INSPIRATIE VOOR DEZE OVERWELDIGENDE REISBESTEMMING

India

travel – roadtrip – adventure
India reizen

India reisinformatie over een land dat je als reiziger moet meemaken. Het land kun je echt proeven en ruiken, denk bijvoorbeeld aan Varanasi aan de Ganges,  maar laat ook alle andere zintuigen op volle kracht draaien. Wat reizen betreft is India enorm veelzijdig, maar het is ook een zeer intensieve ervaring. Ondanks de vele vooroordelen is deze bestemming buitengewoon populair onder reizigers. India is kleurrijk en fotogeniek, maar het is ook heftig en kan intens zijn voor haar gasten. Denk alleen maar eens aan de overbevolkte steden als Varanasi aan de Ganges of Delhi, waardoor het gebrek aan privacy overweldigend kan zijn. Toch heeft deze bestemming ook veel andere kanten, want de prachtige natuur, de geweldige keuken, de tropische stranden en de eeuwenoude cultuur maken het een uitstekende bestemming voor elke reiziger!

WELKOM IN REISLAND INDIA!

India is uitermate geschikt als bestemming voor de meer avontuurlijke reiziger. Om je op weg te helpen, kun je op deze pagina kun je alvast de eerste India reisinformatie vinden. Naast de toeristische clichés is het een uitstekende bestemming om mooie onbekende gebieden te ontdekken. Natuurlijk is dit mogelijk met een georganiseerde rondreis, maar ook voor individueel, met openbaar vervoer reizen, is het een goede bestemming.

india reisinformatie

Bezoek highlights als de Taj Mahal, de tropische stranden van Goa en Varanasi, maar overweeg ook een trekking in de Himalaya of een bezoek aan Rajasthan. Maak een citytrip in de overweldigende Indiase steden en en dompel je onder in de drukte. Onderschat de grootte van het land niet en neem de tijd om tijdens je bezoek optimaal te genieten van deze prachtige bestemming. Het land van de Indiërs is overweldigend en enorm divers!

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: New Delhi
– Oppervlakte: 3.287.263 km²
– Munteenheid: Indiase Roepie (INR)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type C, D & M

TOP 5 REISAANBIEDERS

333 Travel
Kras Reizen
Riksja India
Tenzing Travel
NRV (ook groepen)

India Assam
Taj Mahal india Ganges
Varanasi Ganges India

INDIA REISINFORMATIE

India is een redelijk gemakkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Of het geschikt is voor je eerste individuele reis of backpacktrip is de vraag, maar dat is persoonlijk. Het land kent een redelijk wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft goed, maar langzaam openbaar vervoer. Voor reizigers die van plan zijn naar India af te reizen hebben we de meest belangrijke India reisinformatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

De beste reistijd voor een bezoek aan India is van oktober t/m maart. De winters zijn er over het algemeen koel en de zomers kunnen zeer warm zijn. Tijdens het voorjaar wordt het gaandeweg warmer en zet de vochtige periode in. Vanaf juni moet men rekening houden met moessonregen, die de infrastructuur van het land behoorlijk kan ontregelen. Denk dan ook dat een bezoek aan de Ganges niet altijd makkelijk is. De kustgebieden in het zuiden en de berggebieden in het noorden hebben hier iets minder last van. Wel moet men in de winter in het noorden rekening houden met sneeuw en vorst.

GEZONDHEID

Voor India gelden de regels m.b.t. hygiëne nog wat meer dan voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op als bijvoorbeeld Varanasi aan de Ganges of het platteland wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar India ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten voor vertrek naar India een visum aanvragen. Waar moet je op letten? Voor reizigers die India bezoeken is het ‘eTourist visum’ met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen het juiste. De duur gaat in vanaf de daadwerkelijke aankomst in India, welke nite meer dan 30 dagen mag afwijken van de in de aanvraag aangegeven datum. Ben je van plan naar India af te reizen? Dan kun je bij de Indiase Ambassade informeren hoe een visum voor India aan te vragen!

VEILIGHEID INDIA

India is algemeen genomen een veilig land voor reizigers, maar je zal toch op een aantal zaken moeten letten. Neem niet onnodig veel geld of waardevolle papieren en spullen mee op straat. India is een arm land en veel bewoners zien westerse reizigers vaak als een rijke toeristen. Let dus vooral bij drukke toeristische hotspots op voor zakkenrollers. Ga dus niet als een wandelende beurs rondlopen. Ook voor vrouwen kan de veiligheid gevoelsmatig relatief zijn. In veel delen van India kun je als vrouw enorm aangestaard, of kun je zelfs “onbedoeld” betast worden. Let verder ook altijd goed op voor typische scams.

ALGEMENE REISINFORMATIE

Ga je op reis door India, let er dan op dat het tijdsverschil met Nederland 4,5 uur in de winter en 3,5uur in de zomer is. Reizen met het openbaar vervoer is in India een waar avontuur, al zijn de luxere treinen op lange afstanden vaak een fijne manier om het land te ontdekken. Let in de steden ook op de enorme chaos in het verkeer. Pas je goed aan en houd er ook rekening mee dat het verkeer in India aan de linkerkant rijdt. Vaak is een tuk tuk ook veiliger om door een stad te komen, dan te voet een stuk af te leggen. Schat de situatie bij aankomst goed in en gebruik je gezonde verstand.

HIGHLIGHTS INDIA

Deze reisbestemming kent veel toeristische highlights. Denk maar eens aan de wereldberoemde Taj Mahal, de prachtige eilandengroep de Andamanen, de indrukwekkende Himalaya of de tropische stranden van Goa. Bezoek de heilige stad Varanasi aan de Ganges of bewonder Rajastan met haar imposante forten en oogverblindende paleizen. Ga hiken in de bergen in het noorden of gezoek een van de vele natuurparken van het land. Plan je reis zo dat je een van de vele festivals van India, zoals het kleurrijke Holifeest kunt meemaken. India is enorm veelzijdig en je bent er niet snel op uitgekeken.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden