China is het land van de grote muur, de imposante keizerlijke paleizen en de prachtige berggebieden. Het land is ook de bestemming van gigantische steden, een enorme bevolking en onmetelijke afstanden. Het is een geweldige bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers, maar ook ideaal voor avontuurlijk ingestelde reizigers. China is zeer afwisselend, heeft bij vlagen een bizarre eetcultuur en puilt uit van de mensen. Dit Aziatische land weet elke reiziger te boeien!

WELKOM IN REISLAND CHINA!

China is een uitmuntende reisbestemming voor reizigers die tijdens het reizen van afwisseling tijdens houden. Meer dan 4000 jaar geleden ontstond de eerste vorm van de Chinese cultuur, wat later één van ‘s werelds grootste beschavingen werd. Door de rijke historie is het land zeer geschikt voor reizigers die van antieke steden, mooie musea en een rijke geschiedenis houden. Deze bestemming ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is ook uitstekend op eigen houtje te bereizen.

Bezoek de bekende plekken als het Terracottaleger bij Xi’an, maak een wandeling over de grote Chinese muur en verdwaal in de verboden stad van de keizer. Maak een stedentrip in een van de metropolen die het land telt of bezoek de panda’s bij Chengdu. Natuurlijk zijn er de bekende trekpleisters van het land, maar vergeet de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Misschien is een reis per boot over de Jiantzé voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, een reis door China is in alle gevallen bijzonder. Alleen om deze redenen is China al zo’n verrassende reisbestemming!


China

Keizer

Azie

REISINFORMATIE

Wanneer je door China reist ervaar je snel dat het een reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is niet het meest gemakkelijke land om op eigen houtje door te reizen, maar is wel een leuke uitdaging om dit bijzondere land te ontdekken. Wellicht is de enorme mensenmassa op bekende plekken een beetje teveel voor je, maar zodra je buiten de hectiek komt is het een verrassend prettig land. China kent een behoorlijk wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en is zeer goed per trein te bereizen. Voor reizigers die van plan zijn naar China af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

China is een bestemming die gedurende het hele jaar goed te bezoeken is. Voor elke periode zijn er gebieden die goed en minder goed te bereizen zijn. Het noorden is droog, het westen kent een typisch bergklimaat en het zuidoosten heeft een moesson seizoen. Door de grootte van het land moet je dus wel opletten in welke periode je welk gebied wil bezoeken. Het verschil tussen dag en nacht is in de bergen en de woestijngebieden groot, dus neem voldoende kleding en een eventuele extra deken mee.

GEZONDHEID

Voor China gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag in sommige gevallen af te raden. Twijfel je? Dan doe het niet. Een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar China ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen voor vertrek naar China online een visum aanvragen. Let op dat je met minimaal twee personen tegelijk het land dient te betreden en verlaten. Je kunt met een visum slechts 1x inreizen en je mag maximaal 21 dagen in China verblijven. Het visum dien je minimaal 2 weken van tevoren aan te vragen. Ben je van plan naar China af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw visum voor China aanvragen! Handiger kan niet.

China reisinformatie

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Peking
– Oppervlakte: 9.596.961 km²
– Munteenheid: Renminbi (CNY)
– Netspanning: 220V
– Stopcontact: Type A, C & I

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl