REISINSPIRATIE VOOR HET LAND VAN DE RIJZENDE ZON

Japan

travel – roadtrip – adventure

Japan is de reisbestemming met gigantische steden, prachtige natuur en een zeer bijzondere cultuur. Dit Aziatische land is een speciale bestemming om te bezoeken en zal de meest ervaren reiziger positief verbazen. Japan is perfect voor reizigers die van drukke steden als Tokyo of Kyoto houden, maar ook liefhebbers van rust komen in dit Aziatische land met zekerheid aan hun trekken. Het land is anders dan andere landen en leent zich uitermate voor reizigers die een geheel andere ervaring willen opdoen. Japan is ook zeer geschikt voor reizigers die het land op eigen houtje willen ontdekken. Denk aan de ultrasnelle treinen, het gigantische aanbod aan hotels en de overal aanwezige heerlijke keuken. Wil je een land dat iets speciaals te bieden heeft, dan is Japan de perfecte bestemming voor jou!

WELKOM IN REISLAND JAPAN!

Japan is een geweldige bestemming voor reizigers die van afwisseling houden. Het ene moment sta je op het drukste kruispunt ter wereld, en het andere moment lijk je helemaal alleen in een natuurgebied te zijn. Naast de mega moderne steden, met torenhoge gebouwen en flitsende neonreclames, kun je prachtige nationale parken, geweldige stranden en eilanden, en fotogenieke, traditionele dorpjes bezoeken. Dit bijzondere land ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is ook prima op eigen houtje te bereizen. Bezoek de prachtige eilanden langs de kust en geniet van de mooie stranden en mysterieuze tempels. Maak een citytrip in één van Japan’s metropolen, bijvoorbeeld Tokyo, Osaka of Kyoto, of bezoek ze allemaal met de snelle Shinkansen treinen.

Tokyo Airport Narita

JAPAN HIGHLIGHTS

Uiteraard heeft Japan de bekende highlights, die de grote trekpleisters van het land zijn. Toch heeft dit Aziatische land reizigers veel meer te bieden dan die bekende toeristische attracties. Misschien ga je liever naar het noordelijke eiland, om daar de natuur in te trekken. Wellicht reis je af naar het zuiden en ga je de minder bekenden eilanden bezoeken. Welk deel van Japan je ook bezoekt, het land stelt je als reiziger nooit teleur en zal je vaak verbazen. Ook de Japanners zelf maken het land de moeite waard om te bezoeken. Hoe gesloten de bevolking soms ook mag lijken, je krijgt sneller contact met ze dan je zou denken. Alleen om die reden al is Japan zo’n bijzondere reisbestemming!

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Tokyo
– Oppervlakte: 377.930 km²
– Munteenheid: Yen (JPY)
– Netspanning: 100V
– Stopcontact: Type A & B

 

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

 

Japan Hiroshima
Kyoto Torii

REISINFORMATIE

Vanaf het eerste moment in Japan zal je merken hoe efficiënt dit land is. Zelden zal je een reizigers-vriendelijkere bestemming bezoeken, al is het in het begin op de gigantische trein- en metrostations, zoals bijvoorbeel centraal station Tokyo, wel wat onwennig. Japan is perfect qua infrastructuur, en daarom ideaal om met openbaar vervoer of huurauto op eigen houtje te ontdekken. Wil je het land met de supersnelle Shinkansen treinen ontdekken? Boek dan via de site Japan Railpass vooraf je treinpas, die je voor één, twee of drie weken kunt kopen. Wij hebben goede ervaringen met deze site.

