INSPIRATIE VOOR DEZE ZUIDOOST-AZIATISCHE REISBESTEMMING

Cambodja

travel – roadtrip – adventure

Cambodja is het land van het overweldigende Angkor en de vriendelijke Khmer bevolking. Dit Zuidoost-Aziatische land ligt tussen buurlanden Thailand, Laos en Vietnam, en grenst in het zuiden aan de Golf van Thailand. Het land van de Khmer kent een roerige geschiedenis, is een land van extremen, maar is een van de veiligste bestemmingen voor reizigers. Deze bestemming heeft een geweldige cultuur, prachtige natuur en stranden, heeft indrukwekkende oude tempels, een heerlijke keuken en een zeer innemende bevolking. Cambodja heeft echt elke reiziger iets te bieden!

WELKOM IN REISLAND CAMBODJA!

Cambodja is perfect voor reizigers die van een afwisselende reis houden. Buiten het bekende Angkor is het een bijzonder goed land om roerige steden en mooie natuurgebieden te ontdekken. Dit land ontdekken kan met een georganiseerde rondreis, maar is ook uitstekend op eigen houtje te bereizen. Bezoek de bekende strandplaatsen als Sihanoukville, Kep of het eiland Koh Rong.

religie

Maak een citytrip in overweldigende steden als de hoofdstad Phnom Penh, provinciestad Battambang of Siem Reap met z’n honderden bars en restaurants. Natuurlijk is Angkor, de oude hoofdstad van het grote Khmer-rijk, de grote trekpleister van Cambodja, maar vergeet de vele bezienswaardigheden elders in het land niet. Wellicht is een rondreis op een moto voor jou dé manier om het land te ontdekken, of ga je liever met het openbaar vervoer. Hoe je ook reist, in contact komen met de lokale bevolking is een peulenschil. Alleen daarom is Cambodja al zo’n geweldige reisbestemming!

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Phnom Penh
– Oppervlakte: 181.035 km²
– Munteenheid: Riel (KHR) USD is gangbaar
– Netspanning: 230V
– Stopcontact: Type A, C & G

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja Travel
NRV Verre Rondreizen
SNP Natuurreizen
333 Travel
FOX.nl

Khmer bevolking
Ankor Wat Cambodja
Cambodja monniken Angkor

CAMBODJA REISINFORMATIE

Wanneer je Cambodja bezoekt zal je snel ervaren dat het een reizigers-vriendelijke bestemming is. Het is een gemakkelijk land om op eigen houtje door te reizen. Uiteraard is het net als haar buurlanden ideaal om een eerste individuele reis of backpacktrip te maken. Wellicht is het confronterende karakter van het land soms een minpuntje. Het land kent een redelijk goed wegennet, heeft diverse opties m.b.t. binnenlandse vluchten en heeft goed openbaar vervoer. Voor reizigers die van plan zijn naar Cambodja af te reizen hebben we de meest belangrijke informatie over het land van de Khmer op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Cambodja is gedurende het hele jaar te bezoeken, al kan de temperatuur in het voorjaar behoorlijk oplopen. Het land heeft een typisch tropisch moessonklimaat. De gemiddelde temperatuur door het jaar is rond de 30 graden. De temperatuur varieert van 10 graden tijdens de nachten in de koele maanden tot 45 graden overdag in de zomer. Cambodja kent twee moessons: een droge noordoostmoesson van november tot april, en een natte zuidwestmoesson van mei tot oktober. De periode die de minste regenval kent is gedurende de maanden januari en februari.

GEZONDHEID

Voor Cambodja gelden de regels m.b.t. hygiëne in bepaalde gevallen nog wat meer dan voor veel andere populaire reislanden. Let bijvoorbeeld op wat en waar je eet en drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen zou willen. Heb je vragen m.b.t. gezondheid? Raadpleeg voor vertrek naar Cambodja ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT

Reizigers met een Europese nationaliteit kunnen voor vertrek naar Cambodja online een visum aanvragen. Wanneer je het visum ontvangt heeft het een geldigheidsduur van 90 dagen. Zodra je het land binnenkomt gaat het visum in, en mag je maximaal 30 dagen blijven. Let er wel op dat je met elk visum maar 1x het land mag betreden! Ben je van plan naar Cambodja af te reizen? Dan kun je hier vooraf jouw visum Cambodja aanvragen! Wanneer je het visum op deze manier aanvraagt, heb je boel minder gedoe aan de grens.

RONDREIZEN CAMBODJA

Reizigers die willen gaan rondreizen in Cambodja kunnen uit diverse opties kiezen. Met de bus zijn de meeste bekende plaatsen makkelijk te bereiken en met openbaar vervoer heb je tevens keus uit diverse klassen. Naast openbaar vervoer heb je de mogelijkheid om per motor, brommer of fiets het land te ontdekken. Let wel op de vaak grote afstanden tussen diverse plaatsen en de kwaliteit van de wegen, welke vaak voor langere reistijden kunnen zorgen dan je vooraf gedacht. Maak voor een goede inschatting van je route gebruik van Google Maps, maar tel er voor de zekerheid wel de helft aan tijd bij op, naast de door de routeplanner aangegeven tijden. Niets zo vervelend, maar ook gevaarlijk, dan dat je tijd tekort komt tijdens zo’n geweldige trip!

ANGKOR BEZOEKEN

Angkor is één van de grootste highlights van Zuidoost-Azië en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De oude stad met de indrukwekkende tempels van de Khmer is de absolute toeristische top attractie van Cambodja. Toeristisch en druk is het er zeker, maar dat neemt niets weg van de schoonheid van deze overweldigende historische stad. Bezoek vooral ook de minder bekende tempels, waar je de sfeer van deze magische plek vaak nog wel kunt proeven. Regel zelf een tuk tuk voor enkele dagen en laat je heerlijk van tempel naar tempel rijden. Dat is de beste manier om van deze oude stad en haar mooie tempels te genieten. Ticketprijzen voor Angkor zijn USD 37 voor een dagticket, USD 62 voor drie dagen en USD 72 voor een week (januari 2018).

INDIVIDUEEL OF GROEPSREIS

Of je nu gaat backpacken of een georganiseerde reis gaat maken, Cambodja is een geweldig land voor alle vormen van reizen. Veel reizigers reizen in groepen en genieten liever van het gemak van georganiseerd reizen. Een groot nadeel hiervan is dat je het land en haar bewoners niet zo goed leert kennen als wanneer je op eigen houtje door het land van de Khmer zou reizen. Het openbaar vervoer is in Cambodja een echte aanrader. Er is een uitgebreid netwerk van bussen tussen de grotere steden en je hebt keus uit verschillende prijsklassen. Op eigen houtje Cambodja ontdekken is de beste manier om optimaal van deze prachtige bestemming te genieten. Let bij een georganiseerde reis vooraf goed op dat deze bij jouw wensen past, dus vergelijk de diverse aanbieders goed met elkaar!

© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden