INSPIRATIE VOOR DEZE PAREL VAN ZUIDOOST-AZIË

Myanmar

travel – roadtrip – adventure

Myanmar is het meest westelijk gelegen land van Zuidoost-Azië. Naast Myanmar reisinformatie laten we je kennismaken met de indrukwekkende Boeddhistische cultuur, de prachtige tempels van Bagan en een overweldigend landschap. Dit Zuidoost-Aziatische land is voortreffelijk voor elke reiziger die een minder toeristische bestemming wil bezoeken. Myanmar kun je als reisbestemming gerust uniek noemen. Het land zal hierdoor elke reiziger aanspreken. Myanmar blijkt bijwijlen niet eenvoudig om te bereizen, maar ondanks dat zal je het als een zeer relaxte bestemming ervaren. Het voormalige Birma pakt al snel als een heerlijk reisland uit en blijkt ook nog eens één van de veiligste reislanden te zijn die je kunt bezoeken. Myanmar is een uiterst fotogeniek land, heeft een magnifieke keuken, zeer fotogenieke steden en een geweldig innemende bevolking. Myanmar heeft reizigers echt iets unieks te bieden!

WELKOM IN REISLAND MYANMAR!

Myanmar mag je met recht de perfecte bestemming voor reizigers die van een bijzonder reisland houden. Myanmar heeft een aantal zeer bekende highlights, die bij veel reizigers hoog op de bucketlist staan. Denk bijvoorbeeld aan de tempelvallei van Bagan, de schitterende Schwedagon Pagode in Yangon of het oogstrelende Inle Lake met haar karakteristieke vissers. Maak een ballonvlucht over Bagan’s tempelvallei. Allemaal plekken die niet zonder reden wereldberoemd zijn. Behalve de beroemde tempelcomplexen kent het land diverse bruisende steden, weelderige jungles en uitgestrekte berggebieden. Dit speciale land ontdekken kan op diverse manieren. Reis met de boot tussen Mandalay en Bagan of ga met openbaar vervoer over mooie, avontuurlijke routes. Myanmar is een geweldige bestemming om op eigen houtje te bereizen. Neem de tijd en laat het op je afkomen. Deze bestemming zal je als reiziger nooit meer vergeten!

Tempelvallei Bagan Myanmar

Ben je van plan naar Myanmar te gaan, dan kijk hier alvast voor een verblijf in Bagan!

Behalve de bekende bezienswaardigheden heeft Myanmar haar bezoekers nog tal van andere highlights te bieden. Het land heeft veel ongerepte gebieden, waar je niet veel andere reizigers zal tegenkomen. Maak in de in het noorden gelegen bergen meerdaagse hikes, of trek er met de fiets op uit. Blijf een aantal dagen in steden als Yangon, Hsipaw of Mandalay en ontdek de plaatsen op je gemak. Leer op deze manier het Birmese stadsleven kennen, of trek er in de omgeving op uit. Myanmar is indrukwekkend en veelzijdig. Alleen al hierom mogen we Myanmar een zeer speciale reisbestemming noemen! Op deze pagina willen we reizigers inspireren met de benodigde Myanmar reisinformatie.

Check ook onze hoteltip van een zeer speciaal verblijf bij het mooie Inle Lake, A Little Eco Lodge!

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Naypyidaw
– Oppervlakte: 676.577 km²
– Munteenheid: Kyat (MMK)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type C, D, F & G

 

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Yangon Schwedagon
Baloons over Bagan
Myanmar Inle Lake