Voor backpacken is deze bestemming ook geschikt, al zal het land voor de gemiddelde backpacker buiten het budget vallen. Het is een behoorlijk dure bestemming, maar met een beetje oplettendheid ook geschikt voor reizigers met een kleinere beurs. Verplaatsen binnen Japan is een gemak. Het land heeft een goed en uitgebreid wegennet, heeft ruime keuze uit bussen en treinen en biedt voldoende opties aan binnenlandse vluchten. Binnen de bekende metropolen als Tokyo, Kyoto en Osaka, maar ook kleinere steden als Hiroshima of Kanazawa heb je dan ook veel mogelijkheden. De grote steden hebben naast taxi’s bijna allemaal een goed metronetwerk, maar lokale bussen en treinen zijn ook goed vertegenwoordigd. Ben je van plan Japan te bezoeken, dan hebben we de meest belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Japan kent een gemiddeld zeeklimaat en is in principe gedurende het hele jaar te bezoeken. Rekening moet worden gehouden met de hoogteverschillen, die in bepaalde periodes grotere verschillen in weertype en temperatuur kunnen betekenen. Van begin juli tot eind november dient men rekening te houden met tyfoons. In de zomer kunnen de temperaturen van het zuiden tot het midden van het land behoorlijk oplopen, en in de winter is het vooral in de centrale berggebieden en het noorden koud en guur. Naast de weersinvloeden moet je in Japan ook rekening houden met aardbevingen.

GEZONDHEID

Voor Japan gelden de regels m.b.t. hygiëne minder dan voor veel andere populaire reislanden in deze regio. Kijk waar en wat je eet en gebruik gezond verstand. Het eten op straat is hier normaal gesproken veilig en zelfs voor reizigers met een gevoelige maag een aanrader. Let ondanks de gemiddeld goede hygiëne altijd op, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen kunt gebruiken. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Japan ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit kunnen Japan met een visum on arrival betreden. Let er wel op dat het reguliere toeristenvisum maximaal 3 maanden geldig is. Je dient bij het betreden van het land een geldig retourticket en een paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is in je bezit te hebben. Tevens moet je paspoort minimaal één lege visumpagina bevatten voor de stempel van de douane. Wil je Japan toch langer bezoeken, dan moet je dat ruim voor vertrek aanvragen bij de Ambassade van Japan – Tobias Asserlaan 5 – 2517 KC Den Haag – website Ambassade van Japan

VEILIGHEID JAPAN

Japan is voor reizigers een zeer veilig land, zelfs in een megastad als Tokyo. Overal is alles goed geregeld en nergens voelt het onveilig. Zelfs in de grote steden en metropolen zal je je meteen op je gemak voelen. Zelfs op de meest drukke plekken. Of het nu toeristische highlights zijn of donkere straatjes in stadsdelen buiten het centrum. Het land heeft een constante fijne vibe en de Japanners zorgen met hun goede manieren en groot fatsoen dat je je overal op je gemak voelt. Voor ons voelde Japan als het veiligste land dat we ooit bezochten.

OPENBAAR VERVOER

Zoals haast alles is ook het openbaar vervoer in Japan zeer goed geregeld. Binnen de steden heb je keus uit taxi’s, metro en treinen, maar te voet is een Japanse stad deels ook goed te doen. Vrees niet dat je niets kunt lezen, want op stations is een groot deel ook in het Engels aangegeven. Wil je makkelijk en snel door het land reizen, dan zijn de ultra-snelle Shinkansen treinen perfect. Je koopt vooraf een pas voor 1, 2 of 3 weken en kunt er op de meest relaxte manier het land mee ontdekken. Kijk ook hier als je meer over het reizen met Shinkansen wil weten.

OVERNACHTEN JAPAN

Tijdens het reizen door Japan kun je kiezen uit genoeg hotels en guesthouses. Het aanbod is enorm en voor elk budget is een slaapplek te vinden. Wil je het echte Japan beleven, dan kunnen we een traditionele ryokan, een gek thema-hotel of capsule-hotel aanbevelen. Let er op dat hotels in Japan een hoge bezettingsgraad hebben, dus vroeg boeken is bij populaire bestemmingen zeker aan te raden. Houd er in grote steden ook rekening mee dat ruimte beperkt is en hotelkamers kleiner zijn dan we in Europa gewend zijn. Kijk hier voor de beste aanbiedingen voor hotels en guesthouses!

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden