REISINSPIRATIE VOOR DEZE VERRASSENDE REISBESTEMMING

Rusland

travel – roadtrip – adventure

Rusland is het land van het Rode Plein, de Trans Siberische spoorlijn en de imposante collectie van de Hermitage. Rusland is ook de bestemming van reusachtige steden, enorme onbewoonde gebieden en onmetelijke afstanden. Het is een perfecte bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers, liefhebbers van treinreizen, maar ook een top reisland voor reizigers die een minder voor de hand liggende bestemming willen bezoeken. Het grote Rusland is behoorlijk afwisselend, heeft diverse unieke culturen en is een ware uitdaging voor zelfstandige reizigers. Dit enorme land weet met gemak elke reiziger te boeien!

WELKOM IN REISLAND RUSLAND!

Rusland is dé reisbestemming voor reizigers die eens een andere bestemming willen bezoeken. Ook voor reizigers die tijdens het reizen van afwisseling houden is dit land een goede reisbestemming. Vanwege de rijke historie is het land uitermate geschikt voor reizigers die van enorme steden, goed gevulde musea en een rijke geschiedenis houden. Deze bestemming ontdekken kan natuurlijk met een georganiseerde rondreis, maar is ook uitstekend op eigen houtje te bereizen.

Rusland

Bezoek de bekende plekken als het Rode Plein in Moskou, de immense Hermitage in Sint Petersburg, of ga treinreizen over de beroemde Trans Siberische Spoorlijn dwars door het land. Ben je echt avontuurlijk ingesteld, maak dan een roadtrip over de beruchte R504, ook bekend als de Road of Bones. Natuurlijk zijn er de bekende trekpleisters van het land, maar vergeet de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Misschien is een riviercruise van Moskou naar Sint Petersburg voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, een reis door Rusland is in elk opzicht bijzonder. Daarom is het land van de Russen zo’n verrassende reisbestemming!

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Moskou
– Oppervlakte: 17.098.246 km²
– Munteenheid: Roebel (RUB)
– Netspanning: 220V
– Stopcontact: Type C & F

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Rusland Sint Petersburg
Treinreizen Rusland
Moskou metro treinreizen

RUSLAND REISINFORMATIE

Wanneer je door Rusland reist ervaar je snel dat het een reizigers-vriendelijkere bestemming is dan je zou denken. Het is niet altijd het makkelijkste land om op eigen houtje door te reizen, maar is wel een leuke uitdaging om deze bijzondere bestemming te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan beroemde treinreizen als de Trans Siberische Spoorlijn. Wellicht zijn de gigantische afstanden een beetje teveel voor je, maar als je met de trein reist blijkt het een verrassend prettig reisland te zijn. Rusland kent een behoorlijk wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en is goed per trein te bereizen. Voor reizigers die van plan zijn naar Rusland af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Rusland is vanwege haar enorme afmetingen niet in één vakje te plaatsen. Over het algemeen kun je zeggen dat het een bestemming is die gedurende het hele jaar goed te bezoeken is, maar moet je opletten tijdens welke periode je welk deel wil gaan bezoeken. Ook tijdens als je een van de vele beroemde treinreizen zou willen maken. Voor elke periode zijn er gebieden die goed en minder goed te bereizen zijn. Het gaat van extreem koud weer tijdens de winters in het noorden, tot heerlijk warme zomers in het zuiden van het land. Het verschil tussen dag en nacht is in de bergen en de woestijngebieden groot, dus neem voldoende kleding en een eventuele extra deken mee.

GEZONDHEID

Voor Rusland gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag in sommige gevallen af te raden. Twijfel je? Dan doe het niet. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen wil. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Rusland ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT RUSLAND

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen voor vertrek naar Rusland online een visum aanvragen. Let op dat voor minderjarigen ook een visum moet worden aangevraagd. Let op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn en dat je minimaal 2 pagina’s naast elkaar hierin vrij hebt. Ben je van plan naar Rusland af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw visum voor Rusland aanvragen! Handiger kan niet.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden