India is een land dat je als reiziger moet meemaken. Het land kun je echt proeven en ruiken, maar laat ook alle andere zintuigen op volle kracht draaien. Wat reizen betreft is India enorm veelzijdig, maar het is ook een zeer intensieve ervaring. Ondanks de vele vooroordelen is deze bestemming buitengewoon populair onder reizigers. India is kleurrijk en fotogeniek, maar het is ook heftig en kan intens zijn voor haar gasten. Denk alleen maar eens aan de overbevolkte steden, waardoor het gebrek aan privacy overweldigend kan zijn. Toch heeft India ook veel andere kanten, want de prachtige natuur, de geweldige keuken, de tropische stranden en de eeuwenoude cultuur maken het een uitstekende bestemming voor elke reiziger!

WELKOM IN REISLAND INDIA!

India is uitermate geschikt als bestemming voor de meer avontuurlijke reiziger. Naast de toeristische clichés is het een uitstekende bestemming om mooie onbekende gebieden te ontdekken. Natuurlijk is dit mogelijk met een georganiseerde rondreis, maar ook voor individueel, met openbaar vervoer reizen, is het een goede bestemming. Bezoek highlights als de Taj Mahal, de tropische stranden van Goa en Varanasi, maar overweeg ook een trekking in de Himalaya of een bezoek aan Rajasthan. Maak een citytrip in de overweldigende Indiase steden en en dompel je onder in de drukte. Onderschat de grootte van het land niet en neem de tijd om tijdens je bezoek optimaal te genieten van deze prachtige bestemming. India is overweldigend en enorm divers!

REISINFORMATIE

India is een redelijk gemakkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Of het geschikt is voor je eerste individuele reis of backpacktrip is de vraag, maar dat is persoonlijk. Het land kent een redelijk wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft goed, maar langzaam openbaar vervoer. Voor reizigers die van plan zijn naar India af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

De beste reistijd voor een bezoek aan India is van oktober t/m maart. De winters zijn er over het algemeen koel en de zomers kunnen zeer warm zijn. Tijdens het voorjaar wordt het gaandeweg warmer en zet de vochtige periode in. Vanaf juni moet men rekening houden met moessonregen, die de infrastructuur van het land behoorlijk kan ontregelen. De kustgebieden in het zuiden en de berggebieden in het noorden hebben hier iets minder last van. Wel moet men in de winter in het noorden rekening houden met sneeuw en vorst.

GEZONDHEID

Voor India gelden de regels m.b.t. hygiëne nog wat meer dan voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar India ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten voor vertrek naar India een visum aanvragen. Waar moet je op letten? Voor reizigers die India bezoeken is het ‘eTourist visum’ met een geldigheidsduur van maximaal 60 dagen het juiste. De duur gaat in vanaf de daadwerkelijke aankomst in India, welke nite meer dan 30 dagen mag afwijken van de in de aanvraag aangegeven datum. Ben je van plan naar India af te reizen? Dan kun je hier jouw visum India aanvragen!

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: New Delhi
– Oppervlakte: 3.287.263 km²
– Munteenheid: Indiase Roepie (INR)
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type C, D & M

TOP 5 REISAANBIEDERS

333 Travel
Kras Reizen
Riksja India
Tenzing Travel
NRV (ook groepen)