INSPIRATIE VOOR DEZE MIDDEN-AMERIKAANSE REISBESTEMMING

Nicaragua

travel – roadtrip – adventure

Nicaragua is het grootste land van Midden-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Honduras en in het zuiden aan Costa Rica. Deze Latijns-Amerikaanse bestemming is bij uitstek geschikt voor reizigers die een minder toeristische bestemming wil bezoeken. Nicaragua kun je gerust een unieke reisbestemming noemen. Het is een land dat haast elke reiziger moet aanspreken. Nicaragua is bekend vanwege de vele vulkanen, de ontelbaar prachtige stranden, de weelderige jungle de en de bruisende koloniale steden. Ondanks de roerige geschiedenis zal je Nicaragua als een zeer relaxte bestemming ervaren. Deze bestemming in Midden-Amerika is uiterst fotogeniek, heeft een heerlijke keuken en een geweldig leuke bevolking. Op deze pagina delen we Nicaragua reisinformatie en meer!

WELKOM IN REISLAND NICARAGUA!

Nicaragua kun je zeker de perfecte bestemming noemen voor reizigers die van een afwisselend reisland houden. Deze Midden-Amerikaanse bestemming heeft een aantal zeer bekende highlights, die veel reizigers hoog op de bucketlist hebben staan. Denk onder andere aan het vulkanische Isla de Ometepe in het Nicaraguameer, het schitterende koloniale centrum van Granada of de tropische Corn Islands in de Caraïbische Zee. Beklim een vulkaan, leer surfen aan een van de vele stranden aan de Grote Oceaan, ga op een snowboard van een vulkaan af of trek met een off-road motor over Isla de Ometepe. Allemaal activiteiten die je in Nicaragua perfect kunt beoefenen.

midden-amerika

Geniet van de koloniale pracht van Granada, geniet van het bruisende nachtleven van Leon of relax aan een tropisch strand. Deze speciale bestemming is perfect om op eigen houtje te ontdekken. Dat kan op diverse manieren, maar het leukst is misschien nog wel om je te verplaatsen met de bekende kippenbussen. Neem de tijd tijdens je trip door dé verrassen van Midden-Amerika en laat alles gewoon op je afkomen. Nicaragua is een bestemming die je als reiziger nooit meer zal vergeten!

Ben je van plan naar Nicaragua te gaan, dan kijk hier alvast voor een verblijf in Granada!

Uiteraard heeft Nicaragua naast de bekende highlights nog meer te bieden. Het land kent veel uitgestrekte natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Bezoek een van de vele dorpjes in de minder toeristische gebieden en maak kennis met de bewoners. Verblijf een aantal dagen in een van Nicaragua’s bekende steden en ontdek de plaatsen op je gemak te voet. Op deze manier leer je het echte Nicaraguaanse stadsleven kennen. Deze bestemming in Midden-Amerika is verrassend, indrukwekkend en veelzijdig. Alleen al vanwege deze redenen kunnen we Nicaragua een zeer speciale reisbestemming noemen! Op deze pagina willen we reizigers inspireren met de benodigde Nicaragua reisinformatie.

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Managua
– Oppervlakte: 121.000 km²
– Munteenheid: Córdoba (NIO)
– Netspanning: 120V
– Stopcontact: Type A & B

 

VLIEGTICKETS

Cheaptickets.nl
Tix.nl
Vliegwinkel.nl
Schipholtickets
World Ticket Center

midden-amerika
isla de omentepe
granada nicaragua

NICARAGUA REISINFORMATIE

Al vanaf het eerste moment tijdens je reis zal je ervaren dat Nicaragua een geweldige bestemming voor reizigers is. Het land heeft een redelijke infrastructuur, maar niet voor iedereen geschikt om met openbaar vervoer te verkennen. Voor reizigers die graag van een beetje comfort en luxe willen genieten kan het reizen door dit land een uitdaging zijn. Voor backpackers is het qua vervoer wel een geschikte bestemming. Je kunt op diverse routes met kippenbussen reizen, al kunnen deze overvol en zeer oncomfortabel zijn. Nicaragua heeft een redelijk wegennet en is voor geoefende rijders ook geschikt om op de motor te ontdekken. In de grotere plaatsen en steden kun je je het best met taxi’s verplaatsen, mits de afstand te groot is om te lopen. Voor reizigers die een bezoek aan Nicaragua hebben gepland, hebben we de meest belangrijke reisinformatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Nicaragua is een reisbestemming die je vrijwel het hele jaar door kunt bezoeken, al heb je wel met twee seizoenen te maken. Van mei tot oktober is het regenseizoen, dat minder geschikt is om het land te ontdekken, maar het is dan wel overal prachtig groen. De beste tijd voor een reis door dit Midden-Amerikaanse land is van november tot en met maart. In deze droge periode heb je het minst last van slecht weer, al kan het in het tropische oosten ook in deze periode regelmatig regenen. Temperaturen verschillen vanwege de seizoenen en gebieden die je bezoekt. Gemiddeld liggen de temperaturen tussen 20 graden Celsius in de bergen en aan de kust 35 graden Celsius.

GEZONDHEID

Wat hygiëne betreft gelden in Nicaragua dezelfde regels als voor veel andere populaire landen in Midden-Amerika. Let tijdens het reizen op wat en waar je gaat eten, maar kijk ook goed uit met wat en waaruit je drinkt. Het lokale eten van kraampjes op straat kan voor reizigers met een gevoelige maag wel eens een tegenvaller zijn. Van een ontstemde maag kun je goed ziek zijn, iets wat het laatste is wat je tijdens het reizen kunt gebruiken. Mocht je meer vragen m.b.t. gezondheid in Nicaragua hebben, raadpleeg voor vertrek ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen, informatie en voorzorgsmaatregelen.

NICARAGUA EN VISUMPLICHT

Nicaragua is voor reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit met een visum on arrival te betreden. Let er wel op dat het reguliere toeristenvisum in Nicaragua maar 90 dagen geldig is en dat je bij het betreden van het land een toeristenkaart moet aanschaffen. Bij aankomst in het land dien je een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is in je bezit te hebben. Wil je langer naar Nicaragua, of wil je meer Nicaragua reisinformatie, neem dan contact op met de Nicaraguaanse Ambassade, Eisenhowerlaan 112, 2517 KM Den Haag, Telefoon +31 70 322 50 63. Openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

RONDREIZEN NICARAGUA

Rondreizen in Nicaragua is op verschillende manieren te doen. Je kunt het zo avontuurlijk maken als je maar wil. Tussen de grote steden en bekende plaatsen kun je reizen met de typische kippenbussen die zo typisch zijn voor Midden-Amerika. Het is redelijk betrouwbaar, zeer goedkoop, maar wel een beetje oncomfortabel. Het leuke van van reizen met het openbaar vervoer in Nicaragua is dat je meer van het land ziet en vaker in contact met de bewoners komt. Binnenlandse vluchten heb je normaal gesproken alleen nodig voor een bezoek aan de Corn Islands. Binnen de steden kun je veel te voet doen, maar mocht de afstand te groot zijn, dan is het aanbod aan taxi’s altijd voldoende.

VEILIGHEID & ETIQUETTE

Nicaragua behoorde de laatste decennia tot de veiligste bestemming van alle Latijns-Amerikaanse landen, maar heeft de laatste jaren iets van die goede reputatie moeten inleveren. De afgelopen jaren kwamen regelmatig grote demonstraties, van voornamelijk studenten, voor, waardoor het in de steden regelmatig onrustig was. Het is sinds meer dan een jaar weer rustig en het is voor reizigers weer een veilig land om te ontdekken. Let wel op, want vooral in de grote steden is het devies, gebruik je gezonde verstand en blijf op de hoogte van de actuele situatie in het land. Dit geldt voornamelijk voor Managua, de hoofdstad van Nicaragua.

NICARAGUA INDIVIDUEEL OF GROEPSREIS

Heb jij Nicaragua op je bucketlist en wil je het graag bezoeken? Deze parel van Midden-Amerika ontdekken kun je op diverse manieren doen. Uiteraard kun je voor gemak gaan en het land in groepsverband ontdekken, al zal je het land minder goed leren kennen als wanneer je er op eigen houtje door reist. Zoals beschreven is het openbaar vervoer een goede manier om te reizen en is het land voor individueel reizen zeer geschikt en veilig genoeg. Ben je geen reiziger die op de bonnefooi wil gaan, dan heb je natuurlijk ook nog de optie om je reis vooraf door een reisaanbieder te laten samenstellen. Wat je keuze ook mag zijn, Nicaragua zal je zeker niet teleurstellen.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden