INSPIRATIE VOOR HET LAND VAN TEMPELS EN TROPISCHE STRANDEN

Mexico

travel – roadtrip – adventure

Mexico is het land van tropische stranden, mariachi’s en eeuwenoude tempels. Deze reisbesteming is ook een land van grote afstanden en enorme contrasten. Voor veel reizigers is Mexico een geweldig land. Het is divers, het Mexicaanse netwerk van openbaar vervoer is geweldig en voor elk budget geschikt. Met deze Mexico reisinformatie van deze veelzijdige bestemmingen proberen we je op weg te helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis. Mexico is onder veel reizigers bekend vanwege de oude precolumbiaanse culturen, de kleurrijke koloniale steden en de overweldigende natuur. Toch heeft het meer te bieden dan dat. Denk alleen al aan de uitgestrekte natuurgebieden en prachtige kustlijnen. Perfect voor een afwisselende reis dus!

WELKOM IN REISLAND MEXICO!

Mexico is echt dé reisbestemming voor reizigers die van afwisseling houden. Het land is 50 maal groter dan Nederland en is vanwege haar gigantische afmetingen niet in een korte tijd helemaal te ontdekken. Toeristische hoogtepunten van dit afwisselende land zijn o.a. de stranden van Yucatan, de vele archeologische steden en de uitgestrekte berggebieden. Liefhebbers van koloniale steden kunnen in dit Latijns-Amerikaanse goed hun hart ophalen, want steden als San Cristobal de las Casas, Oaxaca en Campeche zeer fotogenieke steden.

Het land grenst in het zuiden aan Guatemala en Belize en in het noorden aan de Verenigde Staten. Mexico heeft als land en reisbestemming een geheel eigen karakter en is op veel punten uniek te noemen. Veel reizigers bezoeken deze bestemming vanwege de Mexicaanse tropische stranden en het bruisende nachtleven, maar daarmee doe je deze Latijns-Amerikaanse parel echt veel te kort.

 

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Mexico-Stad
– Oppervlakte: 1.964.375 km²
– Munteenheid: Peso (MXN)
– Netspanning: 110/120V
– Stopcontact: Type A & B

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
Local Hero Travel
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Mexico Copper Canyon
Playa del Carmen Cancun
Yucatan Chichen Itza

MEXICO REISINFORMATIE

Mexico heeft een behoorlijk infrastructuur en is een ideale bestemming om op eigen houtje te bereizen. Verder is het ook ideaal voor je eerste verre, individuele reis en het is zeer geschikt om een vette roadtrip te maken. Het land kent naast een goed wegennet een uitstekend netwerk m.b.t. het openbaar vervoer. Lange afstandsbussen kun je tussen de grotere plaatsen in alle klassen gebruiken en Mexico heeft een behoorlijk aanbod aan binnenlandse vluchten. Voor reizigers die van plan zijn naar Mexico af te reizen hebben we de meest belangrijke Mexico reisinformatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Mexico kent diverse klimaatzones, waardoor men niet elk gebied gelijk kan beoordelen in dezelfde periode. In het zuiden moet men van mei tot en met september/oktober rekening houden met het regen- en orkaanseizoen. Wanneer je het Mexicaanse centrale deel bezoekt, moet je met een mild klimaat rekening houden. In het noorden en in de bergen moet men in de winter rekening houden met extreme weersomstandigheden. Vooral ‘s nachts kan het er enorm afkoelen. Check dus voor vertrek goed met welk weertype je rekening moet houden in het gebied en de periode van je bezoek.

GEZONDHEID

Voor Mexico gelden dezelfde regels als voor veel andere populaire reislanden in deze regio. Let tijdens het reizen bijvoorbeeld op eventuele insectenbeten en verwondingen die je in de natuur kunt oplopen. Drink geen kraan- of pompwater en zorg bij meerdaagse jungle trekkings voor een deugdelijke waterfilter. Maak bij dergelijke activiteiten ook gebruik van goede kleding en schoeisel. Neem voor noodgevallen ook een uitgebreide eerste hulp kit mee. Raadpleeg ook vooraf de plaatselijke GGD, voor meer informatie.

VISUMPLICHT MEXICO

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit hoeven voor een verblijf dat korter dan 90 dagen is voor Mexico geen visum aan te vragen. Je hebt bij aankomst een Nederlands of Belgisch paspoort nodig, wat tot minimaal 6 maanden ná terugkeer in Nederland geldig is. Op vertoon van paspoort en retourticket krijg je bij aankomst in Mexico een toeristenvisum in je paspoort geniet. Houd dit tijdens je verblijf in Mexico bij je paspoort. Bij het verlaten van het land moet je het afgeven als bewijs dat je Mexico weer verlaat.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden