REISINSPIRATIE VOOR DEZE CULTURELE VERRASSING

Laos

travel – roadtrip – adventure

Laos is de Zuidoost-Aziatische bestemming met een diepgewortelde Boeddhistische cultuur, prachtige steden als Luang Prabang en een oogverblindende natuur. Dit Aziatische land is perfect voor reizigers die niet met de massa mee willen gaan. Laos is op veel manieren speciaal en zal elke reiziger aanspreken. Ook al is dit land niet altijd het gemakkelijkste om te bereizen, het laat je als reiziger wel compleet tot rust komen. Ondanks haar grootte en de vele afgelegen gebieden is het een van de veiligste reislanden die je kunt bezoeken. Laos is een prachtig land en heeft adembenemende berggebieden, een heerlijke keuken, fotogenieke stadjes en een zeer innemende bevolking. Laos heeft reizigers echt iets unieks te bieden!

WELKOM IN REISLAND LAOS!

Laos is het perfecte reisland voor reizigers die van een afwisselende bestemming houden. Naast de beroemde jungles en berggebieden is het een uitstekend land om fotogenieke stadjes en afgelegen gebieden te ontdekken. Dit speciale land ontdekken kan op diverse manieren. Reis met een slowboat over de Mekong, ga met openbaar vervoer over de avontuurlijke routes, of ga met een motor op pad. Het is een geweldige bestemming om op eigen houtje te bereizen. Bezoek het prachtige, mystieke Luang Prabang en geniet van de geweldige sfeer in dit mooie stadje. Maak een reis over de imponerende Mekong rivier en geniet van de prachtige omgeving en het leven op de oever.

Laos Luang Prabang

Ben je van plan naar Laos te gaan, dan kijk hier alvast voor een hotel in Luang Prabang!

Naast mooie steden en prachtige natuur rond de Mekong heeft Laos nog veel meer te bieden. Denk aan de geweldige hikes die je in het noorden van het land kunt maken, of de meerdaagse trekkings bij het Bolaven Plateau in het zuiden. Ga enkele dagen zippen bij de bekende Gibbon Experience of ontdek de prachtige omgeving van Vang Vieng met de fiets of motor. Ga relaxen bij de 4000 Islands aan de grens met Cambodja, of bezoek de mysterieuze Vlakte der Kruiken. Laos is overweldigend en veelzijdig. Alleen daarom al is Laos zo’n bijzondere reisbestemming!

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Vientiane
– Oppervlakte: 236.800 km²
– Munteenheid: Kip (LAK)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type A, B, C, E & F

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Laos Boeddhistische stad
Laos Mekong
Luang Prabang Laos

LAOS REISINFORMATIE

Vanaf het eerste moment tijdens het reizen zal je ervaren dat Laos een geweldig reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is redelijk qua infrastructuur, dus net als in alle andere Zuidoost-Aziatische landen ideaal om met openbaar vervoer door het land te reizen. Voor backpacken is het dan ook uiterst geschikt. Je kunt op diverse routes met streekbussen en mini vans reizen, al kunnen laatstgenoemde zeer oncomfortabel zijn. Laos heeft een redelijk wegennet en is voor geoefende rijders zeer geschikt om op de motor te ontdekken. In de grotere plaatsen en steden, zoals bijvoorbeeld Vientiane en Luang Prabang, kun je vrijwel overal taxi’s vinden, maar het is leuker om je in een trishaw, de Laotiaanse tuk tuk, door een stadje te verplaatsen. Voor reizigers die een bezoek aan Laos op de planning hebben staan, hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Laos is vrijwel het hele jaar door te bezoeken, al dien je van april tot oktober rekening te houden met het regenseizoen. Tijdens deze periode moet je rekening houden met zware regenval en daarmee gepaard gaande overlast. Denk hierbij aan overstromingen, slecht begaanbare wegen en modderstromen in de berggebieden. De gemiddelde temperatuur is in de zomermaanden zo’n 32 graden Celsius. Van november tot februari is het over het algemeen koeler in Laos en moet je rekening houden met een gemiddelde temperatuur van zo’n 25 graden Celsius.

 

GEZONDHEID

Voor Laos gelden m.b.t. hygiëne dezelfde regels als voor veel andere populaire Zuidoost-Aziatische reislanden. Let wel op wat en waar je gaat eten of wat en waaruit je drinkt. Vooral het eten op straat kan voor reizigers met een gevoelige maag een tegenvaller zijn, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen kunt gebruiken. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Laos ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

 

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen het land met een visum on arrival betreden. Let er wel op dat het reguliere toeristenvisum 30 dagen tot 3 maanden geldig is. Je dient bij het betreden van het land een geldig retourticket, 2 recente pasfoto’s en een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is in je bezit te hebben. Wil je toch langer naar Laos, neem dan contact op met de Ambassade van Laos in Brussel: Avenue de la Brabançonne 19-21 – 1000 Brussel – Telefoon +32 2 740 09 50 – Website: http://ambalao.be/

 

RONDREIZEN LAOS

Mocht je zelfstandig willen rondreizen in Laos, dan kun je uit diverse opties kiezen. Met openbaar vervoer zijn de meeste bekende plaatsen makkelijk te bereiken. Reis je met de bus, dan heb je keus uit diverse klassen. Wil je het wat avontuurlijker, dan heb je de mogelijkheid om per motor, brommer of fiets het land te ontdekken. Houd wel rekening met de vaak grote afstanden tussen diverse plaatsen. Dit is in combinatie met de regelmatig mindere kwaliteit van de wegen de reden dat de reis in praktijk langer duurt dan gedacht. Wil je een goede inschatting maken, maak dan gebruik van Google Maps. Tel voor de zekerheid wel de helft bij de aangegeven op. Neem je tijd en geniet op een relaxte manier van deze prachtige bestemming met parels als o.a. de Mekong en Luang Prabang!

 

VEILIGHEID IN LAOS

Laos is voor reizigers een zeer veilige bestemming. Je kunt haast zorgeloos door het land trekken, al zijn er wel mindere buurten in de grotere steden waar je je gezond verstand moet gebruiken. Ga hier bijvoorbeeld niet met onnodig veel geld of waardevolle papieren en spullen op straat lopen. Wil je een motor of brommer huren, let dan op dat je voertuig in goede staat is en dat het verzekerd is. Ook de staat van de wegen en het soms hectische verkeer kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Voorzichtigheid is ook geboden in gebieden waar nog bommen en landmijnen kunnen liggen. Informeer je dus goed wanneer je zonder gids zou willen gaan hiken in de natuur.

 

INDIVIDUEEL OF GROEPSREIS

Of je nu een liefhebber van backpacken bent of liever georganiseerd reist, Laos is voor elke reiziger een geweldig land. Veel reizigers reizen in groepsverband en genieten liever van het gemak van georganiseerd reizen. Dit heeft als nadeel dat je het land en haar bewoners niet zo goed leert kennen als wanneer je het op eigen houtje zou ontdekken. Het openbaar vervoer is zoals beschreven een prima optie om Laos te bereizen. Het Laotiaanse netwerk van bussen biedt redelijk keus in routes en prijsklassen. Op eigen houtje Laos ontdekken blijft voor ons de favoriete vorm. Ga je liever georganiseerd, let dan vooraf goed op dat deze bij jouw wensen past. Vergelijk dus de diverse aanbieders goed met elkaar!

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden