Sri Lanka is het land van de beroemde Leeuwenrots, de fotogenieke hooglanden en de prachtige tropische stranden. Dit eiland is fameus vanwege haar mooie theevelden en de geweldige treinreizen door de binnenlanden. Het is de ideale bestemming voor elke reiziger, want dit land heeft echt iedereen iets te bieden. Ben je gek op geschiedenis en cultuur? Dan zit je hier goed. Wellicht ben je meer van de tropische stranden? Dan is Sri lanka ook the place to be! Sri Lanka is enorm divers en heeft ook nog eens een geweldige keuken en een uiterst vriendelijke bevolking. Sri Lanka is met recht een populaire reisbestemming!

WELKOM IN REISLAND SRI LANKA!

Sri Lanka is als reisbestemming perfect voor reizigers die van een afwisselende reis houden. Het land kent een eeuwenoude geschiedenis, die overal haar sporen heeft achtergelaten door middel van de vele oude bouwwerken in het land. Hierdoor is Sri Lanka uitermate geschikt voor reizigers die van oude tempels, antieke steden en een rijke geschiedenis houden. Het eiland ontdekken kan natuurlijk met een georganiseerde rondreis, maar is ook zeer goed op eigen houtje te bereizen. Maak tijdens je bezoek de beroemde treinreis van Ella naar Kandy, een route die nog uit het koloniale verleden stamt. Vergeet niet de imposante Leeuwenrots te bezoeken. Volgens velen hét hoogtepunt van Sri Lanka. Wellicht wil je relaxen aan een tropisch strand. Geen probleem, want Sri Lanka heeft een ontelbaar aantal fotogenieke stranden voor je in de aanbieding. Misschien is een georganiseerde reis voor jou dé manier om het land te ontdekken, of je trekt er liever op eigen houtje met het openbaar vervoer op uit. Hoe je ook reist, een reis door Sri Lanka is altijd een geweldige ervaring. Alleen daarom is dit Aziatische eiland al zo’n geweldige reisbestemming!


Sri Lanka theevelden

Sri Lanka beach

Sri Lanka Yala

REISINFORMATIE

Tijdens een reis over het Sri Lankaanse eiland zal je snel ervaren dat het een zeer reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is een uiterst makkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Soms is openbaar vervoer wat hectisch en onvoorspelbaar, maar het is wel een leuke uitdaging om deze bestemming te ontdekken. Wellicht is de drukte in de steden een beetje teveel voor je, maar zodra je buiten de hectiek komt is het een zeer rustige bestemming. Het land kent een redelijk goed wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en is goed met openbaar vervoer en auto te bereizen. Voor reizigers die van plan zijn naar Sri Lanka af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Sri Lanka is een bestemming die vrijwel het hele jaar door goed te bezoeken is, al zijn er perioden waarin het land lastiger te bereizen is. Het land kent een tropisch moessonklimaat, waardoor het twee natte seizoenen heeft. Vooral in het late voorjaar en late najaar kan het er behoorlijk veel regenen. De temperaturen zijn het gehele jaar door rond de 28 tot 31 graden Celsius, al kan het in de theeheuvels ‘s winters afkoelen tot zo’n 19 graden Celsius. Let in de hooglanden ook op dat het ‘s nachts behoorlijk kan afkoelen. Zorg dus voor een extra deken.

GEZONDHEID

Voor Sri Lanka gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden in Azië. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden. Twijfel je aan de kwaliteit van een maaltje? Dan doe het niet. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Sri Lanka ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten tijdens een bezoek aan Sri Lanka een geldig visum voor het land hebben. Het ETA- of E-Visum Sri Lanka kun je vooraf online aanvragen. Je mag met het visum het land 1x betreden, en het e-visum heeft een maximum geldigheidsduur van 30 dagen. Ben je van plan naar het mooie Sri Lanka af te reizen? Dan kun je hier vooraf binnen enkele minuten jouw e-visum Sri Lanka aanvragen. Je krijgt het benodigde e-visum na goedkeuring via mail toegestuurd. Handiger kan niet.

Sri Lanka

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Colombo (commercieel)
– Oppervlakte: 65.610 km²
– Munteenheid: Sri Lankaanse roepie (LKR)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type D, M & G

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl