REISINSPIRATIE VOOR HET OVERWELDIGENDE LAND VAN DE FARAO’S

Egypte

travel – roadtrip – adventure

Egypte is het land van de wereldberoemde piramiden, de imposante rivier de Nijl en de Vallei van de Koningen. Het land van de farao’s is ook het land van hectische steden en prachtige onderwaterwereld. Het is de bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers, maar ook ideaal voor zonaanbidders die graag tijd op het strand doorbrengen. Deze bestemming is enorm divers en heeft bovendien een heerlijke keuken en een uiterst vriendelijke bevolking. Egypte heeft echt elke reiziger iets te bieden!

WELKOM IN REISLAND EGYPTE!

Egypte is een perfecte bestemming voor reizigers die van afwisseling tijdens het reizen houden. Meer dan 3000 jaar voor het begin van onze jaartelling begon in het land één van ’s werelds grootste beschavingen. Hierdoor is het land uiterst geschikt voor reizigers die van antieke steden, mooie musea en een rijke geschiedenis houden. Deze bestemming ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is ook uitstekend op eigen houtje te bereizen.

Egypte

Bezoek de bekende strandplaatsen als Hurghada en Sharm el Sheikh aan de Rode Zee. Maak een stedentrip in het hectische Caïro en breng een bezoek aan de immense bazaar. Uiteraard zijn de piramiden van Gizeh, de Vallei van de Koningen en Luxor de grote trekpleisters van het land, maar naast het bezoeken van de plekken van de oude farao’s mogen de vele bezienswaardigheden elders in het land niet worden vergeten. Misschien is een reis per boot over de Nijl voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, een reis door het land van de farao’s is altijd bijzonder. Check deze 6 bijzonder plekken van Egypte maar eens. Alleen daarom is Egypte al zo’n geweldige reisbestemming!

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Caïro
– Oppervlakte: 1.002.000 km²
– Munteenheid: Egyptische pond (EGP)
– Netspanning: 220V
– Stopcontact: Type C & F

TOP 5 REISAANBIEDERS

Dagboek Reizen
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
Hotels Rode Zee
FOX.nl

tempel farao's
duiken rode zee Egypte
Nijl farao's

REISINFORMATIE EGYPTE

Wanneer je een bezoek aan Egypte brengt zal je snel ervaren dat het een reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is niet het meest gemakkelijke land om op eigen houtje door te reizen, maar is wel een leuke uitdaging om deze bestemming te ontdekken. Wellicht is de drukte in de steden een beetje teveel voor je, maar zodra je buiten de hectiek komt is het een zeer aangenaam land. Het land kent een redelijk goed wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en is goed over de Nijl te bereizen. Voor reizigers die van plan zijn naar het land van de oude farao’s af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Egypte is een bestemming die gedurende het hele jaar goed te bezoeken is. De winter is met zo’n 21 graden Celsius aangenaam en tijdens de zomer kan de temperatuur gemakkelijk tot 34 graden Celsius oplopen. Mocht je verblijven in woestijngebieden, let dan op dat het ’s nachts behoorlijk kan afkoelen. Het verschil tussen dag en nacht is gemiddeld zo’n 20 graden Celsius! Neem dus een extra deken mee. Regen kent men in Egypte haast niet, maar in het noorden bij de Middellandse Zee kan neerslag vallen.

GEZONDHEID

Voor Egypte gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden. Twijfel je? Dan doe het niet. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Egypte ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

EGYPTE & VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen voor vertrek naar Egypte online een visum aanvragen. Wanneer je het visum ontvangt heeft het een geldigheidsduur van 90 dagen. Zodra je het land binnenkomt gaat het visum in, en mag je maximaal 30 dagen blijven. Met een multiple entry visum mag je een onbeperkt aantal reizen naar Egypte maken binnen die 90 dagen! Ben je van plan in de voetsporen van de farao’s te treden? Dan kun je hier vooraf jouw visum voor Egypte aanvragen! Handiger kan niet.

GELDZAKEN

Pinnen in Egypte is geen probleem. Wij raden aan de geldautomaten bij banken en in hotellobby’s te gebruiken. In grote steden en toeristische plaatsen is aan geldautomaten geen gebrek. Betalen met creditcard kan in veel toeristische winkels, hotels en restaurants. Onderhandelen over de prijs en het geven van een fooi na aankoop is in Egypte normaal. Veel handelaren verkopen artikelen met een kleine winstmarge, dus zijn ze in deze gevallen op de fooien aangewezen. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk.

VEILIGHEID & SCAMS EGYPTE

Op de drukke toeristische plekken kunnen zakkenrollers actief zijn. Let dus goed op waar je je spullen opbergt en ga liever niet met onnodig veel waardevolle spullen op pad. Laat je niet door klantenlokkers of proppers verleiden om een zaak te betreden als het niet goed voelt. Gebruik je gezonde verstand en beslis zelf waar je iets wil kopen of gaat drinken en eten. Laat je geen antiquiteiten aansmeren. Vaak zijn de aangeboden spullen namaak, en bij echt antiek is het sowieso verboden om mee het land uit te nemen.

REIZEN & VERVOER

Reizigers die zelfstandig het land willen ontdekken kunnen dit op diverse manieren doen. Zolang je in de grotere steden verblijft zijn taxi’s de beste manier om je over grotere afstanden te verplaatsen. Spreek vooraf een prijs af met de chauffeur, om achteraf vervelend gedoe te vermijden. Op routes zoals tussen Caïro en Alexandrië kun je prima met de trein reizen, maar ook lange afstandsbussen zijn goede opties. Mocht je een grote afstand snel willen overbruggen, dan is er voldoende keus uit binnenlandse vluchten.

Meer reisinspiratie voor deze bestemming


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden