Beach

Thailand reisinformatie

Thailand, het land van de glimlach, is wellicht dé bestemming voor budgetreizigers en backpackers. Thailand is tropisch, heeft een zeer vriendelijke bevolking, een goede infrastructuur, adembenemende stranden en jungles, waanzinnig goed eten en is bovendien spotgoedkoop. Een reis door het land van de glimlach begint voor vrijwel elke reiziger in de hoofdstad Bangkok, welke door veel backpackers als “the place to be” wordt gezien. De stranden in het zuiden en de eilanden in de Golf van Thailand zijn prachtige strandbestemmingen en hebben vaak een zeer relaxte vibe. In het noorden zijn jungle-trekkings zeer populair, maar vergeet niet prachtige steden als bijvoorbeeld Chiang Mai. Thailand is echt een perfect land voor elke reiziger!

WELKOM IN REISLAND THAILAND!

Thailand is voor veel beginnende backpackers en zelfstandige reizigers dé bestemming om op eigen houtje te reizen. Thailand is perfect voor reizigers die van een bestemming met veel variatie houden. Naast bekende steden als Bangkok, Chiang Mai en Kanchanaburi heeft het land nog een groot aanbod aan andere steden om te bezoeken. De meest bekende bestemming kun je natuurlijk met een georganiseerde rondreis ontdekken, maar Thailand is juist ideaal om op eigen houtje te bereizen. Bezoek het prachtige groene noorden of geniet van de mooie tropische stranden en eilanden in het zuiden. Thailand is een boeddhistisch land, waardoor je overal van schitterende tempels en antieke tempelcomplexen kunt genieten. Dompel je onder in de Thaise cultuur en maak kennis met de vriendelijke bewoners van dit Zuidoost-Aziatische land. Natuurlijk is er ook nog die geweldige keuken, de keuken die door zoveel reizigers als één van de allerbeste wordt ervaren!


Paradijselijk Thailand

Travel

travel

REISINFORMATIE

Wanneer je je reis start in Thailand zal je snel merken dat het een zeer reizigers-vriendelijke bestemming is. Thailand is zoals geschreven zeer geschikt om je eerste soloreis te maken, maar zal voor veel reizigers ook een land zijn om nog eens naar terug te keren. Wellicht is de drukte en chaos in de grotere steden een beetje teveel voor je, maar ook dat is een deel van Thailand’s bekoring. Thailand heeft een goed en uitgebreid wegennet, heeft een keur aan opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft een voor reizigers perfect openbaar vervoer. Mocht je voornemens zijn Thailand te bezoeken dan hebben we de meest belangrijke informatie om je voor te bereiden op een rijtje gezet.

BOEK HIER JE TICKET NAAR BANGKOK AL VANAF EURO 450,-

REISTIJD & KLIMAAT

Het hoogseizoen is van november tot en met maart. Dat is het koele droge seizoen en is het meest aangename weer om te reizen. De tussenseizoenen zijn van april tot en met juni en van september tot en met oktober. Het voorjaar is vrij heet en uitstekend voor de strandbestemmingen en het najaar is perfect voor het noorden van Thailand. In de zomer kan het enorm regenen en komt stormachtig weer vaak voor. Reizen is in die periode vaak lastig, denk aan overstromingen en gelimiteerde veerverbindingen naar de eilanden.

GEZONDHEID

Voor Thailand gelden dezelfde regels als voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen wil. De meeste Thaise guesthouses en hotels hebben muskietennetten op de kamers, maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen is het geen overbodige luxe om zelf een klamboe mee te nemen. Raadpleeg voor vertrek naar Thailand ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en malariaprofylaxe.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit hoeven vooraf geen visum voor Thailand aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een “on arrival” visum van maximaal 30 dagen, waarmee je het land voor de genoemde periode mee mag doorkruisen. Mocht je langer in Thailand willen verblijven, dan kun je het best de Thaise Ambassade in Den Haag raadplegen; Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag, Telefoon: 070 345 9703. Dit dien je minimaal twee weken voor vertrek aan te vragen.

RONDREIZEN THAILAND

Wil je zelfstandig gaan rondreizen, dan is Thailand één van de meest geschikte bestemmingen om dat te doen. Het openbaar vervoer in Thailand is met z’n uitgebreide netwerk zeer geschikt om de meeste highlights te bereiken. Wil je het liefst met de bus reizen, dan heb je binnen Thailand ruim keus uit diverse klassen en busbedrijven. Zoek je wat meer avontuur tijdens je reis, dan zou je kunnen overwegen om Thailand per motor, brommer of fiets te ontdekken. Houd wel rekening met de vaak grote afstanden tussen diverse plaatsen en de soms mindere staat van het wegdek. Wil je vooraf een goede inschatting van de benodigde tijd maken, maak dan gebruik van Google Maps. Houd er rekening mee dat de aangegeven tijden een indicatie zijn!

VEILIGHEID IN THAILAND

Thailand is een zeer fijne bestemming en voor startende en meer ervaren reizigers een zeer veilig land. Thailand kun je zonder al teveel zorgen ontdekken, al moet je natuurlijk wel altijd je gezonde verstand gebruiken. Zelfs in het veilige Thailand komen mindere buurten in de grotere steden voor, waar je als westerse reiziger beter niet kunt komen. Flash op mindere en drukke plekken niet met onnodig veel geld of waardevolle spullen en ga sowieso niet onnodig met waardevolle papieren op pad. Ga je in Thailand een motor of brommer huren, let dan op dat het gehuurde voertuig verzekerd is en in deugdelijke staat verkeerd. Houd er rekening mee dat het verkeer zeer hectisch kan zijn, wat vooral in de grote Thaise steden geldt.

BUDGET THAILAND

Het ligt er natuurlijk aan op welke manier je reist, maar net als anedere landen in Zuidoost-Azië is Thailand voor reizigers zeer goedkoop. Op straat eet je al snel voor 1 tot 2 euro en een gemiddelde middenklasse kamer met eigen sanitair kun je vaak al voor 10 euro krijgen. Met een dagbudget van 25 euro kun je als backpacker goed rondkomen. Wil je als typische flashpacker wat meer luxe, denk bijvoorbeeld aan een privé- of hotelkamer met je partner, dan zal je snel op 35 tot 45 euro uitkomen. Wil je echte Thaise luxe ervaren, dan moet je natuurlijk meer rekenen. De prijzen zijn inclusief binnenlands vervoer, maar exclusief excursies. Kijk hier bijvoorbeeld voor de laatste aanbiedingen voor hotels en guesthouses.

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Bangkok
– Oppervlakte: 513.120 km²
– Munteenheid: Baht (BHT)
– Netspanning: 220V
– Stopcontact: Type A, B, C, F & O

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Meer Thailand reisinformatie