MYANMAR REISINFORMATIE

Vanaf het eerste moment tijdens het reizen zal je ervaren dat Myanmar een geweldig reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is redelijk qua infrastructuur, dus net als in alle andere Zuidoost-Aziatische landen ideaal om met openbaar vervoer door het land te reizen. Voor backpacken is het dan ook uiterst geschikt. Je kunt op diverse routes met streekbussen en mini vans reizen, al kunnen laatstgenoemde zeer oncomfortabel zijn. Myanmar heeft een redelijk wegennet en is voor geoefende rijders zeer geschikt om op de motor te ontdekken. In de grotere plaatsen en steden kun je vrijwel overal taxi’s vinden, maar het is leuker om je in een trishaw, de Birmese riksja, door een stadje te verplaatsen. Voor reizigers die een bezoek aan Myanmar op de planning hebben staan, hebben we de meest belangrijke Myanmar reisinformatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Myanmar kun je praktisch gezien het hele jaar door bezoeken. Let wel op dat je van april tot oktober rekening moet houden met het regenseizoen. Tijdens deze periode moet je rekening houden met heftige regenval en daarmee gepaard gaande overlast. Overstromingen, slecht begaanbare wegen en modderstromen in de berggebieden zijn dan niet ondenkbaar. Het klimaat van Myanmar is tropisch. De temperatuur is tijdens de winter 30-33 graden Celsius en in de zomer 36-38 graden Celsius. Aan de kust en in de bergen zijn de temperaturen gemiddeld genomen enkele graden koeler.

GEZONDHEID IN MYANMAR

Voor Myanmar gelden m.b.t. hygiëne dezelfde regels als voor veel andere populaire Zuidoost-Aziatische reislanden. Let wel op wat en waar je gaat eten of wat en waaruit je drinkt. Vooral het eten op straat kan voor reizigers met een gevoelige maag een tegenvaller zijn, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen kunt gebruiken. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Myanmar ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen het land met een visum on arrival betreden. Let er wel op dat het reguliere toeristenvisum 30 dagen tot 3 maanden geldig is. Je dient bij het betreden van het land een geldig retourticket, 2 recente pasfoto’s en een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is in je bezit te hebben. Wil je toch langer naar Myanmar, of wil je meer Myanmar reisinformatie, neem dan contact op met de Ambassade van Myanmar in Brussel: Ambassade van de Unie van Myanmar – Boulevard Général Wahis 9 – 1030 Brussel – Telefoon: +32 2 701 93 80 – Mail: mebrussels@skynet.be

RONDREIZEN MYANMAR

Wil je gaan rondreizen in Myanmar, dan heb je keus uit diverse opties. Tussen de grote steden en bekende plaatsen kun je reizen middels binnenlandse vluchten. Goedkoper, en beter voor het milieu, is het openbaar vervoer in Myanmar. Tussen alle grote en middelgrote plaatsen rijden bussen. Het fijne aan deze manier van reizen is dat je meer van het land ziet en vaker in contact met de bewoners komt. De mooiste manier om het land te ontdekken is misschien wel per boot. Vooral de route tussen Bagan en Mandalay is een bijzondere. Deze wordt ook door veel reizigers gebruikt.

VEILIGHEID & ETIQUETTE

Myanmar is voor reizigers een zeer veilig land. Natuurlijk moet je op drukke en toeristische plekken opletten voor zakkenrollers, maar ook dat komt niet veel voor. Let vooraf op waar je overal naartoe zou willen gaan en blijf uit mogelijke conflictgebieden. Vooral enkele grensgebieden zijn niet aan te raden voor reizigers. Informeer je voor vertrek dus goed. Myanmar is een Boeddhistisch land, dus houdt rekening met de etiquette en gebruiken. Vooral bij tempels en andere heilige plekken geldt o.a. een kledingvoorschrift, maar ook respect voor de plek en haar bezoekers is gevraagd!

INDIVIDUEEL OF GROEPSREIS

Mocht je van plan zijn Myanmar te ontdekken, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Natuurlijk kun je het land in groepsverband ontdekken, al zal je het land minder goed leren kennen als wanneer je er op eigen houtje door reist. Zoals beschreven is het openbaar vervoer een uitstekende manier om te reizen en is het land veilig genoeg om individueel te ontdekken. Mocht je niet op de bonnefooi willen gaan, dan kun je natuurlijk ook vooraf je reis door een reisaanbieder laten samenstellen. Alles qua reizen is mogelijk in Myanmar en voor elke reiziger is een perfecte manier te vinden.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden