INSPIRATIE VOOR DEZE REISBESTEMMING

Sri Lanka

travel – roadtrip – adventure

Sri Lanka is het land van de beroemde Leeuwenrots, de fotogenieke hooglanden en de prachtige tropische stranden. Dit eiland is fameus vanwege haar mooie theevelden en de geweldige treinreizen door de binnenlanden. Het is de ideale bestemming voor elke reiziger, want dit land heeft echt iedereen iets te bieden. Ben je gek op geschiedenis en cultuur? Dan zit je hier goed. Wellicht ben je meer van de tropische stranden? Dan is Sri lanka ook the place to be! Sri Lanka is enorm divers en heeft ook nog eens een geweldige keuken en een uiterst vriendelijke bevolking. Sri Lanka is met recht een populaire reisbestemming!

WELKOM IN REISLAND SRI LANKA!

Sri Lanka is als reisbestemming perfect voor reizigers die van een afwisselende reis houden. Het land kent een eeuwenoude geschiedenis, die overal haar sporen heeft achtergelaten door middel van de vele oude bouwwerken in het land. Hierdoor is Sri Lanka uitermate geschikt voor reizigers die van oude tempels, antieke steden en een rijke geschiedenis houden. Het eiland ontdekken kan natuurlijk met een georganiseerde rondreis, maar is ook zeer goed op eigen houtje te bereizen.

Sri Lanka

Maak tijdens je bezoek de beroemde treinreis van Ella naar Kandy, een route die nog uit het koloniale verleden stamt. Vergeet niet de imposante Leeuwenrots te bezoeken. Volgens velen hét hoogtepunt van Sri Lanka. Wellicht wil je relaxen aan een tropisch strand. Geen probleem, want dit prachtige eiland heeft een ontelbaar aantal fotogenieke stranden voor je in de aanbieding. Misschien is een georganiseerde reis voor jou dé manier om het land te ontdekken, of je trekt er liever op eigen houtje met het openbaar vervoer op uit. Hoe je ook reist, een reis door Sri Lanka is altijd een geweldige ervaring. Alleen daarom is dit Aziatische eiland al zo’n geweldige reisbestemming!

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Colombo (commercieel)
– Oppervlakte: 65.610 km²
– Munteenheid: Sri Lankaanse roepie (LKR)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type D, M & G

VLIEGTICKETS

Cheaptickets.nl

Local Hero Travel

Tix.nl

Vliegwinkel.nl

Schipholtickets

SRI LANKA REISINFORMATIE

Tijdens een reis over het Sri Lankaanse eiland zal je snel ervaren dat het een zeer reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is een uiterst makkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Soms is openbaar vervoer wat hectisch en onvoorspelbaar, maar het is wel een leuke uitdaging om deze bestemming te ontdekken. Wellicht is de drukte in de steden een beetje teveel voor je, maar zodra je buiten de hectiek komt is het een zeer rustige bestemming. Het land kent een redelijk goed wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en is goed met openbaar vervoer en auto te bereizen. Voor reizigers die van plan zijn naar deze geweldige bestemming af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Sri Lanka is een bestemming die vrijwel het hele jaar door goed te bezoeken is, al zijn er perioden waarin het land lastiger te bereizen is. Het land kent een tropisch moessonklimaat, waardoor het twee natte seizoenen heeft. Vooral in het late voorjaar en late najaar kan het er behoorlijk veel regenen. De temperaturen zijn het gehele jaar door rond de 28 tot 31 graden Celsius, al kan het in de theeheuvels ’s winters afkoelen tot zo’n 19 graden Celsius. Let in de hooglanden ook op dat het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen. Zorg dus voor een extra deken.

GEZONDHEID

Voor Sri Lanka gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden in Azië. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden. Twijfel je aan de kwaliteit van een maaltje? Dan doe het niet. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Sri Lanka ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten tijdens een bezoek aan Sri Lanka een geldig visum voor het land hebben. Het ETA- of E-Visum Sri Lanka kun je vooraf online aanvragen. Je mag met het visum het land 1x betreden, en het e-visum heeft een maximum geldigheidsduur van 30 dagen. Ben je van plan naar het mooie Sri Lanka af te reizen? Dan kun je hier vooraf binnen enkele minuten jouw e-visum Sri Lanka aanvragen. Je krijgt het benodigde e-visum na goedkeuring via mail toegestuurd. Handiger kan niet.

RONDREIZEN SRI LANKA

Mocht je van plan zijn om te gaan rondreizen in Sri Lanka, dan zijn er diverse opties waaruit je kunt kiezen. In Sri Lanka kun je tussen de grote steden en toeristische plaatsen veelal gebruik maken van binnenlandse vluchten. Goedkoper, en een stuk beter voor het milieu, is het reizen met openbaar vervoer in Sri Lanka. Bijna elke plek in het land is te bereiken per bus. Deze manier van reizen is niet alleen beter voor het milieu dan vliegen, maar op deze manier kom je ook makkelijker in contact met de bewoners. De mooiste optie is wellicht de prachtige reis met de trein van Kandy naar Ella.

VEILIGHEID & ETIQUETTE

Sri Lanka geldt voor reizigers als een relatief veilig land. Uiteraard zijn er die drukke en toeristische plekken waar je op moet letten voor zakkenrollers, maar vooral sloppenwijken zijn plekken waar je als toerist beter niet alleen of in het donker kunt vertoeven. Lees je in het land in en let op dat je uit mogelijke conflictgebieden blijft. In april 2019 werd het land nog opgeschrikt door aanslagen in de hoofdstad Colombo, dus blijf zoveel mogelijk op de hoogte van de lokale situatie (check MinBuZa). Sri Lanka is een overwegend Boeddhistisch land, dus dien je altijd rekening met de etiquette en gebruiken te houden.

GROEPSREIS OF INDIVIDUEEL

Heb je een reis door Sri Lanka op de planning staan, dan kun je op verschillende manieren het land ontdekken. Zeker is het land georganiseerd in groepsverband te bereizen, maar dan zal je het land niet zo goed leren kennen als wanneer je een individuele reis gaat maken. Zoals onder het kopje “Rondreizen..” beschreven, is het openbaar vervoer een zeer geschikte manier om door het land te reizen. Mocht je liever een beetje gepland willen gaan, dan zou je er voor kunnen kiezen om vooraf je reis samen met een reisaanbieder samen te stellen. Alles qua reizen is mogelijk in dit prachtige land, voor elke reiziger en budget!

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden