Madagaskar is de bestemming met overweldigende natuur en zeer unieke flora en fauna. Dit Afrikaanse eiland is het op drie na grootste eiland ter wereld en is perfect voor reizigers die een net wat andere ervaring willen opdoen. Madagaskar is op alle manieren bijzonder en kent een mix van verschillende culturen. Madagaskar oogt vaak Afrikaans, maar voelt op enige momenten ook behoorlijk Aziatisch. Ondanks haar grootte en de vele afgelegen gebieden is het een van de veiligste Afrikaanse bestemmingen voor reizigers. Madagaskar heeft naast een geweldige natuur ook prachtige stranden, fotogenieke berggebieden, een gevarieerde keuken en een enorm innemende bevolking. Madagaskar heeft reizigers echt iets speciaals te bieden!

WELKOM IN REISLAND MADAGASKAR!

Madagaskar is een perfecte bestemming voor reizigers die van diversiteit houden. Naast de beroemde natuurparken is het een uitstekend land om levendige stadjes en paradijselijke stranden te ontdekken. Dit bijzondere eiland ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is tegenwoordig ook redelijk goed op eigen houtje te bereizen. Bezoek de prachtige eilanden Saint Marie, Nosy Be of Nosy Komba en geniet van het tropische strandleven. Maak een citytrip in het imponerende Antananarivo, of struin door de straatjes van de aangename provinciestadjes.

Uiteraard zijn de nationale parken en de unieke flora en fauna de grote trekpleisters van het land, maar dit Afrikaanse eiland heeft reizigers nog veel meer te bieden. Wellicht is een rondreis met een oude Renault 4 voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever onder begeleiding met een dikke 4×4. Hoe je ook door de prachtige wereld van Madagaskar reist, je komt makkelijk in contact met de lokale bevolking. Alleen om die reden al is Madagaskar zo’n bijzondere reisbestemming!


Nosy Be

Town

Madagascar

REISINFORMATIE

Zodra je door Madagaskar begint te reizen zal je snel ervaren dat het een reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is redelijk qua infrastructuur, dus ideaal om met een huurauto op eigen houtje door te reizen. Voor backpacken is het minder geschikt, want er is buiten de taxi brousse busjes geen alternatief. Met deze busjes reizen kost veel tijd en kan zeer oncomfortabel zijn. Ook het confronterende karakter van het land kan tijdens het reizen soms een minpuntje zijn. Madagaskar heeft een enigszins goed wegennet en heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten. Binnen de steden en grotere plaatsen zijn voldoende opties. Overal kun je taxi’s vinden, maar kun je je ook met de Malagassische riksja, de pousse pousse, door de plaatsen verplaatsen. Voor reizigers die van plan zijn Madagaskar te bezoeken hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Madagaskar is in principe gedurende het hele jaar te bezoeken, maar van december tot maart is het regenseizoen. Tijdens deze periode moet men ook met eventuele cyclonen rekening houden. Het eiland heeft door het gebergte twee duidelijke klimaatzones, dat het eiland in tweeën opdeelt. Het oosten is bedekt met tropisch bos en kent veel regen, en het westen is droog en kent veel dorre gebieden. De gemiddelde temperatuur door het jaar is rond de 25 graden in de centrale binnenlanden, en tot 30 graden in de kustgebieden.

GEZONDHEID

Voor Madagaskar gelden de regels m.b.t. hygiëne in bepaalde gevallen nog wat meer dan voor veel andere populaire reislanden. Let onder andere op wat en waar je gaat eten of wat en waaruit je drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen kunt gebruiken. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Madagaskar ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen het land met een visum on arrival betreden. Let er wel op dat het reguliere toeristenvisum 30 dagen tot 3 maanden geldig is. Je dient bij het betreden van het land een geldig retourticket en een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is in je bezit te hebben. Wil je toch langer naar Madagaskar, dan moet je dat ruim voor vertrek aanvragen bij het consulaat van Madagaskar – Heemraadssingel 97 – 3022 CB Rotterdam – Telefoonnummer: (+31) (10) 425 52 12

Madagaskar

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Antananarivo
– Oppervlakte: 587.295 km²
– Munteenheid: Ariary (MGA)
– Netspanning: 127/220V
– Stopcontact: Type C, D, E, J & K

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl