INSPIRATIE VOOR DEZE REISBESTEMMING

Canada

travel – roadtrip – adventure

Canada is een land van veel talen, enorme afstanden en grote contrasten. Als het op reizen met de camper aankomt, dan is dit gigantische land één van de meest geschikte en veelzijdige bestemmingen van het Amerikaanse continent. Canada is onder de meeste reizigers vooral beroemd vanwege de overweldigende natuur, maar het heeft meer te bieden dan alleen uitgestrekte natuurgebieden. Het land kent eeuwenoude culturen, leent zich geweldig voor wintersport en heeft een behoorlijk aantal bruisende steden. Perfect voor een afwisselende reis dus!

WELKOM IN REISLAND CANADA!

Canada is echt dé reisbestemming voor natuurliefhebbers en is zeer populair bij reizigers die graag roadtrippen met een camper. Canada is een land van gigantische afmetingen en is vanwege deze omvang niet in een korte tijd te ontdekken. Toeristische hoogtepunten van dit afwisselende land zijn o.a. de Rocky Mountains, Banff National Park en de Niagara Falls. Liefhebbers van steden komen ook goed aan hun trekken in de Canadese staten, want steden als Vancouver, Montreal en Toronto zijn prachtige citytrip bestemmingen.

kasteel

Het land grenst in het zuiden en het westen aan de Verenigde Staten en lijkt in veel opzichten ook op haar bekende buur. Toch heeft deze bestemming een geheel eigen karakter en is op veel punten niet echt niet te vergelijke met de VS. De meeste reizigers bezoeken Canada vanwege de afwisselende eigenschappen, maar meestal is het enorme gevoel van vrijheid de reden om het te bezoeken. Trek per camper de oneindige wildernis in en ontdek deze Noord-Amerikaanse bestemming op geheel eigen tempo.

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Ottawa
– Oppervlakte: 9.984.670 km²
– Munteenheid: Canadese Dollar (CAD)
– Netspanning: 120V
– Stopcontact: Type A/B

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
Canada Plus
SNP Natuurreizen
Tenzing Travel
FOX verre reizen van de ANWB

roadtrip camper
Canada Ottawa Vancouver
Canada camper

CANADA REISINFORMATIE

Canada heeft een goede infrastructuur en is een gemakkelijk land om op eigen houtje te bereizen. Verder is het ook ideaal voor je eerste verre reis en het is uitermate geschikt om te roadtrippen met een camper. Het land kent naast een goed wegennet een groot aantal opties m.b.t. openbaar vervoer en het heeft een uitstekend aanbod aan binnenlandse vluchten. Voor reizigers die van plan zijn naar Canada af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Vanwege de zeer strenge Canadese winters is de beste reistijd van mei tot en met september. Dit geldt voor het roadtrippen door de natuurgebieden als ook voor het bezoeken van steden. De winters zijn overwegend zeer streng, waardoor vooral het noorden niet begaanbaar is. Voor liefhebbers van wintersport is de winter weer wel geschikt, al moet men wel rekening houden met extreem lage temperaturen.

GEZONDHEID

Voor Canada gelden dezelfde regels als voor veel andere populaire reislanden met een hogere levensstandaard. Let bijvoorbeeld op eventuele insectenbeten en verwondingen die je in de natuur kunt oplopen. Neem voorzorgsmaatgerelen door o.a. goede kleding en schoeisel te dragen en zorg voor een waterfilter en uitgebreide eerste hulp kit. Raadpleeg ook vooraf de plaatselijke GGD, voor meer informatie.

VISUMPLICHT CANADA

Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten voor vertrek naar Canada een ETA aanvragen. Je hebt een ETA voor Canada nodig voor toeristische en commerciële reizen per vliegtuig. Dit geldt overigens ook voor reizigers die alleen een tussenstop maken op een van de Canadese luchthavens. Ben je van plan naar deze bestemming af te reizen? Dan kun je hier jouw ETA Canada aanvragen!

AFSTANDEN CANADA

Reizigers die hun eerste reis of roadtrip door Canada maken, verkijken zich vaak op de grote afstanden in Canada. Op de kaart lijkt het vaak korter dan het in werkelijk blijkt te zijn. Naast de grote afstanden komt het ook vaak door de kwaliteit van de wegen (onverhard en piste), waardoor je vaak meer tijd dan gedacht nodig hebt. Neem bijvoorbeeld Google Maps voor een inschatting van je route, en de helft op bij de aangegeven tijd.

WILDE DIEREN

In de afgelegen gebieden van Canada leven wilde dieren. Informeer je vooraf goed over het gebied en de wilde dieren die er voorkomen. Check bij natuurparken met meldplicht in en neem speciale lockers voor eten en etensresten mee, zodat je met de geur geen beren lokt. Ga je in de natuur wandelen of kamperen, neem dan voor de zekerheid een “bearspray” mee. Met deze pepperspray kun je een beer die te dichtbij komt op afstand houden.

VOORBEREIDING ROADTRIP IN CANADA

Voor roadtrippers gelden in Canada dezelfde regels als in andere afgelegen en onherbergzame gebieden. Ga op reis met een deugdelijk voertuig en een rijke uitrusting. Zorg ervoor dat je voldoende proviand mee op reis neemt en dat je altijd de brandstoftank maximaal vol hebt. Tankstations kunnen in verlaten gebieden schaars zijn, dus sla daarom nooit een tankstation over! Let er ook op dat je in veel regio’s geen bereik hebt met je telefoon.

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden