INSPIRATIE VOOR DEZE PRACHTIGE REISBESTEMMING

Nieuw-Zeeland

travel – roadtrip – adventure

Nieuw-Zeeland is dé bestemming voor roadtrippers en liefhebbers van outdoor activiteiten. Het land laat het hart van natuurliefhebbers en avonturiers sneller kloppen en is perfect om met de camper te ontdekken. Nieuw-Zeeland is het land van de overweldigende bergketens, oneindig verlaten wegen en prachtige natuurparken, maar ook het land van de Maori, de Kiwi en leuke steden als Christchurch en Wellington. Deze bestemming is enorm veelzijdig en heeft echt elke reiziger iets unieks te bieden!

WELKOM IN REISLAND NIEUW-ZEELAND!

Nieuw-Zeeland is bekend als bestemming voor reizigers die van uitgestrekte natuurgebieden en heerlijke roadtrips houden. Naast steden als Wellington, Christchurch en Auckland heeft het een keur aan leuke kleine plaatsjes om te ontdekken. Het land van de Kiwi’s is goed met een georganiseerde rondreis te ontdekken, maar is té perfect om niet op eigen houtje te bereizen.

outdoor

Waarschijnlijk trekken de woeste kust, de natuurlijke veelzijdigheid en de vele kampeermogelijkheden in de vrije wildernis je aan. Maak een roadtrip met auto, 4×4 of camper, want dit is dé manier om deze twee indrukwekkende eilanden te ontdekken. Mocht je budget het niet toelaten om met een gehuurd voertuig het land te verkennen, dan is het openbaar vervoer een goede optie. Tussen de steden Christchurch, Wellington en Auckland zijn goede verbidingen. Op welke manier je ook gaat reizen, je zal zeker van Nieuw-Zeeland genieten. Het is een fantastische reisbestemming!

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Wellington
– Oppervlakte: 275.042 km²
– Munteenheid: Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type I

 

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
Tenzing Travel
FOX.nl

Nieuw-Zeeland Roadtrippers
Christchurch Bungee Jump
Emerals Lakes Nieuw-Zeeland Christchurch

NIEUW-ZEELAND REISINFORMATIE

Wanneer je door Nieuw-Zeeland reist, zal je vrijwel meteen merken dat het een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers is. Het land is zeer geschikt om op eigen houtje te ontdekken, maar is door het dikwijls onherbergzame karakter vaak een grote uitdaging voor soloreizigers. Misschien zijn de lange afstanden en verlaten gebieden soms een minpuntje, maar de langere reistijden zijn de moeite meer dan waard. Het land kent in de meeste gebieden een goed wegennet, heeft redelijk wat opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft een behoorlijk openbaar vervoer netwerk. Voor reizigers die van plan zijn naar het land van de Kiwi’s af te reizen, hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Nieuw-Zeeland kent een aangenaam zeeklimaat en is het hele jaar door geschikt om te reizen. Het Noordereiland heeft zachte winters en warme zomers, en heeft wel wat weg van een subtropisch klimaat. Het Zuidereiland is gemiddeld genomen iets koeler en kent vooral in de hoger gelegen berggebieden in de winters regelmatig sneeuwval. Het weer is vaak onvoorspelbaar en kan zeer wisselvallig zijn. Het kan voorkomen dat je het idee hebt dat je 4 seizoenen op een dag beleeft. Let vooral in de binnenlanden en berggebieden op de sterk afkoelende nachten. Neem altijd genoeg kleding en een extra deken mee, mocht je gaan kamperen.

