Thailand, het land van de glimlach, is wellicht dé bestemming voor budgetreizigers en backpackers. Thailand is tropisch, heeft een zeer vriendelijke bevolking, heeft een goede infrastructuur, heeft adembenemende stranden en jungles, heeft waanzinnig goed eten en is bovendien spotgoedkoop. Een reis door het land van de glimlach begint voor vrijwel elke reiziger in de hoofdstad Bangkok, welke door veel backpackers als “the place to be” wordt gezien. De stranden in het zuiden en de eilanden in de Golf van Thailand zijn prachtige strandbestemmingen en hebben vaak een zeer relaxte vibe. In het noorden zijn jungle-trekkings zeer populair, maar vergeet niet prachtige steden als bijvoorbeeld Chiang Mai. Thailand is echt een perfect land voor elke reiziger!

Algemene informatie Thailand

Reisinformatie

Thailand is een gemakkelijk land om door te reizen. Het is ook ideaal voor je eerste verre reis en uitermate geschikt om alleen te backpacken. Voor reizigers die van plan zijn naar Thailand af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

Beach

VISA
Voor Thailand hoef je als Nederlander vooraf geen visum aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een “on arrival” visum van maximaal 30 dagen. Voor een langer verblijf kun je het best de Thaise Ambassade in Den Haag raadplegen; Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag, Telefoon: 070 345 9703.

BUDGET
Het ligt er natuurlijk aan op welke manier je reist, maar net als in alle landen van Zuidoost-Azië is Thailand voor reizigers zeer goedkoop. Op straat eet je al snel voor 1 tot 2 euro en een gemiddelde middenklasse kamer met eigen sanitair heb je al voor 10 euro. Met een dagbudget van 25 euro kun je als backpacker goed rondkomen. Wil je als typische flashpacker wat meer luxe, denk bijvoorbeeld aan een privé- of hotelkamer met je partner, dan zal je snel op 35 euro uitkomen. Wil je echte Thaise luxe ervaren, dan is met een dagbudget van minimaal 50 euro te rekenen. De prijzen zijn inclusief binnenlands vervoer, maar exclusief excursies. Kijk hier bijvoorbeeld voor de laatste aanbiedingen voor hotels en guesthouses.

BOEK HIER JE TICKET NAAR BANGKOK AL VANAF EURO 370,-

WEER & REISPERIODE
Het hoogseizoen is van november tot en met maart. Dat is het koele droge seizoen en is het meest aangename weer om te reizen. De tussenseizoenen zijn van april tot en met juni en van september tot en met oktober. Het voorjaar is vrij heet en uitstekend voor de strandbestemmingen en het najaar is perfect voor het noorden van Thailand. In de zomer kan het enorm regenen en komt stormachtig weer vaak voor. Reizen is in die periode vaak lastig, denk aan overstromingen en gelimiteerde veerverbindingen naar de eilanden.

Kanchanaburi

GEZONDHEID
Voor Thailand gelden dezelfde regels als veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. De meeste Thaise guesthouses en hotels hebben muskietennetten op de kamers, maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen is het geen overbodige luxe om zelf een klamboe mee te nemen. Raadpleeg voor vertrek naar Thailand ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en malariaprofylaxe.

VLIEGTICKETS
Vliegen naar de Thaise hoofdstad Bangkok is in verhouding relatief goedkoop. Varieer de reisdata en check diverse luchthavens. Vliegen vanaf Düsseldorf kan bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn dan vanaf Amsterdam. Kijk voor de laatste aanbiedingen op de websites van; Cheaptickets.nl en World Ticket Center

Wil je voor een goede prijs een mooi beach-hotel of luxe resort boeken? Kijk dan hier voor de voordeligste opties!

Thailand reisinspiratie