Cambodja is het land van het overweldigende Angkor en de vriendelijke Khmer bevolking. Dit Zuidoost-Aziatische land ligt tussen buurlanden Thailand, Laos en Vietnam, en grenst in het zuiden aan de Golf van Thailand. Het land van de Khmer kent een roerige geschiedenis, is een land van extremen, maar is een van de veiligste bestemmingen voor reizigers. Deze bestemming heeft een geweldige cultuur, prachtige natuur en stranden, heeft indrukwekkende oude tempels, een heerlijke keuken en een zeer innemende bevolking. Cambodja heeft echt elke reiziger iets te bieden!

WELKOM IN REISLAND CAMBODJA!

Cambodja is perfect voor reizigers die van een afwisselende reis houden. Buiten het bekende Angkor is het een bijzonder goed land om roerige steden en mooie natuurgebieden te ontdekken. Dit land ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is ook uitstekend op eigen houtje te bereizen. Bezoek de bekende strandplaatsen als Sihanoukville, Kep of het eiland Koh Rong. Maak een citytrip in overweldigende steden als de hoofdstad Phnom Penh, provinciestad Battambang of Siem Reap met z’n honderden bars en restaurants. Natuurlijk is Angkor, de oude hoofdstad van het grote Khmer-rijk, de grote trekpleister van Cambodja, maar vergeet de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Wellicht is een rondreis op een moto voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, in contact komen met de lokale bevolking is een peulenschil. Alleen daarom is Cambodja al zo’n geweldige reisbestemming!


tempel

boer

Cambodja

REISINFORMATIE

Wanneer je Cambodja bezoekt zal je snel ervaren dat het een reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is een gemakkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Uiteraard is het net als haar buurlanden ideaal om een eerste individuele reis of backpacktrip te maken. Wellicht is het confronterende karakter van het land soms een minpuntje. Het land kent een redelijk goed wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft goed openbaar vervoer. Voor reizigers die van plan zijn naar Cambodja af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Cambodja is gedurende het hele jaar te bezoeken, al kan de temperatuur in het voorjaar behoorlijk oplopen. Het land heeft een typisch tropisch moessonklimaat. De gemiddelde temperatuur door het jaar is rond de 30 graden. De temperatuur varieert van 10 graden tijdens de nachten in de koele maanden tot 45 graden overdag in de zomer. Cambodja kent twee moessons: een droge noordoostmoesson van november tot april, en een natte zuidwestmoesson van mei tot oktober. De periode die de minste regenval kent is gedurende de maanden januari en februari.

GEZONDHEID

Voor Cambodja gelden de regels m.b.t. hygiëne in bepaalde gevallen nog wat meer dan voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Cambodja ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Europese nationaliteit kunnen voor vertrek naar Cambodja online een visum aanvragen. Wanneer je het visum ontvangt heeft het een geldigheidsduur van 90 dagen. Zodra je het land binnenkomt gaat het visum in, en mag je maximaal 30 dagen blijven. Let er wel op dat je met elk visum maar 1x het land mag betreden! Ben je van plan naar Cambodja af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw visum Cambodja aanvragen! Wanneer je het visum op deze manier aanvraagt, heb je boel minder gedoe aan de grens.

gate

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Phnom Penh
– Oppervlakte: 181.035 km²
– Munteenheid: Riel (KHR) USD is gangbaar
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type A, C & G

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Kijk hier voor de beste aanbiedingen voor hotels en guesthouses in CambodjaBooking.com