GEZONDHEID

Voor Nieuw-Zeeland gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire westerse reislanden. Je hoeft in de steden als Christchurch, Auckland of Wellington er niet zozeer op te letten wat en waar je eet en drinkt. Er gelden dezelfde regels als in Europa. Let er tijdens meerdaagse trekkings in de natuur wel op dat de versheid van eten wat je mee neemt gewaarborgd is. Vooral tijdens lange tochten in afgelegen gebieden is een ontstemde maag het laatste wat je zou willen. Heb je nog vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Nieuw-Zeeland je huisarts of de plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is de visum on arrival regeling sinds 1 oktober 2019 niet meer geldig, dus dien je vooraf een NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen. Let er op dat je paspoort na vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal drie maanden geldig moet zijn en je bij aankomst al een retour- of doorreisticket moet bezitten. Wanneer je meer vragen hebt m.b.t. verblijf in het land, of van plan bent om langer in het land te blijven, neem dan contact op met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag. Hier krijg je altijd de meest recente informatie m.b.t. visumplicht voor reizigers.

REISTIJDEN NIEUW-ZEELAND

Reizigers die voor het eerst gaan roadtrippen door Nieuw-Zeeland, kunnen zich tijdens het plannen behoorlijk verkijken op de grote afstanden. Op een wegenkaart mag de gemaakte planning er haalbaar uitzien, maar in het echt blijken de afstanden veel groter en reistijden langer te zijn. Naast de flinke afstanden in de binnenlanden zorgt de kwaliteit van veel routes (onverhard en piste), maar ook de soms heftige weersomstandigheden, vaak voor veel langere reistijden. Zorg dat je vooraf een goede inschatting maakt van je route. Gebruik bijvoorbeeld Google Maps om de reistijden uit te rekenen. Tel voor de zekerheid de helft aan tijd bij de uitkomst op, om zo een inschatting te maken die dichter bij de werkelijkheid komt. Je wil je tijdens zo’n geweldige trip toch niet gaan haasten vanwege een inschattingsfout.

VOORBEREIDING ROADTRIP

Een roadtrip door de binnenlanden en berggebieden van Nieuw-Zeeland is dé manier om het land écht goed te leren kennen. Voor het maken van een roadtrip gelden in Nieuw-Zeeland natuurlijk ook dezelfde regels als in afgelegen en onherbergzame gebieden in andere delen van de wereld. Zorg er altijd voor dat je op reis gaat met een deugdelijk voertuig en dat je een complete uitrusting hebt. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water en proviand meeneemt tijdens een roadtrip en zorg dat je altijd de brandstoftank maximaal vol hebt. Tankstations zijn deels schaars in de minder bewoonde gebieden van Nieuw-Zeeland, dus sla daarom beter geen tankstation over! Let er overigens ook op dat je in een behoorlijk aantal delen van de binnenlanden slecht tot geen bereik hebt met je telefoon. Bij sommige verhuurders kun je als extra optie een sateliettelefoon voor noodgevallen huren. Check vooral de anbieders in de grote steden als Wellington, Auckland en Christchurch.

EXTREME SPORTEN IN NIEUW-ZEELAND

Nieuw-Zeeland is de bakermat van de extreme sporten en trekt jaarlijks duizenden adrenalinejunkies en liefhebbers van bizarre sportvormen. Veel reizigers maken tijdens een reis door dit land voor het eerst echt kennis met deze extreme activiteiten. Dat is ook niet verwonderlijk. Het bungeejumpen werd hier zowat uitgevonden, maar ook black-water raften, waarbij je op een binnenband door een grot dobbert, is echt iets van Nieuw-Zeeland. Naast genoemde activiteiten zijn jetboarden, skydiven, river-sledgen en white-water raften er ook behoorlijk populair. Mocht je tijdens je reis door Nieuw-Zeeland een keer een extreme sport willen uitproberen, let er dan wel op dat je met een gerenommeerd en gecertificeerd bedrijf in zee gaat. In Wellington, Auckland en Christchurch zijn genoeg gecertificeerde aanbieders voor extreme sporten aanwezig, maar ook buiten de steden zijn er voldoende te vinden. Kijk bijvoorbeeld op de site van de beroemde Karawau Bridge Bungy sprong. No risk no fun!

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden