INSPIRATIE VOOR DEZE BIJZONDERE AZIATISCHE REISBESTEMMING

China

travel – roadtrip – adventure

China is het land van de grote muur, de imposante keizerlijke paleizen en de prachtige berggebieden. Het land is ook de bestemming metropolen als Shanghai, een enorme bevolking en onmetelijke afstanden. Het is een geweldige bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers, maar ook ideaal voor avontuurlijk ingestelde reizigers. China is zeer afwisselend, heeft bij vlagen een bizarre eetcultuur en puilt uit van de mensen. Dit Aziatische land weet elke reiziger te boeien!

WELKOM IN REISLAND CHINA!

China is een uitmuntende reisbestemming voor reizigers die tijdens het reizen van afwisseling tijdens houden. Meer dan 4000 jaar geleden ontstond de eerste vorm van de Chinese cultuur, wat later één van ’s werelds grootste beschavingen werd. Door de rijke historie is het land zeer geschikt voor reizigers die van antieke steden, mooie musea en een rijke geschiedenis houden. Deze bestemming ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is ook uitstekend op eigen houtje te bereizen.

Shanghai metropolen

Bezoek de bekende plekken als het Terracottaleger bij Xi’an, maak een wandeling over de grote Chinese muur en verdwaal in de verboden stad van de keizer. Maak een stedentrip in metropolen als Shanghai die het land telt of bezoek de panda’s bij Chengdu. Natuurlijk zijn er de bekende trekpleisters van het land, maar vergeet de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Misschien is een reis per boot over de Jiantzé voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, een reis door China is in alle gevallen bijzonder. Alleen om deze redenen is China al zo’n verrassende reisbestemming!

 

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Peking
– Oppervlakte: 9.596.961 km²
– Munteenheid: Renminbi (CNY)
– Netspanning: 220V
– Stopcontact: Type A, C & I

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
Local Hero Travel
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

China natuur
Shanghai Terracotta leger
Grote muur China

REISINFORMATIE CHINA

Wanneer je door China reist ervaar je snel dat het een reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is niet het meest gemakkelijke land om op eigen houtje door te reizen, maar is wel een leuke uitdaging om dit bijzondere land te ontdekken. Wellicht is de enorme mensenmassa op bekende plekken een beetje teveel voor je, maar zodra je buiten de hectiek komt is het een verrassend prettig land. China kent een behoorlijk wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en is zeer goed per trein te bereizen. Vooral vanuit Shanghai is reizen een enorm gemak. Voor reizigers die van plan zijn naar China af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

China is een bestemming die gedurende het hele jaar goed te bezoeken is. Voor elke periode zijn er gebieden die goed en minder goed te bereizen zijn. Het noorden is droog, het westen kent een typisch bergklimaat en het zuidoosten heeft een moesson seizoen. Door de grootte van het land moet je dus wel opletten in welke periode je welk gebied wil bezoeken. Het verschil tussen dag en nacht is in de bergen en de woestijngebieden groot, dus neem voldoende kleding en een eventuele extra deken mee.

GEZONDHEID

Voor China gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag in sommige gevallen af te raden. Twijfel je? Dan doe het niet. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar China ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT CHINA

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen voor vertrek naar China online een visum aanvragen. Let op dat je met minimaal twee personen tegelijk het land dient te betreden en verlaten. Je kunt met een visum slechts 1x inreizen en je mag maximaal 21 dagen in China verblijven. Het visum dien je minimaal 2 weken van tevoren aan te vragen. Ben je van plan naar China af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw visum voor China aanvragen! Handiger kan niet.

OVERNACHTEN IN CHINA

Mocht je van plan zijn om door China te gaan reizen, denk dan vooraf goed na over hoe je je reis wil gaan samenstellen en waar je zoal zou willen overnachten. In China zijn in grote steden als Shanghai en toeristische gebieden voldoende hotels en guesthouses te vinden. Boekingssites als Booking.com en Airbnb hebben in China volop aanbod, maar laatstgenoemde is minder makkelijk in een reis in te plannen. Reizigers moeten bij aanvraag van een visum voor China doorgeven wanneer je waar overnacht. Dit doe je door je boekingsbevestiging voor te leggen. Let er op dat je via Airbnb niet altijd een geschikte bevestiging van je boeking krijgt.

TOERISTISCHE MASSA

Met haar 1,4 miljard inwoners is China, vooral in de stedelijke gebieden, een zeer druk land. Toch zijn metropolen als Shanghai goed te bezoeken. Ook bij toeristische highlights en hot spots is dit vaak merkbaar. Chinezen reizen steeds meer en weten de toeristische hoogtepunten binnen het eigen land dan ook massaal te vinden. Op populaire plekken kan het hierdoor enorm druk zijn, waardoor de gewenste ervaring een beetje kan tegenvallen. Probeer je reis te plannen buiten de Chinese vakantieseizoenen en bezoek de grote trekpleisters bij voorkeur zo vroeg mogelijk in de ochtend. Chinese toeristen reizen meestal in groepen, die vaak niet als eerste bij de ingang van een park of museum zullen staan.

CHINA INDIVIDUEEL OF GROEPSREIS

China is een uitstekende bestemming voor reizigers die in groepsverband of individueel het land willen ontdekken. De infrastructuur van het land is zo ingericht, dat het makkelijk op eigen houtje te bereizen is. China is een bestemming waar veel reizigers in groepen rondtrekken, maar de individuele reiziger weet het land ook meer en meer te vinden. Nadeel van georganiseerd reizen in groepen is dat je het land niet zo goed leert kennen als wanneer je op eigen houtje door China trekt. Openbaar vervoer is tussen, maar ook ín de grote steden uitstekend. Vooral de hogesnelheidstreinen maken het reizen door China tot een waar genot.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden