zon- en strandbestemming, maar het is veel meer dan dat alleen. Denk alleen maar eens aan de bruisende steden, een geweldige keuken de overweldigende natuur en de eeuwenoude cultuur. Uitstekende bestemming voor elke soort reis dus!

WELKOM IN REISLAND TURKIJE!

Turkije is uitermate geschikt als bestemming voor een afwisselende reis. Buiten de bekende badplaatsen en citytrip-bestemmingen is het een uitstekend land om mooie gebieden te ontdekken. Dit kan met een georganiseerde rondreis, maar ook voor het maken van een roadtrip is het een goede bestemming. Bezoek bekende badplaatsen als Bodrum, Marmaris of Alanya. Maak een citytrip in overweldigende steden als het culturele Istanbul, de hoofdstad Ankara of Izmir met z’n gigantische bazaar. De prachtige berggebieden in het zuiden zijn ideaal voor het maken van roadtrips, maar ook het centrale deel van het land leent zich goed om er op eigen houtje op uit te trekken. Neem een relaxte duik in de baden van Pamukkale of ontdek de archeologische schatten van Efeze. Ontdek de wondere wereld van Cappadocië, waar je zelfs vanuit en heteluchtballon van de zonsopgang kunt genieten. Turkije is enorm divers!

REISINFORMATIE

Turkije is een gemakkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Het is ook ideaal voor je eerste individuele reis of backpacktrip en het is uitermate geschikt om te roadtrippen. Het land kent een goed wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft goed openbaar vervoer. Voor reizigers die van plan zijn naar Turkije af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

De beste reistijd voor een bezoek aan Turkije is in het voor- en najaar. De winters zijn koel en de zomers warm. De badplaatsen aan de Egeïsche en Middellandse zee zijn het best van mei tot oktober te bezoeken. Een bezoek aan Istanboel kan in principe het hele jaar, al kan het in de winter onder de 10 graden zakken. In het binnenland en berggebieden heb je warme zomers. Verder dien je ook rekening te houden met koele nachten.

GEZONDHEID

Voor Turkije gelden dezelfde regels als veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt, vooral bij de buffetten. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Turkije ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten voor vertrek naar Turkije een eVisum aanvragen. Dit kun je maximaal 3 maanden voor aankomst aanvragen. Een eVisum is verplicht voor iedereen die het land niet langer dan 90 dagen bezoekt, voor vakantie, of een beroepsmatig bezoek. Ben je van plan naar Turkije af te reizen? Dan kun je hier jouw visum Turkije aanvragen!

Turkije

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Ankara
– Oppervlakte: 783.562 km²
– Munteenheid: Turkse Lira (LR)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type F

TOP 5 REISAANBIEDERS

– Corendon
– Kras Reizen
– Neckermann
– Arke.nl
– Suntip.nl